slm @ahmet3301 bey bende 4 yıldır sol ayak düşük nöropati hastasıyım menuel arabada debriyaja basamıyorum bu nedenle vede ehliyetimin geçen yıl 9.ayda yenilemek istedim aile hekimine başvurdum orada nöropati rahatsızlığımdan dolayı beni noroloji dr na ehliyet yenileme evrağıyla sevk etdi noroloji doktoru hastalığımdan dolayı tek başına ehliyet alabilirsin yazısı verilmediğinden ildeki sağlık kuruluna yönlendirdi sağlık kuruluna hastalığımın raporunu ve ehliyet yenileme belgesiyle gittim her ayın belirli tarihlerinde heyet topnaıyormuş neyse o gün heyet karşısına çıktım bir norolog bir makine mühendisi ve bazı drlardan oluşan kurul rahatsızlığımı inceledi benim artık manuel araç kulanamayacağımı tam otomatik vitesli koldan özel tertibat (sinyal kolugibi gaz ve debriyaj görevi yapıyor) böyle bir araç kullanabilir raporu verdiler bu raporla eğer otomatik vites aracınız varsa pek çok ilde var 1 satde aracına bir sinyal kolu gibi aparat takıyorlar bunu mak muh odası sanırım onaylayıp aracın ruhsatına işletiyorsun daha sonra bu belgeyle nufusa başvurup normal b ehliyetini engelli ehliyetiyle değiştiriyorsun eğer engel oranın tam bilemiyorum yüzde 40.yada 45 üzeriyse sıfır otomatik araçlarda otv muafiyeti var benim oranım yüzde 34 kaldı sizede geçmiş olsun