@Mr.No
Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Başlıktaki sorunuzun cevabına gelecek olursak bana göre en önemli nedeni Engelli bireylerin topluma adaptasyonu , motivasyonu ve kendilerine olan güvenlerinin kazanımı hatta hastalıklarının olumlu yönde seyri noktasında otomobil kullanımlarının veya yakınları ile otomobilde seyahat etmelerinin oldukça elzem ve yararlı olmasıdır. Bu bakış açısıyla engelli bireyler ve ailelerine bu haklar genişletilmelidir. Ancak !!! Şöylede durumlar var ki bunlar içinde ağır yaptırımlar uygulanmalıdır. Örneğin engelli kişiler adına alınan araçlar engelliler için uzak bir hayal olarak kalmakta. Bazı kişiler kendi çocuklarının veya yakınlarının durumunu istismar ederek aldıkları lüks araçlarla keyif yapmakta engelli bireyi bu haktan mahrum etmektedir. Bilindiği üzere birinci derecede yakını adına engelli aracı alınabilmekte. Bunu da örneklendirecek olursam o.f.li bir birey adına alınan bir araçtan kişinin kişisel olarak yeterli derecede istifade edilip edilmediği nasıl ölçülebilecektir ? Benim bu durum ile ilgili önerim çok açık ve son derece sonuç odaklı. Önerilerim ise şu şekilde. Ben şahsen aracımın plakasında Engelli işareti olmasından gayet memnundum. Böylece kimseye bir belge sunmak oraya buraya kaydolmak zorunda kalmıyordum. Engelli Plakası uygulaması tekrar hayata geçirilmelidir. Bir diğer durum ise engelli birey adına alınmış araç engelli birey araçta olmadığı sürece belirli bir lokasyon dışına çıkamamalıdır. Bu şekilde kullanımda kişiye ağır para cezası verilmesi uygun olacaktır. Böylelikle engelli birey adına araç alımındaki suistimalin önüne geçilmiş olacaktır. Konuyu takip edecek ve aklıma geldikçe paylaşıma devam edeceğim.