TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    StratoS Avatarı

Son Giriş
    24.09-2020
    Saat
    12:09
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    645
    Verilen Beğeniler
    162

Zaten Değerlendirdiniz! 3
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Selamlar,

Motorsiklet benim gibi bazı arkadaşlarımın hayali olabilir. Bu hayali engelli olduğumuz için yine bazı noktalarda gerçekleştirme imkanımız bulunmuyor.

Özellikle Otopedik engelli olan arkadaşlarım yeni B ehliyetleri ile 2 tekerlekli araç kullanamaz kodunu alıyorlar. (Verilmeyen istisnai arkadaşlarda varmış ama istisnalar kaideyi bozmaz diyorum) Bu durumda motorsiklet kullanamıyorlar.

Aynı zamanda ortopedik engelli olmayan arkadaşlarım yine motorsikler kullanmak için, ihtiyaçlarına göre A1/A2 ve A ehliyetlerini almaları gerekiyor.

Bu durumda hiç ehliyet alma sürecine girmeden ve ehliyet alamayacak benim gibi arkadaşlar içinde bir nebze motor hissini yaşatan kaskınızla dolaşabilecğeiniz seçenekler var.

A- Quadro 3-4

Mevzuat sistemimiz yan yana lastik arası iz açıklığı belli bir limitten uzun araçlara otomobil tanımını veriyor. Bu tanımı alan araçda direk B ehliyet ile kullanılabilir hale geliyor. Ruhsatta motorsiklet yazıyor ancak L5 sınıfı şeklinde belirtildiği an siz B ehliyet il kullanabiliyorsunuz.

Bu motor markası 3 ve 4 tekerli bu şekilde motorlar üretiyor. Kullananlar aynı motor havasını aldıklarını söylüyorlar. Hem de 3-4 tekerin verdiği konforla sürüş emniyeti daha da artıyor.

3:

4:

B-ATV:

Herkesin bildiği 4 tekerlekli genelde asfalt değilde arazi koşullarına yönelik üretilmiş araçlar. Bu araçlar Offroad ve Onroad şeklinde ayrılıyor. Offroad a plaka alamıyorsunuz ve trafiğe çıkamıyorsunuz.

Bu araçlar trafiğe 2 şekilde kaydedilebiliyor:

1-L5 Motorsiklet: Yukarıda bahsettiğim gibi, aynı motorsiklet kurallarında hız sınırında ve vergi/muayene süreçleri uygulanıyor. B ehliyetle kullanılıyor.

2-T3 Traktör: Evet yanlış duymadınız bu araçlar bazı ülkelerde traktör olarak kullanılıyor ve buna uygun üretiliyor. Bu yüzden mevzuatımızda bu araçların tescilinde traktör olmasına imkan veriyor. Bu şekilde tescilde yine B ehliyetle kullanabildiğiniz gibi Traktör olmasının en büyük avantajı alırken ÖTV gibi, ve MTV gibi vergilerin olmaması...
    Muayenesi 3 yılda 1, sadece trafik sigortasına cüzzi bir miktar ödeyip trafikte istediğiiz gibi dolaşıyorsunuz.

Bu tescilin 2 negatif yönü var: Traktör tescilindeki araçlar otobanlara giremiyor. Ve hız sınırları düşük. Ancak hız sınırı konusunda zaten bu araçların hıza yönelik değilde arazi ve zor yol koşullarına göre yapılması sebebiyle çok önemsenmeyebilir. (Zaten Araçların neredeyse tamamında 60 km hız sınırlayıcı oluyor. Bunu açtırmak için beyni fabrikaya gönderip yazılım değiştirmeniz falan gerekiyor.)

C-UTV:

ATV, All-Terrain Vehicle yani tüm yol koşullarına uygun tasarlanmış araçlar olarak adlanırken, UTV'ler Utility Vehicle ismi ile daha çok asfalt yani trafik şartları için tasarlanmış araçlar oluyor.

Bu araçlarda 4 tekerlekli. Ancak ATV'lere göre en büyük farkları çelik barlarla korunan üst karoserleri ve bildiğiniz otomobillerdeki gibi direksiyon sistemi diyebiliriz. Ayrıca bu araçlarda emniyet kemeri de var.

Bu araçların sistemleri küçük araçları andırıyor. Yan yana 2 kişi oturma kapsiteleri var. Ufakda olsa açık bagajları var. Ve 4x4 özellikleri ile çok rahatlıkla tüm yol koşullarının üstesinden gelebilir durumdalar.

Bu araçlar ATV'lere göre biraz daha pahalı olsa da motorsiklet olumsuz hava şartları zorluklarını neredeyse hiç yaşatmıyor diyebiliriz. Araç içine eklenebilecke ek opsiyonlarla, en zorlu kış şartlarında bile kolaylıkla kullanabilirsiniz. (Araç gibi yanlarını kapatabilir, içine ufak kalorifer bile ekleyebilirsiniz.)

Bu araçlarda ATV'lerde ki gibi L5 Motorsikler ve T1 Traktör(ATV'lerde T3) olarak tescil ettiriliyor. Ve yukarıda yazdığım durumlar bu araçlar içinde geçerli oluyor.

Üye
    Makiyato Avatarı

Son Giriş
    29.05-2023
    Saat
    16:43
    Yaşadığı Yer
    İzmir-Stockholm
    Alınan Beğeniler
    64
    Verilen Beğeniler
    94

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Yine kesin konu dışı yazıyorum ama) arayınca bu başlık çıktı. Önümüzdeki yıl Honda NC750X ile bir Avrupa turu planlıyorum. Gerektiğinde çadırda felan kalmalı. Bu bağlamda engeli buna müsaade eden ,motosiklete ilgi duyan, böyle bir macera yaşamak isteyen kafa dengi birileri varmıdır buralarda.

Üye
    YABANCI34 Avatarı

Gerçek Adı
    yavuz
    Son Giriş
    16.10-2020
    Saat
    02:56
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    motorsıklet ıcın aldıgım rapora gore A2 kullanabılır 2 tekerleklı arac kullanamaz kodu ve otomatık kullanabılır kodu var.ve hıc bır ehlıyet kursunda 3 tekerleklı arac olmadıgından dolayı bana soylenen sen kendın sartlara uygun motoru alıp kendı aracınla kursa gırebılıyormusun yasada bu varmıs.ama gel gelelımkı ruhsata 3 tekerlek olarak işli 126 cc cok buyuk olmayan otomatık scooter bulamıyorum.bu konuyuda cok kısı bılmedıgınden nasıl bır arac alacagımıda bılemıyorum.yanlış bır ıste yapmak ıstemıyorum sızden rıcam bu konuda bana yardımcı olmanız bıldıgının marka olabılır yada ne yapmalıyım ayrıca 12 senedır 2 tekerleklı scooter kkullanıyorum tecrubem var saygılar

Üye
    mertesr1 Avatarı

Gerçek Adı
    Mert ESER
    Son Giriş
    03.02-2023
    Saat
    13:46
    Yaşadığı Yer
    Balıkesir/Gönen
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

B otomotaik ehliyeti olanlar ATV kullanabilirmi? Bildiğiniz gibi yeni ehliyetlerde ATV lere özel bi grup bulunmuyor. bende işe gidip gelebilmek için şehir içi trafiği ve araca yer bulma konusunda sıkıntı yaşadığım için ATV almayı düşünüyorum. Ama karakola da başvurdum ehliyetimin kullanıp kullanamayacağı hakkında net bi bilgi verilmedi

Üye
    mcaglarr Avatarı

Gerçek Adı
    mehmet çağlar
    Son Giriş
    04.06-2023
    Saat
    14:11
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    32
    Verilen Beğeniler
    7

bende cok isterdim kullanmayı sağ el ssag ayak bende bu vaziyette malesef kullanabileceğim bir versiyon yok..

Üye
    StratoS Avatarı

Son Giriş
    24.09-2020
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    645
    Verilen Beğeniler
    162

@YABANCI34

Yazıda paylaştığım Quadro 3 tekerli size uygun değil mi? Tam aradığınız motorun özelliklerini yazar mısınız, bende araştırayım.

@mertesr1

Yukarıdaki yazımda belirtmiştim. Kullanım durumu tescile bağlı. Eğer ATV T3 dediğimiz Traktör olarak tescil edilmişse, B ehliyetle kullanabilirsiniz. Ancak Motor olarak tescil edilmişse, kullanamazsınız.

Tescili zaten ATV almaya gittiğinizde satıcı size T3 diye belirtir. Zaten boy boy reklamla satışta yapıyorlar.

T3 Traktörün sıkıntısı yukarıdaki yazımda da belirttiğim gibi hız limiti, ve Otoban gibi yollara girememektir.

@mcaglarr

Otomatik vites kullanım izniniz varsa, kullanabilirsiniz aslında. Ya da yukarıda belirttiğim gibi T3 Traktör sınıfında ATV/UTV alıp tertibat yaptırabilirsiniz.

Üye
    black bishop Avatarı

Gerçek Adı
    tosun
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    evren
    Alınan Beğeniler
    118
    Verilen Beğeniler
    10

PEUGEOT METROPOLİS 400 VAR 3 TEKERLEKLİ VE IŞIKLARDA FELAN KENDİ TEKERLERİ ÜZERİNDE DURABİLİYOR .
    MEVCUT B SINIFI ENGELLİ EHLİYETİM İLE KULLANABİLİYORMUYUM ?
    @StratoS

Üye
    YABANCI34 Avatarı

Gerçek Adı
    yavuz
    Son Giriş
    16.10-2020
    Saat
    02:56
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    sızın bahsettıgınız motor çok guzel harıka bırsey ama cok pahalı bırazda butcemıze gore haraket etmemız gerekıyor ayrıca yamaha Tricity alayım dedım ama onlarda ruhsatta ıkı teker olarak işli.bakalım bugun ozel yapım 3 tekerleklı scooter buldum ayrıca ruhsatada ıslenmıs nasıpse carsamba alacagım..

Üye
    StratoS Avatarı

Son Giriş
    24.09-2020
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    645
    Verilen Beğeniler
    162

@black bishop

Onu sordum, hiçbir bayi T3 olarak tescil yaptırmıyormuş. Motor olarak tescili yapıldığı için kullanamıyorsunuz. (Motor ehliyetiniz yoksa)

Ama alma durumunuz kesinse, Bayi ile görüşüp, Quadro'nun yaptığı gibi T3 tescil yapılmasını görüşebilirsiniz diye düşünüyorum.

Üye
    Libertarian Avatarı

Son Giriş
    13.03-2021
    Saat
    11:36
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    137
    Verilen Beğeniler
    1

Zaten Değerlendirdiniz! 2

bu gercek hikayeyi de ekleyeyim buraya

Üye
    selda* Avatarı

Gerçek Adı
    Selda
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.626
    Verilen Beğeniler
    1.575
    Blog Mesajları
    4

@StratoS, 4 tekerler güzelmiş, kumda, dağda, bayırda zorlanmadan gezilir.

Üye
    Alman Avatarı

Gerçek Adı
    Selçuk
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    14:23
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    260
    Verilen Beğeniler
    165

Bende 2 teker 250 cc lik maxi scooter var ayağımı kaldıramadığım ve ayağım ile vites atamadığım için otomtaik ortası boşluk olan maxi scooter kullanıorum aktif olarak 45.390 km'deyim.

2017 de ege - akdeniz turu yaptım adanaya kadar yüklü şekilde sürdümve ertesi gün adana - istanbul tek günde geldim. Eve geldiğimde yorulurum sandım hiç de öyle bir durum söz konusu olmadı. keyfi bir başka gerçekten.

Geçen sene borçtan, bu sene karadeniz turu yapma planım vardı artvine kadar virüsten dolayı 1 sene daha ertelendi.

1- Çanakkale feribota binmeden önce son dinlenme hemde atmden para çekmem için durmam lazımdı.

2- Ayvalıkta kamp ve şeytan sofrası gezisinden.

3- Çeşme gezisinden.

4- ve Antalya'ya giriş.

Antalya, Konya seydişehir ve adana geizsi ile 8 günde toplamda 3.560 km yol yaptım. Karadeniz turu daha uzun sürecek hem mesafe hem zaman açısından.

Üye
    selda* Avatarı

Gerçek Adı
    Selda
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.626
    Verilen Beğeniler
    1.575
    Blog Mesajları
    4

@Alman iyi geziyorsun valla, konaklama maliyetin de yok

Üye
    Alman Avatarı

Gerçek Adı
    Selçuk
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    14:23
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    260
    Verilen Beğeniler
    165

Her şey görüldüğü gibi değil malesef. Tüm kamp malzemem olduğu halde yer karşı tarafa ait olduğu için 40 - 50 - 60 tl para istiyorlardı. Bir tek ayvalıkta çadır kurdum geri tüm yer pansyionda kaldım. Çeşme gibi bir yerde 50 tl ye otelde kaldım. Diğer yerlerde aynı şekilde. Öyle olacağını bilseydim kamp malzemelerini getirmezdim. Gezdiğim aylar eylül olmasına rağmen baya sıcaktı. Karadeniz turunda bir kaç eşya alacağım o valizden giydiklerim 2, 3 eşyayı geçmez. Valize gere yok. Motorun arkasına çanta taktırdım. Uzun yolda yan çantalar da aldım. Seneye bu üçlü çanta ve sele altı bagajı fazlası ile yetecek.

Üye
    Makiyato Avatarı

Son Giriş
    29.05-2023
    Saat
    16:43
    Yaşadığı Yer
    İzmir-Stockholm
    Alınan Beğeniler
    64
    Verilen Beğeniler
    94

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Alman, gezilerini ve kamp tecrübelerini paylaştığın bir blog/youtube kanalı vs var mı?

Sayfa 1 / 3 123 SonSon