Memleketin her köşesi ayrı güzel gerçi de Karadeniz bir başka. Dediğin gibi yağmurun ne zaman yağacağı ve şiddeti hiç belli olmuyor.
Memleketin her köşesi ayrı güzel gerçi de Karadeniz bir başka. Dediğin gibi yağmurun ne zaman yağacağı ve şiddeti hiç belli olmuyor.
Karadenizin yağmurunu bilirim aslende ordulu olduğum için orduda konaklama işini bedavaya gelecek.Ordudan ilerisine gitmedim rizenin yaylaları ve sümela manastırı en çok görmek istediğim yerler artvin cesaret edersem gürcistan batumada gitmeyi düşünüyorum bakalım.
Umarım Gürcistan Batuma cesaret edersin, daha önce belirttiğim gibi önümüzdeki yıl bende nc 750 x ile Nordkapp rotasını tersten Gürcistan, Rusya,Beyaz Rusya üzerinden yapmayı planlıyorum, bu yıl gidersen özellikle Batum yollarını ve kamp yerlerine ait resimleri bekleriz.İyi sürüşler.
Ehliyeti halledeyim f650 gs ile eslik ederim sana alabilirsem güzelce ehliyeti önce sonra 500 cc bi makina hedefim
Mrb arkadaslar bende işe gidip gelmek çarşıya pazara gidip gelmek için uygun motor arıyorum hafif olacak ayaklarda güç kaybi var ama fizik tedavi gibi ayakları calistirmam sart yoksa allah muhafaza git gide güçsüzlesiyor farkindayim...diyeceğim şuki hafif 49 50 cc lik ortası boş rahat inilip binilen motor öneriniz var mi
49-50cc elektrikli diye tabir edilen o cihazlardan hiç kullanmadım. Ancak motosiklet kullanan biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim bizim gibi trafiği olan bir ülkede düşük cc motosiklet yada bisiklet kullanmak çok büyük risk.750-1000 cc ,devasa ses çıkaran makinaları bile görmekten aciz sürücülerin olduğu bir ortamda çok riskli. Bence.
Beyler herkese iyi forumlar. Burada motor bahsi açılmışken ortopedik rahat sizligi olmayan işitme engelli biri motor ehliyeti alabilirmi?benim işitme haricinde bir sorunum yok tamam olay il sağlıkta bitiyor işitme engelli olupta motor ehliyeti alabilen varmıdır acaba
@Makiyato
50 cc elektrikli değil ufak motor olarak geçiyor b sınıfına sahip araç sürücüleri için motor ehliyeti almadan kullnmaları için hak verilmiş bir hak. Türkiye'de trafik konusunda istanbul gibi bir yerde doğma büyüme yaşadığım için trafiği iyi bilirim.4 yıldır 250 lik maxi scooter kullnıyorum. Trafiği iyi okuyup tecrübe kazandıktan sonra cc farkının sorun olmayacağı kanaatindeyim.
Yüksek cc motoru sadece uzun yolda arıyorum. Onun dışında pek aramam. Motorum 120-130 km hızlara çıkıyor yeterli hızlı gideceğime biraz geç gidiyorum hepsi bu. Bende cc ne kadar çok yüksek olursa risk daha yüksek olur diyorum. Çünkü kaza daha çabuk güçlü bir düşüş, çarpma vs olacağından ölüm / yaralanma daha çok etkileycek bana göre.![]()
Konu Alman tarafından değiştirilmiştir (27.06-2020 Saat 14:56 ).
Dostum inan bende tam tersi düşünüyorum, cc ne kadar büyük olursa ülke trafiğinde tehlikeden/kazadan kaçma şansın o kadar yüksek olur. 50 cc motosiklet yada normal bir bisikletle büyükşehir trafiğini düşünemiyorum bile... Ki reflektörlü yelek, led far,abartı egzoz, hatta yanıp sönen ışığa rağmen motosikletlileri görmediğini/duymadığını iddia eden andavalların olduğu bir ülkede.
Dediğim gibi naçizane 10 yıllık motosiklet sürücüsü olarak benim görüşüm bu yönde.
@selda*
Sizin içinizde "gezmek" hiç bitmesin, hiç eksik olmasın. Siz böyle motor olmasa da gezersiniz![]()
Merhaba.
Sene 2007 , Doğustan sol el bileğim ampute. Doktor kurul raporu ile B/A2 ehliyeti almıstım. Yıllarca gezdim motosikletle . Kazada yaptım. Şuan ise sıfır otomobil olmak için ehliyetim yanacak. Otomatik vites araç kullanır ehliyetine dönecek. Honda CBR250 R motosikletim vardı. Öncesi Honda CBR 125R vardı. Velhasıl motosikletimi sattım ama halan aklım motosiklette. Ehliyet değişince hayaller iptal olacak.
@FaCia
Abi siz nasıl aldiniz?
@FaCia
Hep derim motosiklet gerçekten bir tutku. Kanınıza bir kere karıştıysa o tutku kurtulmak öyle zor ki. Barkın' ın ölümünden sonra baya bir soğudum bende ama dedim ya bu tutkuyu ancak yaşayanlar anlar. İşiniz gerçekten zor. Allah kolaylık versin.
Ben de geçen kurula girdim ehliyet değişimi için kuruldakilere motorum olduğunu bu yüzden a2 otomatik ehliyeti almak istediğimi söyledim onlar ise mevzuat gereği 2 tekerlekli kullanamaz kodu vermeleri gerektiğini söylediler bu gün raporu aldım malesef kodu yazmışlar eldeki motoru satılığa çıkarttım bu yüzden.