TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
Toplam 20 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    mct_mct Avatarı

Son Giriş
    14.06-2009
    Saat
    12:53
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevınırım arkadaşlar
    benim %92 oranında özürlü bi kız kardeşim var ve onun adına ihtıyaclarına daha rahat görebilmek icin aileme bi arac almayı düşünüyorum.
    yani aracı kendi kulanma şansı yok baba, abi,ve abla kulanacak
    bu durumda yıne de arac üzerinde özürlü ablemi bulunması zorunlumudur
    yoksa isteğe bağlı bı durumu?

gecen sene başıma gelen bi olyı anlatım;
    audi bayısıne gitmiştim ve orda bana bu konuda yardımcı olan satıcı arkadaş eğer kendisi kulanmıyacaksa gerek olmadığını söylemişti. hata gecen hafta bu şekilde 2'arac satığını ve muamele işlerini yuruten kişi 2'aractada özürlü damgası vurdurtmadan aracları sahıplerine teslim etmişler.

sadece ruhsta bi ibare bulunuyormuş bu durumla ilgili???

bilgisni paylaşan herkeze şimdiden tşk....

Üye
    elyasa Avatarı

Son Giriş
    18.04-2013
    Saat
    01:14
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

%90 üzerinde engelli olan kişinin adına alınan araçlarda özürlü plakası yasal olarak olmak zorunda.
    Ancak plakadaki işaretin isteğe bağlı olma konusunda dava açıldı. Davanın temyiz sonucu bekleniyor.
    Birde birkaç yerden duyum aldım bunların doğruluğu konusunda emin değilim. Mahkeme yoluyla engelli kişinin adına alınan araçlardaki işaretin kaldırılabildiğini duydum.

En son avukat güler hanımla konuştuğumda bana bu konunun mahkemede olduğunu 2 ay içinde sonuçlanabileceğini söyledi.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    16:15
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.026
    Verilen Beğeniler
    4.297

Kesinlikle özel donanım şart. Aksi şekilde işlem yaptığını iddia eden kişi ya yalan söylüyordur ya da yapılan işlem yasa dışıdır.

elyasa'nın yazdığı gibi, konu hakkında süren davalar var, ama sonuçlanan bir şey henüz yok.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    Ufukalp Avatarı

Gerçek Adı
    Ufuk
    Son Giriş
    15.04-2023
    Saat
    17:17
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    1.222
    Verilen Beğeniler
    543

Bilent Bey %90 üzerinde özel donanım şartı yok diye biliyorum nihayet kullanacak olan engelsiz biri olacak.
    Ancak engelli plakası mecburi.

Üye
    Raman72 Avatarı

Son Giriş
    04.02-2022
    Saat
    16:21
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    0

Sakatlık dereceleri % 90 ve daha fazla olan malûl ve engellilerin bu durumlarını tam teşekküllü Devlet hastanesinden alınmış olan sağlık kurulu raporu ile ilgili vergi dairelerine belgelendirmeleri halinde,sözkonusu malûl ve engellilerin kendi adlarına kayıt ve tescil edilmiş olan taşıtları, motorlu taşıtlar vergisine tabi tutulmayacaktır. Bu istisnadan yararlanmak için, sözkonusu malûl ve engellilere ait taşıtın özel tertibatlı veya özel tertibatlı hale getirilmiş olması şartı aranmayacaktır.Aracın plakası engelli plakası olacaktır.

Üye
    deaxter Avatarı

Son Giriş
    22.10-2010
    Saat
    12:22
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

merhabalar arkadaşlar bende bişey sormak istiyorum
    anladığım kadarıyla bu özürlü plakası şart mesala diyelim ki ben özürlü plakalı bi araç aldım ve kendime yeni plaka yaptırtdım ve özürlü ibaresini kaldırttım bunu bir trafik polisi farkettiği anda nasıl bir işlem uygular
    bu soruyu çok merk ediyorum biri bilgilendirrise çok sevinirm. ???

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.026
    Verilen Beğeniler
    4.297

deaxter, fantazi yapma derim

Üye
    masiva Avatarı

Gerçek Adı
    Fatma
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

%90 ve üzerinde engelliler adına alınacak araçlarda, aracı engelli kullanamayacağı için; özel donanım şartı yok.. fakat engelli plaka zorunlu.

Üye
    fırat_Eslek Avatarı

Son Giriş
    21.12-2011
    Saat
    20:37
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

yanımızda kalan engelli yeğenimin bakımı için araba almak istiyoruz özür derecesi %99
    alıcagımız aracın plakası önemli değil ama mersinde duyduguma göre polisin istegine göre plakadaki engelli isareti kaldırılabiliyormuş
    bi arkadaşım plakadaki engelli işareti olmadan arabayi aldı sadece ruhsatta yazıyor
    bi de bu mahkeme kararı ne oldu sonuçlanmadı mı ?

Üye
    dua Avatarı

Son Giriş
    03.12-2020
    Saat
    22:40
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

biz aracı kızım adına aldık.plakada özürlü çıkartması yoktu.sorduk artık yazılmıyor dediler.ruhsat yeterli diye düşündük.engelli park yerine park ettiğimizde park görevlisi plakada işaret olmalı yoksa çekerler dedi.polis plakayı sorguladığında engelli aracı olduğunu görür dedik.hayır işaret yoksa direk çekiyorlar dedi.riske atmamak için ve uğraşmamak için engelli çıkartması yapıştırdık.görevlinin dediğine göre engelli adına aracı çıkartması yok diye çekmişler.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.026
    Verilen Beğeniler
    4.297

Bu kadar kişi yazdığına göre, demek ki yönetmelik maddesini geçersiz kılacak bir düzenleme var. Ama ben bunu bilmiyorum..?

Trafik yönetmeliği Madde 53:
    "4) İthaline izin verilen veya ülkemizde imal edilen malul, sakat ve engellilere ait özel tertibatlı araçlar ile sakatlık derecesi %90 ve üzerinde olan malul ve engelliler adına Özel Tüketim Vergisinden muaf olarak tescil edilmiş özel tertibatı olmayan araçlara, örneği EK:12/Z’de gösterilen, üzerinde sakatlara mahsus işaret bulunan plakalardan verilir. "

Üye
    airliner Avatarı

Gerçek Adı
    FIRAT
    Son Giriş
    10.02-2013
    Saat
    14:06
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bende yeni araç aldım %96 ile, engelli amblemi var, amblemsiz kesinlikle olmayacağını belirtiyor trafik.

Üye
    umut21982 Avatarı

Gerçek Adı
    umut balpetek
    Son Giriş
    02.06-2015
    Saat
    13:19
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

arkadaşlar bu konu ile ilgili birseyler paylaşmak istiyorum;

benim bir tanıdıgım babası adına almıs oldugu ... marka aracını plakada ozurlu amlemi olmadan almış.bunu bayideki satış elemanı bizzat yapmış. emniyette plaka işlemlerini kendi halletmiş.yani bayideki satış elemanı bu işi yasal yapmiş sonuçta emniyetteki trafik amirliginden ruhsatı gostererek yaptı bu işi.yani yasal yollardan yapıldı.
    ben bu konuyu trafik polisi birkaç arkadasa sordum.cevaplar aynen su;
    -valla bana hiç denk gelmedi
    -bana 4 yıl once denk geldi surucu alkolluydu ve muzigın sesi cok acıktı ceza kesip parka cektik.
    -ben kazınmıs silinmiş plakaya denk geldim bir işlem yapmadım.
    -ortak görüşleri şu şekilde eger aracı kullanan kişi alkollu veya cevreyi rahatsız edici birsekilde aracını kullanmıyorsa herhangi bir işlem yapmayız.
    peki aracı kullanan kişi bir yakını adına almış arabayı, yani kendisinde bir özür yok onu tasımak için almış aracı o zaman plakada özurlu amlemi olmak zorunda deil dimi?
    *diye çapraz bir soru sordum.
    -biz her hafta toplantı yapıyoruz bize böyle bir konu hakkında bilgi verilmedi .yani kesinlikle ruhsatta aracın ozurlu indirimi kullanarak alındıysa biz ozurlu plakasına bakıyoruz.ona gore işlem yapıyoruz.
    sonuç olarak palaka zorunlu arkadaşlar en azından şimdilik...

Üye
    metinunal2816 Avatarı

Son Giriş
    18.02-2023
    Saat
    11:33
    Yaşadığı Yer
    Adana
    Alınan Beğeniler
    20
    Verilen Beğeniler
    10

6 ay önce bir yakınım aldı. Babası %90 engelli. Ancak plakada ibare yok. Aldığı bayiye gittik, isterseniz 150 TL bir masrafıyla size de alırız dedi. Biz başka marka almaya kara verdik ve bu kişiye telefon açıp nasıl alındığını sorduk. Kem küm yapıp yok vs. deyip söylemedi... Çok önemsemediğimiz için üstüne gitmedik. Ama kesinlikle yakınımız aldı.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.026
    Verilen Beğeniler
    4.297

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Alan kişiler ya bilerek ya bilmeyerek yasal olmayan bir şey yapmış oluyor... ÖTV istisnası ile alınan aracın plakasında sakat damgası bulunması şart.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Sayfa 1 / 2 12 SonSon