TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    emrahfb88 Avatarı

Gerçek Adı
    Emrah
    Son Giriş
    09.09-2016
    Saat
    16:14
    Yaşadığı Yer
    Bursa/Gemlik
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Merhabalar benim h sınıfı ehliyetim var ama keşke almasaydım pişman oldum sıfır araç alırken ötv indirimi var ama neye yarar bizim ailede 3 kişinin ehliyeti var 3 araba alamıyacağımıza göre ben kendime alsam %40 ortopedik sağ bacağımda rahatsızlığım var buna göre ailemdemden birisi kullanamıyor aldığım aracı bizim normal aracımızıda ben kullanamıyorum h sınıfı ehliyetim olduğundan kullandım 800 tl yakın ceza yedim benim sorum h sınıfı ehliyetimi b sınıfına geçirmek böyle birşey mümkünmü doktordan sağlam raporu alabilirsem eğer ve yeniden ücret ödeyecekmiyiz kursa vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim herkeze saygılarımı sunarım

Üye
    Raman72 Avatarı

Son Giriş
    04.02-2022
    Saat
    16:21
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    0

H sınıfı ehliyetini B sınıfı Ehliyete çevirmek için yeniden Sağlık kurulu raporu almanız gerekmekte ve raporonuzun B sınıfı ehliyet alması uygundur şeklinde çıkması gerekmektedir.

Üye
    emrahfb88 Avatarı

Gerçek Adı
    Emrah
    Son Giriş
    09.09-2016
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa/Gemlik
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

teşekkür ederim cevabınız için raporu aldığım zaman ehliyet kursuna mı başvurmam gerekiyor ayrıca yeniden mi sınavlara gireceğim ve yeni bir ücret ödüyormuyuz

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    17:09
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.873
    Verilen Beğeniler
    4.127

Evet, B sınıfı sürücü belgesi alabileceğinize dair bir sağlık kurulu raporuyla kursa yazılmanız gerek. Motor dersini yeniden alıp, direksiyon sınavından da geçmeniz gerek.

Ücretlendirme konusunda sürücü kursu ile pazarlık edin. Tek ders ve direksiyon sınavı için normalin yarısına yazılabilmeniz gerek...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    emrahfb88 Avatarı

Gerçek Adı
    Emrah
    Son Giriş
    09.09-2016
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa/Gemlik
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

cok teşekkür ederim oturan boğa abi

Üye
    elif_kız Avatarı

Gerçek Adı
    melek
    Son Giriş
    08.12-2019
    Saat
    08:15
    Yaşadığı Yer
    türkiye en güzel ili.
    Alınan Beğeniler
    33
    Verilen Beğeniler
    8

emrah arkadaşım bende yeni almıştım keşke almasaydım ozaman indirimli alıyoruz,ötv yok diye almıştım.

Üye
    Mr. Aykut Avatarı

Gerçek Adı
    Aykut
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    16:20
    Yaşadığı Yer
    Konya - İzmir
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

şahsen bende H yerine B+a2 alayım diyorum ( sol diz altı protez kullanıyorum) mecburmuyum h sınıfı ehliyet almaya düz B sınıfı ehliyet alsam sorun çıkar mı açıkcası çok merak ediyorum

Üye
    officer Avatarı

Gerçek Adı
    İlker
    Son Giriş
    25.04-2022
    Saat
    11:12
    Yaşadığı Yer
    Mersin
    Alınan Beğeniler
    109
    Verilen Beğeniler
    26

Mr. Aykut;
    B ehliyetine geçer isen altındaki arabanın vergisini hemen alırlar senden,sakın öyle bir hataya düşeyim filan deme..

Üye
    arslanbeylim Avatarı

Son Giriş
    20.04-2013
    Saat
    10:07
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

benimde h sınıfı ehlıyetım var d sınıfına cevırmeyı dusunuyorum arac alacagımız yok barı eldekı arabalara rahat bınelım

Üye
    CAMEL Avatarı

Son Giriş
    25.02-2019
    Saat
    00:55
    Yaşadığı Yer
    ANKARA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bende b "otamatik vites" araçları sürebilir şeklinde ehliyet istiyorum "h" sınıfı ehliyet alanların çoğunlu vergi avantajından dolayı bu ehliyeti istiyor. En azından sol ayak engelli olanlardan isteyenlere "b otamatik" sürebilir şeklinde sürücü belgesi vermeleri gerekir. Sakatsın ya sadece otomobil sürebilirsin. Sakatlar ticari araç niye kullanamıyor.

Üye
    CAMEL Avatarı

Son Giriş
    25.02-2019
    Saat
    00:55
    Yaşadığı Yer
    ANKARA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Otamatik vite araçları sürebiliyoruz ya.
    Ben şimdi otamatik minübüs kamyonet sürsem problem olurmu.

Üye
    cengizzzz Avatarı

Gerçek Adı
    CENGİZ
    Son Giriş
    18.07-2011
    Saat
    14:19
    Yaşadığı Yer
    Trabzon
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Benim de H "sınıfı otomatik vitesli araç" ibareli ehliyetim var. bunu alırken amacım yurttışından araç getirtmekti. ama araştırmalarım sonucunda yurtışından sadece özel tertibatlı araçlar ve en fazla 3 yaş sınırı var. yani yurttışından araç alamıyorum.
    yurt içindense sıfır araç fazla para.

benim hastalığım ayaklarda deforme ve spinalmüsküler altofi. Depriyaja ayağımın topuğuyla pasmam lazım ama bazı araçlarda depriyaj kısmı dar olduğundan dolayı her aracı kullanamıyorum. otomatik vitesli rahat ve vergi indiriminden yararlanmak için bu ehliyeti aldım.
    otomatik vitesli yeni araçlar yanda 1. ve 2. vitesi var. düşük modeller bizim arazi şartlarına uygun değil. sıfır araç alacak durumda değilim. bu yüzden en azından depriyajını rahat kullanabileceğim GOLF 3 alabilirim. veya babamın aracını trafikte rahatça kulanmam için B ve A2 ehliyeti almak istiyorum. motosikletim de var kullanıyorum. vitesini atağımın topuğuyla atabiliyorum ve fireni yine ayağımın topuğuyla basıyorum.
    şu ana kadar polise hiç yakalanmadım ama yakalanabilirim.

Yuttışından araç alma konusunda neden engelliler arası eşitlik yok. Neden 3 yaş sınırı var. Sınır olsun ama 3 yaş çok az. Cemal otomatik vitesli mimübüs sürmen için motor silindir haçmi 2500 den fazla olmamalı.