TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    tusem4268 Avatarı

Gerçek Adı
    MESUT KOCAK
    Son Giriş
    30.09-2017
    Saat
    18:03
    Yaşadığı Yer
    AKSARAY
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    ben bundan iki yıl önce rapor almıştım sadece sol bacak polio sekeli yazıyordu gümrükteki heyet red verdi nedenini sorduğumda ise bilmiyordum sol bacağı sakat o lanların yurtdışından özel tertibatlı araç getiremeyeceğini fakat bu sefer raporumda SOL BACAKTA AĞIR BİLATERAL POLİO SEKELİ YAZIYOR ve Özel tertibatlı araç kullanabilir raporu aldım acaba bu seferde red verebilirlermi teşekürler

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    17:09
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.873
    Verilen Beğeniler
    4.127

Sol ayağından sakatlığı olanlar da yurt dışından otomobil ithal edebilirler (ama Ankara Naklihane ithalat izni vermek konusunda aşırı ketum!). Araç kullanmak için özel donanıma ihtiyacın yok, deyip, reddediyorlar. Oysa uygun rapor varsa reddetmemeliler.
    Konuyla ilgili düzenleme: "4458 sayılı Gümrük Kanununa göre muafen özel tertibatlı sakat aracı ithal edecek kişilerin, el ve ayaklardaki ortopedik özre dayanan özürler nedeniyle malül ve sakat olması gerekir."
    http://www.engelliler.biz/forum/ozel...tml#post173589

Görüldüğü üzre, sol bacaktan sakatlığı olan kişilerin araç ithal etmesi önünde aslında mevzuat açısından bir sorun yok. Ama uygulamada bu düzenlemeyi görmezden geliyorlar.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    SiyahPelerinliAdam Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    01:20
    Yaşadığı Yer
    Sivas
    Alınan Beğeniler
    119
    Verilen Beğeniler
    42

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Arkadaşlar yurtdışından araç almadan önce forumda biraz araştırma yaparak karar verin.. Hatta bence 2 kez düşünün... En basit gerekçelerden birisi vergisini ödemeden normal birine satabilmeniz için 10 yıl beklemeniz gerek...