TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 9 / 59 İlkİlk ... 567891011121319 ... SonSon
Toplam 871 mesajın 121-135 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    fahru Avatarı

Son Giriş
    21.02-2021
    Saat
    13:26
    Alınan Beğeniler
    44
    Verilen Beğeniler
    3

Zaten Değerlendirdiniz! 2
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Aslında yapılacak iş çok basit suistimal varsa tespit et kardeşim, tüm araç park kayıt altına da zaten kaçış yok

Üye
    Ümito Avatarı

Gerçek Adı
    Ümit
    Son Giriş
    26.05-2022
    Saat
    21:46
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    75
    Verilen Beğeniler
    3

Zaten Değerlendirdiniz! 6
    Beklenen oldu , Bazıları Nasıl da sevinmiştir !

Özellikle de O Cahil Profesör!

Şimdi sayıp sövesim geliyor ama önce kendimize sayayım

İçimizde hâlâ kafasını kullanınca Fatura ödeyeceğini zanneden var ! %90 la muafiyet alana uygulansın
    Diyen var , sen engellisin o engelli değil mi
    Arabam benim bacağım 90 lı olanlara uygulansın diyen arkadaşım senin ayağın da benim g*** mü ?
    Kullan valla kullan beyin bedava fatura gelirse ben öderim ! , siz biz , Birlik olmazsak daha çok kazık yeriz!

Şimdi bakanlara başbakana ve Cumhurbaşkanına eleştirim şu ! (Eminimki görmeyecekler bu yazılanları) ama yine de

Artık kendinize Gelin !

En son seçime kadar ak parti ye oy verdim Şuan da Utanıyorum ! Bu devran böyle gitmez !
    Yeter engelli iş bulamaz
    Yeter engelli iş bulsa asgari ücretle çalışır
    Yeter engelli rahatça gezemez (yollar binalar kaldırımlar)
    Yeter engelli değer saygı görmez (devlet kendi engellisine sahip çıkmaz)
    Yeter engelli o kadar kadro varken memur olamaz
    Yeter yeter yeter
    Şimdi de araçlarımıza göz diktiniz
    Bence kökten alın muafiyeti , siz de biz de kurtulalım

Ama dediğim gibi bu devran böyle gitmez yazıklar olsun

Üye
    A_GEYiK Avatarı

Son Giriş
    11.11-2018
    Saat
    02:40
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    28
    Verilen Beğeniler
    26
    Blog Mesajları
    18

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    %90 ve üzeri engelli olan kişinin ehliyeti olamayacağından, otomobili bir yakını, ailesi vs. (Yani sağlam bir kişi kullanacağından) tarafından kullanılacağı için otomatik vitese bile gerek (zaruri ihtiyaç) olmayacağından çıplak fiyat (kdv ve ötv hariç) 70.000 liranın altında otomobil çok olduğundan, sadece ihtiyaç geniş bir otomobil (ya da bagaj) olduğundan dolayıdır yukarılarda yazdıklarım. biraz empati lütfen...

Üye
    Damla sakızı Avatarı

Gerçek Adı
    Talha
    Son Giriş
    04.11-2017
    Saat
    22:44
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    48
    Verilen Beğeniler
    243

Zaten Değerlendirdiniz! 4
    @A_GEYiK

Mutlaka ayrıştıralım diyorsunuz yani değişen ne devletin zararı yok ki kişi kendi parasıyla alıyor bu aracı gücü yeten istediği arabayı alsın ne sakıncası var. Sen görmüyorsun bu sana yeter demek için o malın bedelsiz veriliyor olması gerek

Üye
    Askin_Keskin Avatarı

Son Giriş
    19.09-2023
    Saat
    17:31
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    20
    Verilen Beğeniler
    28

Zaten Değerlendirdiniz! 3
    @A_GEYiK

İlginç bir bakış açısı, ve hatta düz vitese de gerek yok. At arabası veya el arabası ile de engelli kişi taşınabilir, sonuçta sağlıklı kişi taşıyacak. Yahu o kadar dar bir perspektiften bakıyorsunuz ki çözüm sunarken aynı sorunları yaşayan farklı kişileri ayrıştırıyorsunuz.

Hadi bu yasa geçti diyelim; bu sene döviz kurlarını baz alarak seçenekler az olsa bile bagajı geniş bir araç alınıyor. Peki 3 sene sonra 70 bin TL sınırında hangi araçları alabilecekler. ?? Döviz sabit kalacak mı ? Çözüm burada denetim, denetlesin alan kişileri kötüye kullanım var ise cezası neyse uygulasın.

Üye
    selda* Avatarı

Gerçek Adı
    Selda
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.651
    Verilen Beğeniler
    1.588
    Blog Mesajları
    4

Engellilere gelene kadar KDV oranlarındaki adaletsizlik düzeltilsin, vergi kaçıranlara, haksız kazanç sağlayanlara bakılsın, kaldı ki bu ihtiyaç, bu hakkı suistimal edenler utansın!

ek olarak %90 altı, üstü diye ayrım yapılmasını doğru bulmuyorum ( bu konuyu suistimal edenler hariç)
    birlik içinde olup şablon Metin oluşturup yetkililere yazalım derim

Üye
    Cango Avatarı

Gerçek Adı
    Murat
    Son Giriş
    29.09-2023
    Saat
    23:09
    Yaşadığı Yer
    ...
    Alınan Beğeniler
    115
    Verilen Beğeniler
    219

Sınırı neden kabul ediyorsunuz arkadaşlar zaten 1600 motor sınırı var fiyat sınırı koymasınlar bu sizin hakkınız kendi kullanan engellilere bence sınır koymasınlar başkası adına alınan araçlara sınır getirsinler.

Üye
    fevzieryilmaz Avatarı

Gerçek Adı
    Fevzi
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    106
    Verilen Beğeniler
    101

Biz o "Sarı öküzü" verdiğimiz gün kaybettik arkadaşlar....

Sarı Öküz hikayesini bilmeyen yoktur umarım

Üye
    Ümito Avatarı

Gerçek Adı
    Ümit
    Son Giriş
    26.05-2022
    Saat
    21:46
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    75
    Verilen Beğeniler
    3

@A_GEYİK

1.%90 olan ehliyet alamaz diye bir şeymi var?
    2.%90 olan araba kullanamaz diye bir şey mi var?
    Şimdi sen bunları cevabını bilmeden geyik olsun diye yorum yapıp %90 ve üzeri olan ve araç kullanan arkadaşları üzüyosun , Yapma - etme çünkü bilmeden komik duruma düşüyorsun
    %90 raporu olan ehliyet te alır araçta kullanır

Üye
    Damla sakızı Avatarı

Gerçek Adı
    Talha
    Son Giriş
    04.11-2017
    Saat
    22:44
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    48
    Verilen Beğeniler
    243

@Cango

Ben görme engelliyim eşim kullanacak haliyle bana sınır gelmesi hoşunuza gidecek mi? Baştan sınır koymasınlar diyorsunuz halbuki

Üye
    OptimusPrime Avatarı

Gerçek Adı
    Ali
    Son Giriş
    15.01-2023
    Saat
    10:05
    Yaşadığı Yer
    Karaman
    Alınan Beğeniler
    7
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadaşlar bu yapılan resmen şerefsizliktir. Ben açıkça herkesi ankarada eyleme geçmeye davet ediyorum. Hepimiz toplanıp bunun iptali için yürüyelim.

Üye
    Mustafa222 Avatarı

Son Giriş
    12.04-2018
    Saat
    10:23
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    9
    Verilen Beğeniler
    37

Arkadaşlar, meclisteki engelli vekillerimize de e-mail atmayı unutmayalım.

Mücadele edersek bu hakkı elimizden almazlar, ses çıkartmaya devam edelim.

Üye
    Cango Avatarı

Gerçek Adı
    Murat
    Son Giriş
    29.09-2023
    Saat
    23:09
    Yaşadığı Yer
    ...
    Alınan Beğeniler
    115
    Verilen Beğeniler
    219

@Damla sakızı

Sizi kastetmedim arkadaşım sizler istisna'sınız zaten benim ne demek istediğimi biliyorsunuz.Bir gün bir avm'ye gittim, engelli park yerine park ettim ve beklemeye başladım biraz ötede bir görevli gelen araçları alt kata yönlendiriyordu son model bir bmw durdu görevlinin önünde ve görevliye engelli park yerine gideceğim araç engelli aracı diyerek işaret etti ve görevli izin verdi BMW görevliyi geçerek yanımdaki ikinci engelli park yerine benim yanıma alelade düzensiz bir biçimde yanaştı içinden son derece düzgün giyinmiş gran tuvalet bir adam indi hemen aracı kitleyip hızlı adımlarla avm kapısından girip yürüyen merdivenlerde gözden kayboldu

hemen hemen 30 dakika sonra yanında bir bayanla inerek arabaya bindiler ve avm dışına çıktılar aslında bende yukarı çıkacaktım ama arabanın sahibini çok merak edince bekledim.Yani bu ve buna benzer akrabasının adına araç alan fakir olupta araç alamayan engeli adına alınmış ve özürlü kişinin o arabaya hiç ilişkisi olmamış araçlar mevcut ayrıca arkası kuvvetli babalarda var.Böyle örnekler çok adam geliyor otoparkta engelli park yerine giriyor diyorki araç engelli aracı bakıyorsun adam sapasağlam inip gidiyor hem engelli yerini işgal ediyor hemde o aracı normal kendi aracıymış gibi kullanıyor.

Bir zamanlar ben bile böyle bir teklif aldım adına araç alıp kullanalım dediler bana cüzi bir para vereceklerdi kabul etmedim tabiki.

Üye
    SiyahPelerinliAdam Avatarı

Son Giriş
    28.09-2023
    Saat
    03:37
    Yaşadığı Yer
    Sivas
    Alınan Beğeniler
    119
    Verilen Beğeniler
    42

Yıllardır söylüyorum tekrarlamaktan çekinmeyeceğim.

Birileri çıkarlarınıza dokununca "sakatfobik" tarzında bel altı vurarak, bencil ve engelli olmanın dayanılmaz dokunulmazlığına bürünerek romantik olmayın.

Bu sınırlama gayet iyi oldu. Bu benim de haklı bulduğum bir düzenleme ve aklı başında hiç kimsenin bu görüşe ucuz hakaretler savurma hakkı yok. Bunu uzun yürüme ortezi kullanan bir polio'lu olarak söylüyorum. Hatta geçen yıl bu ÖTV muafiyeti ile aracımı pahalı sayılabilecek bir araç ile değiştirmiş bir engelli olarak da söylüyorum. Şimdi kimse madem yanlış buluyordun neden yararlandın mavalı okumaya kalkmasın. Yasayı eksik bile bulsam devletin bana tanıdığı haktan legal olarak faydalandım. Zira benim faydalanmamış olmam yanlışlığı düzeltmiyordu.

Bu yasa esasında devletin engellilerin ulaşım konusunda ki dezavantajlarını bir nebze giderebilmek ve fırsat eşitliği yaratabilmek adına yaptığı bir pozitif ayrımcılık idi. Daha pahalı bir araca binebilmenin fırsat eşitliği değil; ulaşım problemini bir nebze kolaylaştırabilmenin fırsat eşitliği!.. Dolayısıyla bu muafiyet benim gibi belli bir ekonomik özgürlüğü yakalamış engelli bireyler için, ulaşım dezavantajına ilişkin bir fırsat eşitliği sağlamıyordu. Zira devlet bana bu indirimi sağlamasa bile bir şekilde orta-üst sınıf bir aracı edinebilecek özgürlüğe sahiptim. Yani 80 bin liralık "orta sınıf" bir aracı alabilmek için 50 bin lirayı zar zor denkleştirebilen bir engelliye yapılan 30 bin lira civarında bir indirim ile "orta-üst sınıf" 225 bin liralık aracı, 85 bin lira indirim ile zorlanmadan 140 bine satın alabilen birine yapılan indirim aynı amaca hizmet ediyor olamazdı.

Bence sınırlama gayet güzel oldu. Şimdi zengin engellilerden alınan bu hak sayesinde daha ucuz olan engelli araçlarında KDV yi de muaf hale getirmeliler. Hatta belki 5 yılı da 3 yıla indirmeliler. Zira yasa gerçekten fırsat eşitliğine daha fazla ihtiyacı olan engellilere hizmet edecek şekilde sınırlandırıldı.

Yeni düzenleme bana kalırsa gayet te güzel oldu... Hayırlı olsun...

Üye
    musty35 Avatarı

Son Giriş
    19.08-2023
    Saat
    18:46
    Yaşadığı Yer
    İZMİR
    Alınan Beğeniler
    167
    Verilen Beğeniler
    303

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Neneme dedemi normal araba kesmez suv olsun hemde dizel olsun ha vay akıllılar.vay
    deniz bitti kara göründü.bu meclise geldiği gibi aynen gecer bosuna yorulmayin daha iraga girecez savunmaya para lazim hele bi gecmesin bastaki napar onlari.
    istediginiz kadar - verin. Cokta fifi..

Sayfa 9 / 59 İlkİlk ... 567891011121319 ... SonSon