TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    birkan01 Avatarı

Son Giriş
    29.09-2023
    Saat
    16:32
    Yaşadığı Yer
    Siirt
    Alınan Beğeniler
    67
    Verilen Beğeniler
    43

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Allah'tan alacağım arabanın fiyatı
    119.486 TL Ucuz yırtıyorum. 3 ay zamanımız var en yakın zamanda almak lazım.

Üye
    öztürkmen Avatarı

Gerçek Adı
    AHMET
    Son Giriş
    22.08-2023
    Saat
    16:52
    Yaşadığı Yer
    ANKARA/Keçiören
    Alınan Beğeniler
    7
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 4
    Arkadaşlar 19 yıllık maliyeciyim ve vergi üzerine yıllarımı verdim ama böyle saçmalık görmedim. bu 70 bin sınırını %90 üstü yakını olanlara uygulanabilirdi. kendisi kullanana haksızlık. engelliye engel getiriliyor. ve Araç bayilerine yazı gönderilmiş. 120 üstü satış yok. yani engelliysen dizel passat alamazsın anca benzinli ye bineceksin. jip hayal mercedes bmw rüyanda.. YAZIK ÇOK YAZIK

Üye
    Uzbaseem Avatarı

Son Giriş
    11.12-2021
    Saat
    03:11
    Yaşadığı Yer
    konya
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    1

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Yazı mi gönderilmiş yok daha neler. Birkac güne araç alacağım insallah , kaporasini bile verdim . Hemen yururluge girmez herhalde degil mi?

Üye
    powerthink Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    .
    Alınan Beğeniler
    30
    Verilen Beğeniler
    22

Zaten Değerlendirdiniz! 2
    diğer taraftan 250 binlik araçları 150 bine felan engelliler ne iş yapıyor onu da merak ediyorum acaba bir tür ticaret miydi?

demek ki bu ülkede birilerini yaptığı suistimalin vebalini hep alakasız kişiler ödüyor. bu kanun çıkana dek bu şekilde 300 binlik araç alanlar şimdi 100 tl kara mı geçti?

ancak şöyle bir sorun var 70k tl ötvsiz+kdvsiz fiyat olması dahi düşük. bunun 100 bine kadar olması lazımda bir scala olması gerekird öyle sen illa bunu alacaksın ne kafası lan. kaş yaparken göz çıkarmak bildiğin. Bunun yanında bu miktar bir aralık olmalı ve her 6 ayda bir güncellenmeli yoksa 6 ay sonra engelliye "sen bisiklete bin" demiş oluyorsun çünkü gözükmeyen enflasyon %15
    @öztürkmen

bunu neden bimere yazmıyorsunuz

geri zekalı bir uygulamaya başlanmış tamam suistimal vardı ancak bokunu çıkarmak nedir böyle kanun mu olur, adam yüksek araca binmek istiyor belki suv ya da crossover, bunların hangisinin ötvsiz kdvsiz halini 70 bine bulabilirsin bunun üstüne bayi kar koyuyor, donanım alıyorsun, malın teki bildiğin gece rüyasında "şu engellilere nasıl kazık atayım" diye rüya görmüş sabah kanun çıkarmış. gerizekalı.

dediğiniz gibi %90 ve üstü yakını olanlar için uygulanabilirdi kendisi için alanlar içinse bir fiyat fiyat scalası belirlenir örneğin 70 binden 130 bine dek olabilir (kdv+ötv hariç)

Üye
    emre0808 Avatarı

Gerçek Adı
    emre
    Son Giriş
    27.12-2019
    Saat
    12:02
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    12
    Verilen Beğeniler
    0

arkadaşlar ben tweetrdan aile bakanı engellıler sıtesı malıye bakanını etıketlıyıp yazılar yazıom engellıler grupları sıtelerı derneklerı olaarak yarın gundem oluşturmemız gereklı bır sınırlama gelcekse 70. çokaz

araba yok magdur olur herkz konu hakkında bışyler yapalım sayın @OturanBoğa cevrenız genıştır uygulamanın yanlış oldgunu anlatmak gerekır 8mılyoonu gecık engellı magdurıyetı demektr ne dersnz sıte yönetımı

Üye
    DJ_BORAN Avatarı

Gerçek Adı
    Ahmet Ali Şahin
    Son Giriş
    21.09-2023
    Saat
    22:44
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    91
    Verilen Beğeniler
    2

sİZ ADAM olup ENGELLİLER ARASINDA ayrım yapana BU ABUK kanuna mani olmazsanız ADAMLAR BÖYLE GEÇİRİRLER HELAL OLSUN

Üye
    hozgul Avatarı

Gerçek Adı
    Hakan Özgül
    Son Giriş
    28.09-2023
    Saat
    20:43
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.276
    Verilen Beğeniler
    761

Yaklaşık bir ay önce şöyle demişim:

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: hozgul Mesajı Gör
    Yersiz bir endişe oluşturmak istemem ama eğer bu haberler sistematikse, o halde bir yerden sipariş var ve kamuoyu oluşturulmaya çalışıyorlar olabilir. Eğer öyle ise, yakında, ÖTV kaldırdık olmasa da manasız bir düzenleme yapabilirler.
    Demek ki geçenlerde manasız mesaj yayımlayan Ergün Yıldırım'a sipariş gelmiş. O da hakkını vermiş. Ateş varmış ki duman çıkmış.

Sözde gerekçeye de dikkat etmek lazım: "Bazı suistimalleri engellemek için."

Üye
    AGHANURULLAH Avatarı

Gerçek Adı
    yılmaz sülün
    Son Giriş
    16.09-2020
    Saat
    00:53
    Yaşadığı Yer
    malatya
    Alınan Beğeniler
    19
    Verilen Beğeniler
    46

acilen bimer'e cimer'e iletmek için bir metin hazırlamalıyız. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar varsa bir metin hazırlayabilir mi? her şeyi kısa ve net anlatabileceğimiz.

Üye
    musty35 Avatarı

Son Giriş
    19.08-2023
    Saat
    18:46
    Yaşadığı Yer
    İZMİR
    Alınan Beğeniler
    167
    Verilen Beğeniler
    303

400klik araba soran ve bundan kar bekleyen vatandsa kapak olsun.

Üye
    serhatpolat123 Avatarı

Son Giriş
    28.09-2017
    Saat
    00:08
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Hadi şimdi neyse de

4-5 sene sonra senin paran eriyince ancak 301, linea gibi araçlar alabilirsiniz. 6-7 sene sonra en kötü araba bile alınamaz.

Yani el altından ötv muafiyeti kalkacak

Üye
    A_GEYiK Avatarı

Son Giriş
    11.11-2018
    Saat
    02:40
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    28
    Verilen Beğeniler
    26
    Blog Mesajları
    18

Otomobil insanlar için lüks olabilir fakat engelliler için (özellikle ehliyeti olanlar) zaruri ihtiyaçtır. "Arabam benim bacaklarım."

Teknoloji hızlı ilerlemekte, yakın gelecekte otonom sürüşe geçilecek ki ön hazırlıkları yapılmakta. (Bknz. Tesla) Zamanımızda ise lüks gibi görünen ama bizler için ihtiyaç olan bazı donanımlar son derece elzem olabiliyor.

Bagaj genişliği (Akülü tekerlekli sandalyelerin sığabilmesi için son derece önemli.)

Elektrikli sürücü koltuğu (Koltuğu ileri, geri yukarı, aşağı manuel hareket ettirmek bazı engelliler için sıkıntı olabiliyor.)

Adaptif far asistanı (uzun far dahil) (Yine bazı engelliler için son derece kolaylık. Kısa-uzun far ayarını, trafik durumuna göre otomobil kendi ayarlıyor. Hatta bazı marka ve modellerde sadece karşıdan gelen tarafı, ya da önünüzdeki otomobilin durumuna göre sadece o kısmı kapatıp açabiliyor.)

Adaptif şerit takip sistemi (Kısa süreliğine de olsa eller serbest modunda direksiyonu bıraktığınızda, otomobil şeritten çıkmadan yoluna devam edebiliyor. Yol durumuna göre direksiyonu çevirebiliyor, sadece belli aralıklarla direksiyona dokunmanız yeterli, ben buradayım, uyumuyorum demek için.)

Adaptif hız kontrolü (Ayarladığınız takip mesafesine göre önünüzdeki araç fren yaptığında fren yapıyor, gerektiğinde duruyor, hızlandığında hızlanıyor.)

Akıllı aktif ön-arka fren desteği (Siz frene basmasanız dahi otomobil, yaya ya da bir engel çıktığında otomobil kendiliğinden duruyor.)

Otomotik vites, ön-arka park sensörleri, yağmur sensörü, geri görüş kamerası, kör nokta uyarı sistemi, anahtarsız giriş, otomatik dikey-paralel park sistemi gibi özellikleri saymıyorum bile... (Aklıma gelmeyen çok özellik vardır.)

Bu anlamda imkanı olan engelli sürücüler için son derece önemli olan bu özelliklerin olduğu otomobillerin kdv ve ötv hariç (çıplak fiyat) fiyatı 70 bin liranın altında olanı neredeyse imkansızdır.

Lüks donanıma örnekler ise bence şunlardır: Sunroof (Açılabilir tavan ya da komple cam tavan), klima, ısıtmalı-soğutmalı koltuklar, müzik ya da medya sistemi gibi özelliklere gerek yoktur.

Yukarıda diğer arkadaşların da bahsettiği gibi ehliyeti olmayanlar için (%90 ve üzeri) yani otomobili engelli olmayan kişi kullanacaksa, onlar için bu özelliklerin olup olmaması farketmeyeceğinden belki olabilir ama otomobili engelli kişi kullanacaksa böyle bir sınırlamanın olması mantıksızdır ki zaten motor hacmi (1600 cc) olarak bir sınırlama mevcuttur.

Üye
    canfeda20 Avatarı

Gerçek Adı
    PARAPLEJİ
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    17
    Verilen Beğeniler
    10

Bu ne saçmalık bu ne engelli düşmanlığı böyle öyleki biz engelliler mevcutta sandalyemizi yanımızda taşıyacak araç bulamayıp alamıyorken bu nasıl bir sınırlama allah aşkına artık yeter yahu olmadı bu ülkede engelli istemiyoruz deyip kovun bizi bizde ona göre gidelim zaten verdiğiniz 3 ayda bir 3 kuruş maaş evde bakım adı altında veriyorsunuz 5 beş kuruş maaş sormak lazım engelli insan değilmi evlenemezmi ev kiralayamazmı eşya alamazmı ailesinden bağımsız yaşayamazmı yeter artık yahu engelliyi engelli olmaktan utandıran devlet anlayışına nalet olsun dilerimki bu tür engellilere zorluk sıkıntı yaşatan her türlü yasa kanun ne varsa sebep olan insanlar gün olsun ekmek bulamasın yemete

Üye
    ugir Avatarı

Gerçek Adı
    Uğur
    Son Giriş
    26.11-2021
    Saat
    16:03
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    78
    Verilen Beğeniler
    186

@öztürkmen

benım engel oranım %91 aracımı da kendım kullanıyorum.YÜZDE 90 ıcın uygulanabılırdı dusuncenız yanlış.Suıstımal edenler ıcın dıyorsanız merak etmeyın suıstımalın oranı olmuyor.Yüzde kırk alayımda otobuslere bedava bıneyım dıyen ınsanlarıda gordum.Safra kesesı tası ıcın bıle oran almaya gelıp hastaneyı mesgul edenıde gordum.

Üye
    baran sertaç Avatarı

Gerçek Adı
    şükrü
    Son Giriş
    29.03-2021
    Saat
    15:38
    Yaşadığı Yer
    gaziantep
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    2

@A_GEYiK

akim.cimer.bimer yolladım arkadaşın yazısını.

Üye
    Mami Junior Avatarı

Gerçek Adı
    Muhammet
    Son Giriş
    03.09-2023
    Saat
    16:29
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    218
    Verilen Beğeniler
    195

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Bir arkadaş yukarda bahsetmiş bu "70 bin sınırını %90 üstü yakını olanlara uygulanabilirdi" diye bence cok haklı.
    Araba benim ayaklarım buna nasıl sınır koyarsınız yahu, Allahtan korkun vicdansızlar.

Ne zaman yürürlüğe girer, bilen varmı ?

Sayfa 2 / 59 İlkİlk 1234561252 ... SonSon