TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Erdogan Er Avatarı

Gerçek Adı
    Erdoğan
    Son Giriş
    13.10-2020
    Saat
    11:42
    Yaşadığı Yer
    Istanbul
    Alınan Beğeniler
    327
    Verilen Beğeniler
    3.332

Zaten Değerlendirdiniz! 3
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    @SiyahPelerinliAdam

Sözlerinize yürekten katılıyorum. Benzer bir yazı kaleme alacaktım fakat gerek kalmadı, yazınızın altına imzamı atıyorum. Bu pozitif ayrımcılık maddi gücü yetmeyen engelliye ulaşımda fırsat eşitliği tanımak için vardır, engelli kişiler de lüx araba alsın diye değil. Peki engelli kişi lüx arabaya binemez mi? Evet biner, herkes gibi parasını bastırır, vergisini öder ve biner.

Öte yandan "ileride bu üst sınır (70.000 TL) yetersiz gelince ne olacak?", "arabaların asıl değeri euro ile belirleniyor" diye serzenişte bulunanlara inanın şaşırıyorum. Her sene gerektiğinde nasıl vergilerle ilgili yeni düzenleme yapılıyorsa, bu üst sınır da değerlendirilir ve TEFE/TÜFE veya döviz kurları bazında yukarı çekilir. Bunda bir zorluk yok ki. İşi olduğundan daha komplike göstermeye çalışmayın lütfen.

"Eğer bir üst sınır olsun ama 70.000 TL şu an için bile çok düşük" diyorsanız bu farklı bir konu. İtirazlar ve girişimler bu yönde yapılabilir.

Ben bu işe bir üst sınır getirilmesini memnuniyetle karşılıyorum.

Saygılarımla,

Üye
    Schizophrenia Avatarı

Gerçek Adı
    instgram aliozcan.23
    Son Giriş
    10.08-2023
    Saat
    10:42
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    246
    Verilen Beğeniler
    25

Zaten Değerlendirdiniz! 2
    Eğer bir sınırlama getirilecekse % 90 ve üzeri raporu olanlara getirilmesi çünkü bu yönde çok suistimaller oluyor.. Adamın raporunu tanımadığı bilmediği birilerine parayla satıp araç aldırıyor buna çokca şahit oldum... Veya araçta 50 bin tl indirim yapılacaksa 15-20 bin tl rapor sahibine verip araç alanı da gördüm.

Üye
    UZAKLAR Avatarı

Son Giriş
    29.09-2023
    Saat
    08:38
    Yaşadığı Yer
    Türkiye
    Alınan Beğeniler
    131
    Verilen Beğeniler
    61

Zaten Değerlendirdiniz! 5
    1-Adamın lüks yatı var, bilmem kaç milyon dolar? ÖTV indirimli motorin alma hakkı!!!
    2-Adamın koca koca gemileri var bilmem kaç grostonluk? ÖTV indirimi O'na da var!!!
    3-Adamın sıra sıra ticari taksi plakası var, bilmem değeri kaç milyon TL? ÖTV indirimi ile alınmış ultra lüks otomobilleri var!

İş engelliye geldi mi bütçede açık var......

Üye
    fahru Avatarı

Son Giriş
    21.02-2021
    Saat
    13:26
    Alınan Beğeniler
    44
    Verilen Beğeniler
    3

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    TRAFİK YÖNETMENLİK;MADDE53ç) Özel tertibatı olmayıp, engellilik derecesi % 90 ve üzeri olan malul ve engelliler tarafından Özel Tüketim Vergisinden muaf olarak bizzat ithal edilen araçların tescil belgelerine ve bilgisayar kayıtlarına, "Araç sahibi engelli kişinin eşi, kanuni mümessili ile üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından kullanılması zorunlu olup, beş yıl içerisinde Özel Tüketim Vergisi ödenmeden devri, satışı, hibesi, intifasının mülkiyeti muhafaza kaydıyla veya sair şekillerde akden devri, tasarruf hakkının vekâletname ile devredilmesi, kiralanması, ödünç verilmesi yasaktır." şeklinde şerh konulur. Ayrıca ithal araçların gümrük şahadetnamelerinde, yukarıda belirtilen şerh dışında varsa diğer şerhler de tescil belgesine işlenir.
    ARACI SÜLALESİ KULLANIR!

Üye
    i_brahi_m Avatarı

Gerçek Adı
    İbrahim
    Son Giriş
    27.01-2023
    Saat
    20:24
    Yaşadığı Yer
    bolu
    Alınan Beğeniler
    68
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadaşlar bakıyorum da nerdeyse bir çok kişi iyi oldu diyor ne biçim iş bu . Diyenler herhalde engelli değil neden böyle diyorlar anlamış değilim size göre bi sakıncası yoksa bize göre de yok baksanıza burada bile anlaşamıyoruz kaldı ki sağlam insanlara derdimizi anlatalım beni ısırmayan yılan bin yıl yaşasın havası var öyleyse hiç bir yeri aramaya boşuna gerek yok.

Bizde 2. El araç alıp keyfimize bakarız

Üye
    bülent yalçın Avatarı

Gerçek Adı
    T.C bülent yalçın
    Son Giriş
    21.10-2019
    Saat
    11:32
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    3

vay biz sakatların haline vah .

Üye
    emrah1986 Avatarı

Gerçek Adı
    emrah
    Son Giriş
    05.12-2019
    Saat
    00:38
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    19
    Verilen Beğeniler
    3

Zaten Değerlendirdiniz! 5
    @Erdogan Er

Senin amacın hükümeti yalamak aslan parçası.Sen inanıyorsun yani daha sonra bu sınırın yukarı çekileceğini?

Yürü git propagandanı başka yerde yap!

Üye
    chelıx Avatarı

Gerçek Adı
    kaan
    Son Giriş
    12.04-2023
    Saat
    13:29
    Yaşadığı Yer
    bu dünya benim memleket
    Alınan Beğeniler
    32
    Verilen Beğeniler
    13

vergi indirim belgesi olup da otv siz araç alamayanda çok.. hem vergi indirimi hakkım var ama ötvsiz araç hakkım yok buna karşı engelli raporu bile olmadan bile özel tertibat ile ötv siz araç alanda çok.. ayrımcılık işte bu

Üye
    aliş şerif Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    afyonkarahisar
    Alınan Beğeniler
    87
    Verilen Beğeniler
    53

@A_GEYiK

Konu ekşi sözlükte'de yer almış.

https://eksisozluk.com/engelli-aracl...lmesi--5462030

Evet orda da çok yorum yapılmış geniş tarafsız gözle bakılmış....bir kaç tane yoruma bakın

gayet güzel bir sınırlamadır.

bizim bi arkadaş babasının engelli raporu üzerinden kendine 4x4 suv alıp artis artis geziyordu.

edit: 4x4 dahil değil diyenler var. 4x2 oldu o da olumlu.

ha kia sportage aldı bu arada....

herşeyde olduğu gibi bunda da bokunu çıkardığımız için gelen sınırdır.

millet 500 kilometre uzakta yaşadığı kayınpederi üzerinden 300bin liralık arabayı (vergisiz fiyatı 160bin) ötv ödemeden almaya başlayınca, birileri duruma uyanıyor.....

Arkadaşlar milletin ve devletin gördüğü bu ne yazık ki işin b.. çıkarttığımız için (millet olarak) devlet önlem almak zorunda buradaki yorumların nerdeyse yüzde 99 'u tepkili diğer plotform sitelerinde gördüğünüz gibi tam tersi... empati yapın biraz ben de ötv muafiyetinden yararlandım 50 binlik arabaya biniyorum az daha iyisine binebilirim yeni getirecekleri torba kanunla çığırtkanlığa tepkiye gerek görmüyorum aksine destekliyorum bu yasayı daha iyi önlem teklif eden varsa buyursun adamlar bir şekilde hali hazırdaki indirimi delip engelliler üzerinden rant sağlıyor biz de isteyerek veya malesef istemeyerek de olsa çanak tutuyoruz... engeliller mercedes'e bmw'ye binmesin mi diyorsunuz hükümete laf atıyorsunuz size bize kimseye binmeyin diyen yok ki 300 binin varsa veya ikinci el 170 e 180 bine binin adam alacak 150 bine beş yıl sonra satacak 350 bine örnekleri o kadar çoğaldığı için devlette bir önlem almak zorunda SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM olması lazım bu veya buna benzer önlemler....

Üye
    Damla sakızı Avatarı

Gerçek Adı
    Talha
    Son Giriş
    04.11-2017
    Saat
    22:44
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    48
    Verilen Beğeniler
    243

@Erdogan Er

Evet limit yükseltilir aynı enflasyon zammı gibi piyasada herşeye 3 zam geldiyse maaşlara 1 zam gelir. Bu lmitte 75 bin yapılır olur biter parayı bastıran alır para konuşur dersiniz

Üye
    Erdogan Er Avatarı

Gerçek Adı
    Erdoğan
    Son Giriş
    13.10-2020
    Saat
    11:42
    Yaşadığı Yer
    Istanbul
    Alınan Beğeniler
    327
    Verilen Beğeniler
    3.332

@emrah1986

Bu nasıl bir hitap şekli? Hakaret etmeden iletişim kuramıyor musun sen? Bu meseleyi siyasete dökmeden tartışmaktan aciz misin? Eğer karşıt bir fikre sahipsen gerekçelerini söylersin, hakaret etmene gerek yok.

Üye
    Damla sakızı Avatarı

Gerçek Adı
    Talha
    Son Giriş
    04.11-2017
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    48
    Verilen Beğeniler
    243

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: fahru Mesajı Gör
    ARACI SÜLALESİ KULLANIR!
    Şuan benim hakkıma girdiğinizin farkında mısınız?

Üye
    orctzl Avatarı

Son Giriş
    19.01-2021
    Saat
    15:39
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

"""Evet biner, herkes gibi parasını bastırır, vergisini öder ve biner."""

Ehliyeti H sınıfı olanlar, benim gibi aracını aparat ile kullanıp eşine bile veremeyenler ne yapsın peki? Normal bir araca bindiğinde polis durdurduğunda ne demeyi düşünüyorsun?

Yazık vallahi yazık daha burada bile bunu savunanlar var.

Üye
    hasan_06 Avatarı

Gerçek Adı
    HASAN
    Son Giriş
    03.06-2020
    Saat
    14:08
    Yaşadığı Yer
    ANKARA
    Alınan Beğeniler
    20
    Verilen Beğeniler
    40

Zaten Değerlendirdiniz! 4
    MTV'ye %40 zam yapılır, çok iyi oldu gerekliydi diyenlerle bu sınırlamayı savunanlar aynı kafa yapısında, mevcut hükümetin her yaptığı işi savunan kişilerdir. Adamın imkanı varsa ve bizzat kendisi kullanıyorsa adam istediği arabaya biner sanane. ÖTV'de devletin zararına olan nedir mantıklı olan biri cevap versin. Sadece kasaya girecek paradan vazgeçmesidir.

İş adamlarına, zenginlere, spor klüplerine vs. ne avantajlar sağlanıyor, onlara kimsenin sesi çıkmaz. Engelli bireyi kısıtlayıcı birşey çıktığı zaman onu savunan hatta itiraz eden engellileri de susturmaya çalışan engelli arkadaşlar var maalesef.

Ben %90 engelli biriyim, aracımı bizzat kendim kullanıyorum. Bazı arkadaşların lüks gördüğü araçlara binmek zorundayım. En başta koltukları rahat olması gibi özelliklerin olması lazım. Sadece kendi engeliniz açısından değil lütfen tüm engellilerin yaşadıkları zorlukları göz önünde bulundurarak yorum yapınız. Ben o rakamın üzerinde araç alamıyorum başkası da almasın diye değil.

Üye
    Damla sakızı Avatarı

Gerçek Adı
    Talha
    Son Giriş
    04.11-2017
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    48
    Verilen Beğeniler
    243

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @hasan_06

Ben şunu anladım ki nemelazımcılık herkes tarafından benimsenmiş. Tuzu kuru olanlar bastır parayı diyebiliyor kolayca ama bunu bana söyleyebilirler zengin ve güçlü olanlara söyleyemezler. Hepinizin gözü aydın umarım tamamen kaldırılır da daha çok mutlu olurlar

Sayfa 10 / 59 İlkİlk ... 6789101112131420 ... SonSon