@cako67
Hakim oldu bittiye getirilmiş gibi değerlendirip terslik çıkartabilir diye korkarım. Umarım sorun olmaz...
Araç aldığınız bilgisini evde akım maaşı aldığınız kuruma ildirmelisiniz en kısa zamanda
sevgili arkadaşlar aranıza yeni katıldım herkese selamlar sağlık yaşam dilerim
Haziran ayında bende babaannemin üzerine araç aldım. Fakat benim durumum sizlerden biraz daha farklı oldu. Araç alımı için farklı illeri aradım hepsi benden mahkemeden araç alım izni istedi. Başvurdum red verdi hakime. Hakimler değişti yine başvurdum tekrar res verdiler. bende maliye bakanlığına, bimere ve cimere yazdım durumu anlattım. Aradan bir yıl geçti maliyeden cevap geldi araç alımında hiçbir sorun olmadığı ile ilgili. Ardından trafik şubeden aradılar ve şikayetimin içerini sordular bende anlattım boşuna uğraşmışsın dedi polis memuru gel araba işlerini halledelim dediler. Gittim ve 10 gün içinde araba işini halledip arabamı aldım. şimdi bilen arkadaşlara sorularım olacak
1) Aracı aldım hakimden izin alımına gerek kalmadı. Hakim bana sıkıntı yaratabilir mi çünkü vasisi olarak bildirim yapacam
2) Annem bakım aylığı alıyor bunla ilgili olumsuz bir durum olur mu bildirmem gerekiyor mu
@cako67
Hakim oldu bittiye getirilmiş gibi değerlendirip terslik çıkartabilir diye korkarım. Umarım sorun olmaz...
Araç aldığınız bilgisini evde akım maaşı aldığınız kuruma ildirmelisiniz en kısa zamanda
bunların bildirimi yapılmadığında ne gibi sorun olabilir
@cako67
Alım söz konusu olduğunda, velayet altındaki kişinin var olan parasından ir çıkış olmadığında, aslında sorun edilmeyebilir. Sonuçta kişinin zararına bir durum yok. bu bağlamda bildirim yapılmaması da göz ardı edilebilir belki. Ama hukuken karşılığı nedir, hiç bir fikrim yok.