TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Yigit76 Avatarı

Son Giriş
    06.07-2018
    Saat
    18:14
    Yaşadığı Yer
    Mersin
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Herkese merhabalar ben kronik kalp hastasıyım ve 2017 şubat ayında açık kalp ameliyatı olup bioprotez taktırdım yüzde 65 engelli raporum bulunmakta. B sınıfı Ehliyetimin yenilenmesi için başvurduğumda aile hekimi raporumu gördükten sonra kalp cerrahı ve kardiyoloji doktorunun görmesi için sevk etti. Açık kalp ameliyatı olduğum için kalp cerrahım göğüs bölgesinde ameliyat izi bulunmasından dolayı 43.06 kodunu yazdı. Ötv Muafiyeti ile ilgili yasada ( Sakatlık derecesi % 90'ın üzerinde olanlar için başka bir şart aranmaksızın, altında olanlar için ise "H" sınıfı sürücü belgesini haiz olunması ve araçta sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptırılması şartıyla istisna uygulanacaktır. Sakatlık derecesi % 90'ın altında olanlarda, bu şartları haiz olmak koşuluyla sakatlık derecesinin önemi bulunmamaktadır.) bulunan bu ibare benim kafamı karıştırmakta. Henüz ehliyetin çıkması için emniyete başvuruda bulunmadım bu konu ile ilgili sorularım;

1- Bu kod numarası ile engelli sınıfı ehliyet alabilir miyim ?
    2- Bu kod numarası ile engelli sınıfı ehliyet alırsam yasada belirttiği gibi %90 altı engel ve engelli sınıfı ehliyet olduğu için ÖTV Muafiyetinden yararlanabilir miyim ?
    3- Kalp cerrahına rica edip ehliyete ayrıca 10.02 gibi bir kod ekletmeyi denesem ve ehliyeti bu şekilde alsam ÖTV muafiyetinden yararlanabilir miyim ?

Üye
    mssql Avatarı

Son Giriş
    08.09-2021
    Saat
    08:48
    Yaşadığı Yer
    -
    Alınan Beğeniler
    39
    Verilen Beğeniler
    6

Biraz araştırınca doktorlar ile emniyetin haberleşme kodları olduğunu gördüm. O koda göre tertibatlı olup olmayacağına karar veriyorlar sanırım.
    43.06. Ayarlanabilir emniyet kemeri

Adres:
    http://www.trafik.gov.tr/Sayfalar/surucusurucuadayikodtablosu.aspx

İşlem sonunda bizleri de bilgilendirirseniz sevinirim. Benimde kalp hastalığından %64 raporum var. Ona göre ben de başvurmak isterim.

Üye
    TAKVİM Avatarı

Son Giriş
    07.03-2023
    Saat
    17:26
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    8
    Verilen Beğeniler
    4

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Arkadaşlar %90 altı engellilerde ötv siz araç alımı için ortopedik engel aranıyor sizin rahatsızlğınız hastalık olarak geçtiği için indirimli araç maalesef alamazsınız bilginize

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    14:39
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.025
    Verilen Beğeniler
    4.297

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @Yigit76

o konu ne demeye yazmışlar anlamadım. Neymiş o ayarlanabilir kemer allah aşkına!?

hayır
    hayır
    hayır