@poseydoon
Her engelli 5 yılda bir defa araç alımında ötv işlemi yapabilir. 4 yıllık aracı bugün alan kişi bugün itibarı ile 5 yıl yeniden ötv'siz araç alamaz. 4 yılın sonunda aracını satan kişi ise 1 yıl daha bekleyip yeni araç alabilir.
@KKELEBEKK
Merhaba. ÖTV istinası söz konusu ise bahsettiğiniz bu 5 yıl ne zaman başlıyor. Araç alındığı tarih mi yoksa ÖTV istinalı 2.el engelli aracı alan engelli kişinin aldığı tarih mi. yani süre 2.el araç alan kişi için sıfırlanıyor mu?
@poseydoon
Her engelli 5 yılda bir defa araç alımında ötv işlemi yapabilir. 4 yıllık aracı bugün alan kişi bugün itibarı ile 5 yıl yeniden ötv'siz araç alamaz. 4 yılın sonunda aracını satan kişi ise 1 yıl daha bekleyip yeni araç alabilir.
o boga bir arkadaş ortapedik engelli araç aldı ötv indiriminden aracı ben almak istiyorum aracı alalı 2 ay oldu aracı bana satamaz mı
boğa abi 4 yılın sonunda yada 4 yılın içinde aracı sata bilirmiyiz ? problem olurmu
Araç alma hakkınız varsa problem olmaz, bir önceki kişinin aracı ÖTV'siz olarak aldığı tarih üzerinden 5 yıl geçmediği sürece yeni bir aracı alamazsınız.
@selo_selo07 araç ÖTV'siz olarak ilk alındığı tarihten itibaren 5 yıl içerisinde yalnızca araç alma hakkı bulunan engelliye satılır. Yani 4 yıllık araç aldığınızda aynı yıl içerisinde satmak isterseniz engelli birine satmanız gerekir. Ama bunun dışında 5 yılın gün/ay/yıl olarak dolması gerekir.