TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    m_alabas Avatarı

Gerçek Adı
    Mehmet
    Son Giriş
    13.01-2023
    Saat
    00:36
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    1

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Herkese merhaba. B sınıfı 102, 47, 78 kısıtlama kodlu ehliyetim var. Sağlık kurulu raporu
    Tarihi: 2003
    Tanı : Sol Alt Extremitede Polio Sekeli (Orta Form)
    Çalışma Gücü Kaybı Oranı : %40 , Çalışabilir, Sürekli, Kontrol gerekmez ibareli
    Raporun Kullanım Amacı: Hastalığı sürekli, hafif, oturak işlerde çalışır

Sol Alt Ekstremitede Polio Sekeli olup ta 2006 ve öncesi raporla 01.01.2016 tarihinden sonra araç alan var mı?
    Konu m_alabas tarafından değiştirilmiştir (03.03-2017 Saat 06:37 ).

Üye
    LÜ'LÜ VEL MERCAN Avatarı

Gerçek Adı
    mercan
    Son Giriş
    11.10-2017
    Saat
    21:35
    Yaşadığı Yer
    agaçlıköy
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    1

Bende senin gibi solt alt ektstiremitede polimyelit sekel, 2010 da atanınca ladıgım yeni rapor var. Yüzde 42 ama bende h sınıfı ehliyet var. 2014 araç alırken ehliyetimi deiştirmem söylendiğnde raporumuda yeniledim.arac aldım indirimli otomatik vites yetiyordu bana. Ama şuan mevzuat değişti. Ehiyet tipleride değişti.

Üye
    m_alabas Avatarı

Gerçek Adı
    Mehmet
    Son Giriş
    13.01-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    1

@LÜ'LÜ VEL MERCAN , benim burdaki anladığım tek sıkıntı rapor tarihi 2003 olması. Kağıt üzerinde herşey uygun gibi gözükse de sanki raporda biraz daha detay aranıyor gibi (incelik, zayıflık, kısalık gibi). benim raporda sadece "Sol Alt extremitede polio sekeli (orta form)" yazıyor.
    Senin rapor yeni tarihli. sunu sorcam, 2006 öncesi raporun varmı?

Üye
    LÜ'LÜ VEL MERCAN Avatarı

Gerçek Adı
    mercan
    Son Giriş
    11.10-2017
    Saat
    21:35
    Yaşadığı Yer
    agaçlıköy
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    1

Benim 2007 di.raporum. Orda sadece oran yazıyordu. Ama şimdiki raporlar daha genel olup içinde herşey yazıyor. 2022 alabilir ötv mtv yaralanır vs benim araç alırken aldığım enson rapor o şekilde idi. Ugraşamyıp tekrar rapor alsaydın senin için daha kolay olurdu.sola aykda kısalık 7 sm ve post polei tanısı ve soldan dirsekden baston kullanıyorum ben. Otomatik vitesli araç alıdım. Yeni raporla

Üye
    fevzieryilmaz Avatarı

Gerçek Adı
    Fevzi
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    106
    Verilen Beğeniler
    98

merhaba;

2002 yılında aldığım rapor kabul mü görüyor tam anlamadım konuyu ?

Ümraniye vergi dairesine çok yakınım ve en kısa zamanda gidip araştıracağım eğer öyleyse

[IMG][/IMG]

Üye
    m_alabas Avatarı

Gerçek Adı
    Mehmet
    Son Giriş
    13.01-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    1

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ SİRKÜLERİ/12

e) Sağlık Kurulu Raporlarının Tarihi

Kanunun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendindeki istisnadan yararlanmak için, 29/6/2006 tarihli ve 2006/10660 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Resmi Gazetede yayımlandığı 16/7/2006 tarihinden önce alınmış olan raporların, söz konusu Kararname eki "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uygun olarak yenileneceğine dair ÖTV mevzuatında herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla bu tarihten önce usulüne uygun olarak düzenlenmiş olan sağlık kurulu raporları da ÖTV istisnası uygulamasında geçerli bulunmaktadır.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    14:24
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.025
    Verilen Beğeniler
    4.297

@m_alabas
    Araç alımında bir sorun yaşamamanız gerek.

@fevzieryilmaz
    Engellilere, engelli sağlık kurulu raporu verilmesine dair ilgili mevzuatın değişmesi halinde, değişiklik tarihinden önce usulüne uygun olarak düzenlenmiş olan engelli sağlık kurulu raporları ÖTV istisnası uygulamasında geçerlidir. Ancak, Özel Tüketim Vergisi Kanununun yürürlüğe girdiği tarihten [1.8.2002] önce alınmış sağlık kurulu raporlarına dayanılarak bu istisna kapsamında işlem tesis edilmez.

Üye
    fevzieryilmaz Avatarı

Gerçek Adı
    Fevzi
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    106
    Verilen Beğeniler
    98

Yeni raporu almam şart oldu. tşkler @OturanBoğa kardeşim

Üye
    m_alabas Avatarı

Gerçek Adı
    Mehmet
    Son Giriş
    13.01-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    1

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    @OturanBoğa merhaba;

Bu ÖTV istisnası konusunda gerek GİB genelge ve özelgeleri, gerek sağlık mevzuatı, gerek yeni ehliyet alımı ile ilgili mevzuatı çok araştırdım. Sonuç olarak 2003 tarihli raporum ve yeni 78 kodlu ehliyetimle ÖTV istisnasından yararlanamamam hiç bir sebep yok. Ama gel gelelim bu ÖTV indirimine karar veren memurlar, mevzuat bu kadar açık olmasına rağmen raporda cımbızla bi şeyler arıyorlar. İstanbul vergi başkanlığına verdiğim özelgeyi Ankara GİB'e göndermişler. Sonucu paylaşacağım.

Üye
    m_alabas Avatarı

Gerçek Adı
    Mehmet
    Son Giriş
    13.01-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    1

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Evet, Şubat ayında verdiğim özelgenin cevabı geldi. En son karar cümlesi şu şekilde;
    "Buna göre, ilgide kayıtlı özelge talep formunuz ekinde yer alan bahse konu engelli sağlık kurulu raporunda belirtilmiş olan mevcut engellilik durumunuz (sol alt ekstremitede polio sekeli (orta form) %40) itibarıyla, manuel vites bir taşıtın debriyaj pedalında özel tertibat yaptırmaksızın taşıt kullanamayacağınız anlaşıldığından, anılan genel tebliğde belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde, özel tüketim vergisi kanununun (7/2-c) maddesindeki uygulamadan yararlanmanız mümkündür."

Özelge cevabı 3 sayfa. Baya teknik yazılmış. tam olarak otomatik vites araç alımı konusu açık yazılmasa da sanki alınabiliyor. Sonuç olarak 2003 tarihli işe girerken aldığım araç kullanımı ile ilgili ibare olmayan sağlık kurulu rapor ve yeni aldığım 78, 102, 47 kodlu B sınıfı ehliyetle araç alabiliyorum. darısı sizlerin başına. biraz uzun süreç ama beklemeye değdi. Herkese sağlıklı günler dilerim.