Evet, 103.03 kodu ÖTVsiz araba almanıza engel de olmaz, sağlamaz da. Etkisiz eleman gibi.
Evet, 103.03 kodu ÖTVsiz araba almanıza engel de olmaz, sağlamaz da. Etkisiz eleman gibi.
Teşekkür ederim sagolasin verdigin bilgiler için içimi ferahlatan.
Merhabalar.bugun ehliyet degisimi icin yeni raporu aldim.yalniz raporda 103.02 kodu yani alti ayda bir saglik kontrolu vermisler.benim surekli engelli %55 raporum zaten var.anlayamiyorum neden surekli engelli birine(- ki hastaligim aslinda sabit ortopedik) bu kodu verdiler.bu su mu demek oluyor?2 aydir cektigim eziyeti her alti ayda bir cek mi demek istiyorlar?bundan sonra ben her alti ayda bir ne yapacagim?bilgisi olanlanlardan yardim rica ediyorum.
@gokcesydn hayır daha önce hangi bölüm/bölümlerden muayene olduysanız o bölümlere tekrar gidip muayene olucaksınız onlarda ehliyet süresinin uzatılması uygundur gibi bir ibare yazacaklar. yönetmelikten anladığım bu
@Bertoned
Tskler.peki gene aile hekiminden sevk ile mi gidicem
@gokcesydn
6 ay sonra doğrudan uzman hekime gidip yeniden rapor almalısınız. Ama bu sefer giderken yanınızda şuradaki mevzuat olsun. Size Sürekli olacak şekilde rapor vermeliler. Sonra araç sürerken o raporun yanınızda olması yeterli, bir kuruma teslim etmenize gerek yok
@OturanBoğa
Sevgili oturanboğa bir sorum olacak. Bu ikinci raporda süre belirtilmedikçe sürekli mi sayılır. Mesela benim 103.0x bir sene kontrol sürem dolduktan sonra aldığım ikinci ehliyet raporunda ilk doktor Ok dedi, ikinciye, ftrye gönderdi, ftr de ankilozan spondilit yazdı, sürücü olur yazdı ve kendi kısmındaki 2. Derece sürücü olur gibi bir kutuyu işaretledi. Sonrası imzalar kaşeler başhekimlik onayları falan var. Bu sefer il sağlığa göndermedi. Ben de raporu alıp çantama koydum.
Şimdi ben rahat etmeli miyim? Yoksa yapmam gereken başka bir şey var mı?
@cakirlarc
Evet, uzman doktor imzalı rapor olması yeterlidir. İl sağlık ile hiç bir işiniz olmayacak
@OturanBoğa
Teşekkürler, bu durumda şimdilik kafam rahat. Ama aklıma takılan bir başka şey daha var. Konu sıcakken onu da konuşalım isterim. Bir sene sonra ne olacak. İlk ehliyet raporu senede bir kontrol gerekli ibaresini ehliyete işletti. Sene doldu yeni rapor aldım. Üzerinde süre yok. Onu çantada taşıyorum. Bir sene sonra gene bir rapor almalı mıyım?
Bu soruların aklıma bimere yazdığım soru ve aldığım cevaptan geldi. Bir başka başlıkta bimer cevabım ve sorum var. Linkini mobilden koyabilirsem koyarım. Koydum galiba
https://www.engelliler.biz/forum/sho...d.php?t=186498
@cakirlarc
Yolda kontrol ettiğinde memur, o anda geçerli rapor varsa elde, tamamdır. Raporda süre kısıtlaması yoksa, yeniden-yeniden almaya da gerek yok.
Teşekkürler, sağlıklı günler.
@OturanBoğa
Bulent abi ben daha once kontrol oldugum hastaneye gittim.danismadakiler bana il sagliga git dediler.il sagliga gittim.il sagliktakiler heyette imzasi olan ortapedi hocasini bul kontrol ol dedi.o hoca kecioren hastanesinden ayrilmis,suan yok ole bir hoca.kac gundur ugrasiyorum halen 6 aylik kontrolumu yaptiramadim.ben ne yapmaliyim?
@gokcesydn
Başka bir doktor yok mu acaba? Bilemedim ki nasıl çözülebilir bu durum!
Önerisi olan var mı arkadaşlar?
@OturanBoğa
Bulent abi simdi beytepe tarafinda bir hastanenin saglik kurulu kismindan yalvar yakar randevu aldim.yrn gidicem insallah bana ilgili belgeyi verirler.sureci paylasirim.