Kardeş benimde sag ayaktan engelim var sizin gibi önceden engelli olmayan B ehliyetim vardı,geçen ay engelli B sınıfına geçtim otomatik vitesli araçta sol ayaga uyarlanan gaz pedali tertibatla aracımı aldım henüz 4 gün oluyor ..
Şimdi sırasıyla yapmam gereken şeyler aile hekimi sizi uzman optopedi doktoruna orası sizi muayene ettikten sonra il saglık müdürlügüne sevk edecek oradan heyet için size gün verilecek .günü gelince heyete gireceksiniz aldıgınız raporla emniyete giderek trafikten Engelli B sınıfı ehliyet verecekler
Bu raporla sedece ehliyet alabiliryorsunuz ötv muafiyetli araç almak için ayrıca saglık kurulundan engelli saglık raporu çıkarmanız gerekli maliye raporda tertibatlı araç alabilir veya tertibatlı araç kullanabilir ibaresini istiyor raporda yüzdelik oran önemli degil %1 daki olsa yeterki tertibatlı araç yazsın ..Ehliyet için çıkardıgın raporun kesinlikle noter onaylı bir nüshasını al,çünkü bu rapor tertibat yaptırırken size lazım olacak ..sag ayak engelliler için otomatik vites ve sol tarafa gaz pedali uyarlanması için kodlar yazacaklar rapora. emniyet o rapora istinaden o kodları yeni ehliyetinize işleyecek ..takıldıgınız yerde sorabilirsin yardımcı olurum