@gultekin telek
Araç alım raporu için yeniden hastaneye başvurmak gerek. Aynı hastane rapor vermezse, başka hastaneyi deneyin. Raporda "özel donanımlı araç kullanmalıdır" diye ibare olmalı ve oran bulunmalı.
merhaba ben epidermolysis bullosa genetik deri hastalığı mevcut. 27 senedir B sınıfı normal ehliyetim var. Ben bunu yenilemek istiyorum. İnternetten araştırdığımda rahatlıkla yenilenebileceğimi öğrenmeme rağmen; aile hekimi aynı kanıda değil. bendeki EB rahatsızlığı pek sıkıntı yaratmıyor. sağlık raporumda hiç bir yerden yüzdelik raporu vermediler bu nedenle. ama aile hekimi aynı düşüncede değil ben normal otomobil kullanabiliyorum 27 yıldır. şimdiye kadar sorun çıkmadı. yine de aile hekiminin böyle düşünmemesi benim moralimi bozuyor. aile hekimi; sizi ora sevk edeceğim, bura sevk edeceğim demek istiyor. bu konuda ne gibi yol izlemeliyim. Bu konuda yardımcı olabilirseniz inanın sevineceğim. teşk ler.
not: bunu Avrupa da ki bir Dermotoloji profesürüyle görüştüğümde siz gayet rahatlıkla araç kullanabilirsiniz diyor. yine aynı normal B sınıfı ehliyet yenileyebilrmiyim.
cevap verecek arkaşlar lütfen beni bu konuda bilgilendirebilir mi?