engelli logosunu plakaya yapıştırıp bu sorunu çözebilirsiniz. (reklam ajansları yapışkanlı olarak çıkartabilir bunu)
Nedenmi rahatsızım bu durumdan.
Anlatayım.
Çünkü o kartı alan arkadaşlarımız sağolsun bu kartı engelli tanıdıklarına verdikleri için ve otanıdık eş dost akrabalarda gayet rahat bir şekilde hiç utanmadan araçta engelli olmadığı halde park yerlerimizi pişkin pişkin işgal edebiliyorlar. Engelli değilsiniz neden bizlerin park yerine araçlarınızı park ediyorsunuz dediğimizde de kartım var görmüyormusun bile diyebiliyorlar.
Oysa araçlarımızda plakalarımızda taşıdığımızda bu ibareyi bu tür sıkıntılarla karşılaşmıyorduk.
Ben engelli plakamı aracımda görmek istiyorum. Bunun bana sağladığı kolaylıklardan bir engelli olarak yararlanmak istiyorum.
Haksızmıyım.
engelli logosunu plakaya yapıştırıp bu sorunu çözebilirsiniz. (reklam ajansları yapışkanlı olarak çıkartabilir bunu)
akrepyusuf inatçı bir polise denk gelirsen ceza yazabiliyor. Bu sticker yasal değil.
Engelli plakalar kalktı
@bLaCkRaCe
ben isteğe bağlı olarak biliyordum. (isteyen taktırabiliyor diye) komple kalktıysa yapacak birşey yok o zaman.
Keşke isteğe bağlı olsaydı.
engelli amblemini plakadan kaldırmak için dava açıp ta kazanan kişiyle konuşmuştum, kendinin trafikte mağdur olduğunu, abuk sabuk hareketlerle karşılaştığını söylemişti bunun için dava açıp kazandım ve plakadan amblemi kaldım demişti. sizde emniyete gidip mağduriyetinizi anlatın, yaşadığınız sorunları anlatın davayı kazan amblemden mağdur olmuşsa sizde amblem olmadığından mağdur olduğunuzu bildirim bence bu bir tercih meselesidir...
O amblemi kaldırmak, kaldırılmasını istemek insan aklıyla ve engelli hakları ile dalga geçmektir. Yaşadığım her mağduriyetten sonra kaldırılmasına vesile olan herkese ah ediyorum. Beddua değil sadece serzeniş. Engelli amblemlerinin plakalara tekrar konulması için ne yapılması gerekiyorsa yapalım. Saygılarımla...
@deryaaslanturk
Aynen sonuna kadar destekçinizim. Ne gerekiyorsa yapalım. Çok mağduriyetler yaşıyoruz.
Keşke sadece kendisi için kaldırsaymış o amblemi. Bencillik etmiş bence. Ben amblemimden memnundum. Şimdi yeni araç aldım sanırım artık o amblem olmayacak. Kart istemiyorum ben plakamda taşımak istiyorum amblemimi.
Bu konuda mevzuattan anlayan birisi bir yazı hazırlasın. Başbakanlığa, İç işleri Bakanlığına ve Trafik yetkililerine i-mail olarak gönderelim. Başka yolu yok.
Bu arada ben stekir yaptırıp plakama yapıştırdım. Bir kaç defa trafik çevirdi ceza falan yazmadılar. Ayrıca trafiğin verdiği engelli kartlarında Plaka no.su bulunuyor. Başkası kullanırsa geçerli olmaz. Bunu trafiğe bildirseniz hem kullanan hem de kullandıran okkalı bir ceza yer. Burada kartını başkasına verenlere de buna dikkat etmelerini öneririm. Bu arada buna benzer yasal hiç bir karşılığı olmayan kart yapıp kullananlara rastladım. Görevlileri kolayca kandırıyorlar. Tek çare Plakalara işaretin yeniden konulmasını sağlamak.
Ben hala eski amblemli plaka kullanıyorum. Çok faydasını görüyorum. Ayırt edici bir işaretti bizim için pozitif ayrımcılıktı. Rahatsız olanın kaprisi yüzünden biz mağdur olduk.
@Levent54
Plaka üzerine yazı, çıkartma, sticker ve her türlü müdahale kanunla yasaklanmıştır. Sizin birkaç defa çevrilip ceza almamanız ceza yazılmayacağı anlamına gelmiyor, bu ceza doğuran bir davranış. Bir ara plakada Türk Bayrağı çıkartması olanlara ceza yazılması bayağı modaydı.
Engelli otomobil sahipleri bu plaka olayından madem müzdarip, plakaya amblemin opsiyonel olması için girişimde bulunmalıyız.