Milletimiz pişkin ve yüzsüz malasef.
AVM lere gidip hemen hemen bütün engelli yerleri dolu.
Güvenliğe söylüyoruz "bizde söylüyoruz ama bizi dinlemiyorlar"diyolar.
Engelli park kartı dıye bısey var.. Engelli yerıne parkedenler bu park kartı koymak zorundalar . Eger engellı olmayan biri engelli yerıne arabasını koymus ıse . Oradakı gorevlının görevini yapması gerekır . Zaten kac tane engellı parkı var ki ? Engelli ambleminin kalkmasından yana olanlardanım. Kimsenin kimseyi deşifre etmesine ben engellıyım dıye bagırmasına gerek yok. Engelli park kart var kımlık kartı var ... Bunları yerı geldıgınde kullanın.
Milletimiz pişkin ve yüzsüz malasef.
AVM lere gidip hemen hemen bütün engelli yerleri dolu.
Güvenliğe söylüyoruz "bizde söylüyoruz ama bizi dinlemiyorlar"diyolar.
@Mami Junior polisi aramayı denediniz mi ?
@Suskun Mutsuz Umutlu
Özel mülk avm ler, polis napsın.
Ben polisi arayıp gelene kadar avm de işimi görürüm
Polis avm içine karışmaz.
bu nasıl adalet bu nasıl iş anlamadım.
Bende plakalardan engelli işaretinin kalkmasından rahatsız olanlardanım. Nedeni ise Tekerlekli sandalyeli oluşum, bazı yerlerde ve avm lerde engelli park yerlerine park etmiş araçların ön camlarına kart koyup koymadıklarını engelli aracı olup olmadığını göremiyorum, arabaların arka kısmından geçip boş alanlar arıyorum. Engelimlede 47 yıldır yaşıyorum ve bunuda gizleme gereği duymuyorum, plakama engelli işareti çıkartması yapıştırıyorum. Ama malesef sağlam insanlar engelli amblemi bulunmayan araçları örnek alarak bizim yerleri işgal etmektedir. Çünkü sağlam olanlar bizim işaretsiz plakamıza bakıyorlar, arabalarından indikten sonra gelip camımıza bakmıyorlar.
Bende İSPARK'ın bizi kayıt altına almasından rahatsızım Engelli olanın arabasında Engelli biri varsa araç engelsizde olsa Engelli yerine park etmeli bence ama araçta gerçekten engelli olan biri varsa bunuda Başbakanlık engelli kimlik ıspatlar.
Fakat İSPARK her yıl kayıt istiyor kayıt yeniliyor. kimse buna ses çıkartmıyor tıpış tıpış gidip dilekceyle başvurusunu yapıyor. Sormuyor kendine Emniyet Müdürlüğü bu engelli park kartını bana neden verdi diye oysaki devletin vermiş olduğu engelli park kartı uluslar arası bir park kartıdır ve bütün avrupa ülkelerinde geçer ve hiç bir avrupa ülkesinde böyle bir uygulama yok. ispark engelli park kartına bakmalı kendine kayıt ettirmesine değil bence bu sistemi düzeltmek için uğraşın.
Ya allah aşkına kimse kimseyi rahatsız edemez
Çokta iyi olmuş plakadan kalkması kimse kimseyi deşifre etmek zorunda değil o zaman kadın plakasi pembe olsun erkeğin ki mavi varmı böyle saçmalık şikayet edenlere sesleniyorum ve ilk başta bu konuyu açan arkadaşa her şeyden şikayetci olmayın
Ayrıca biz hayvan değiliz ki damgamiz olsun unutmayın damga esseye vurulur büyük bas hayvana vurulur sert oldum biraz ama inan doğrusu bu
Unutmayın ki plaka da o damga varken bile bizlerin park yerleri işgali ediliyodu insan cahil olunca kullandığın arabanın plakasina değil Kaportasına da Çizdirsen çözüm olmaZ
isteğe bağlı yasak denen bişey yokk
İsteğe bağlı değil keşke dediğiniz gibi isteğe bağlı olsa. Plakaya engelli işareti yasak cezası bile olabilir hatta.
Damga sizin oralarda eşşeğe vuruluyor olabilir bizim buralarda ayrıcalık sayılıyor. Lüks otellere gittiğinizde kolunuza bileklik veriyorlar mesela diğer turistlerden ayırt edilebilin diyePlakamızda bizim ayrıcalığımızdır. Bir fikri savunurken hakaret etmeden bağırıp çağırmadan yazmayı ve konuşmayı öğrenin siz önce gerisi hallolur.
Bu konuda anlaşamadığımız olay bu amblemin olup olmaması fakat araca bir sticker yapıştırarak isteyen amblemi kullanabilir isteyen kullanmaz gibi bir orta yol bulunmuyor. Konuyu açan arkadaş illa herkes kullansın kafasında arada bakıyorum biz eşşek gibi damgalanamayız deyip kullanmak isteyenlere hakaret falan edilmiş. En güzelir sticker veya cama takılabilecek engelli plakaları yani böyle çözüm herkese uyar. Öbür taraftan arkadaşlar artık avmlerde engelli parkına araç çekmenin cezası var konunun detayı haberde : AVM'lerdeki engellilerin otoparkını işgale 'sıkı denetim' geliyor - Otomobil Haberleri
@deryaaslanturk
Şimdi sevgili Arkadaşım Öncelikle bağırıp Çağırdım vs yok
Tekrar söylüyorum. O Zaman Kadın sürücüler Pembe plakalı Erkekler Mavi Kullansın Mantıklımı?
Diyorsun ki Avm Otoparkların da sıkıntı oluyor bize ayrılan yerler de Yokmu bu Engelli işareti var bazı öküzler buna rağmen park etmiyor mu ediyor aa benim plakam da bu işaret yok diyip girmeyeyim diyen olur mu olmaz bu tamamen vicdanına kalmış insanların
Ama ben şahsen engelliyim diye trafikte deşifre olmak istemiyorum. ; Ayrıcalık demişsin o damgaya kusura baköayacaksın İnsanların Vicdanına Ayrıcalık Yapamam
şimdi bu doğru kararı eleştirerek vakit harcama
Siz o plakayı istemiyorsunuz ben istiyorum. O zaman şimdi ben ve benim gibi düşünenlere o plakayı isteyenlere haksızlık olmuyormu peki.
Siz istemiyorsanız engelli haklarından yararlanmayın siz ayrıma karşısınız anladım sizi e peki ben ayrılmak istiyorum. O zaman ne yapcaz. İşte ben diyorum ki isteğe bağlı olsun. Sanırım bunada karşı çıkmazsınız. Bir takım kararlar alırken tek yanlı düşünmemek lazım yoksa demokrasi olmaz.