TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
Toplam 23 mesajın 16-23 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    skaradeniz Avatarı

Son Giriş
    14.10-2022
    Saat
    18:39
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Merhaba iyi günler... Ben 2016 yılında ötv indirimli ve tertibatlı otomatik vitesli araç aldım. Aracımın 5 yılı doldu. Aracımı satıp yeniden araç almak istiyorum ve Mevcut engelli raporum ve ehliyetimle araç alabilir miyim diye bunun için İstanbul' da 7-8 bayi dolaştım. Fakat hiçbiri net cevap veremedi. Vergi Dairesine sordurdular. Onlardan da kesin olmayan hep afaki cevaplar geldi. Yani hiçbirşey net değil.

Ehliyetimdeki kodlar:78-102 ve 47- 40.11- 10.02 ve 104 kodları mevcut
    Raporumda: Sağ kol el ve bilek ve kol kısıtlılığı yüzünden %41 raporum var. Raporumda açıklama kısmında ötv indirimi+H sınıfı ehliyet yazıyor.

2016 yılının kasım ayında araç alırken yine kimi bayi olmaz demişti. Kimisi olur demişti. Ben de en son Ümraniye taşıtlar vergi dairesine gittiğimde oradaki müdür yardımcısı tertibat olması şartıyla olur vermişti.
    Aracıma yapılan tertibatlar şu şekilde; direksiyona topuz (40.11)
    uyarlanmış vites kolu (10.04)
    sinyal kolu için aparat (35.03)
    Ehliyetimde olmayan kodların tertibatı da aracıma uygulandı.(10.04 ve 35.03)

Benim sorum şu: tekrardan ötv indirimli araç alabilir miyim. Benim gibi sağ kol engelli olup ta yakın zamanda ötv indirimli araç alan var mı?

Üye
    fasfor Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    32
    Verilen Beğeniler
    52

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: OturanBoğa Mesajı Gör
    Sağ üst extremite kısıtlılığında otomatik vitesli araç ÖTV'siz alınabilir | GİB Özelgesi ve Rapor
    Bülent bey bu inmiyor linki kontrol edermisnizi sağ üst ekstremite braciel plexsus benim

Üye
    skaradeniz Avatarı

Son Giriş
    14.10-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Merhaba iyi günler... Ben 2016 yılında ötv indirimli ve tertibatlı otomatik vitesli araç aldım. Aracımın 5 yılı doldu. Aracımı satıp yeniden araç almak istiyorum ve Mevcut engelli raporum ve ehliyetimle araç alabilir miyim diye bunun için İstanbul' da 7-8 bayi dolaştım. Fakat hiçbiri net cevap veremedi. Vergi Dairesine sordurdular. Onlardan da kesin olmayan hep afaki cevaplar geldi. Yani hiçbirşey net değil.

Ehliyetimdeki kodlar:78-102 ve 47- 40.11- 10.02 ve 104 kodları mevcut
    Raporumda: Sağ kol el ve bilek ve kol kısıtlılığı yüzünden %41 raporum var. Raporumda açıklama kısmında ötv indirimi+H sınıfı ehliyet yazıyor.

2016 yılının kasım ayında araç alırken yine kimi bayi olmaz demişti. Kimisi olur demişti. Ben de en son Ümraniye taşıtlar vergi dairesine gittiğimde oradaki müdür yardımcısı tertibat olması şartıyla olur vermişti.
    Aracıma yapılan tertibatlar şu şekilde; direksiyona topuz (40.11)
    uyarlanmış vites kolu (10.04)
    sinyal kolu için aparat (35.03)
    Ehliyetimde olmayan kodların tertibatı da aracıma uygulandı.(10.04 ve 35.03)

Benim sorum şu: tekrardan ötv indirimli araç alabilir miyim. Benim gibi sağ kol engelli olup ta yakın zamanda ötv indirimli araç alan var mı?

Üye
    skaradeniz Avatarı

Son Giriş
    14.10-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Merhabalar, ben de sağ koldan engelliyim. Sağ kol kısıtlılığı var. 2015 yılında almış olduğum raporun açıklama kısmında: ötv + Vergi İndirimi yazıyor. 2016 yılında da B engelli ehliyetimi aldım. Ehliyetimdeki kodlar: 78- 102- 10.02- 40.11 gibi kodlarım var. Ve bn 2016 yılının Kasım ayında aracıma tertibat yaptırmak kaydı ile ötv ve Mtv indirimli aracımı aldım. Tertibat olarak otomatik vitesli aracımın vitesi bir aparatla sağdan sola alındı ama bu aparat kodu (40.04) ehliyetimde yoktu. Ben bu şekilde alabilmiştim. 2022 yılında tekrardan ötv indiriminden faydalanmak istediğimde 3 ya da 4 bayiye sordurduğumda hep alamazsın cevabı geldi. Öncelikle raporumu mu yenilemeliyim? Yeni karekodlu ve ''Sadece Hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir'' ibareli bir rapor mu almalıyım. Ve ayrıca ehliyetime 40.04 kodunu ekletmeli miyim? Benim gibi sağ koldan engelli arkadaşlar nasıl bir yol izlediler.

Üye
    zengin15 Avatarı

Gerçek Adı
    uğur
    Son Giriş
    08.04-2023
    Saat
    22:03
    Yaşadığı Yer
    MUĞLA /DATÇA
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

gerekçe neymiş

Üye
    skaradeniz Avatarı

Son Giriş
    14.10-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

İnan ki gerekçede sunmuyorlar. Kaç defa Ümraniye taşıtlar vergi dairesine gittim. Tek dedikleri şey bayi evraklarınızı hazırlasın buraya göndersin sonra karar verilir diyorlar. Ama bayi önden raporu trafik müşavirleri aracıları ile raporu vergi dairesine gönderdiğinde alamaz diye bilgi veriyorlar. Hani vergi dairesi dese ki; raporunu yenilemen lazım veya kod eklemen lazım deseler anlarım. Ama onlar da hiçbirşey bilmiyorr

Üye
    zengin15 Avatarı

Gerçek Adı
    uğur
    Son Giriş
    08.04-2023
    Saat
    22:03
    Yaşadığı Yer
    MUĞLA /DATÇA
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

garip bi ulkeyiz,engelli ehliyeti olup engelli aracı alamayanların ülkesi,
    Bende sol koldan 2016 da aldım ,bir de ben bakayım bana ne diyecekler

Üye
    skaradeniz Avatarı

Son Giriş
    14.10-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Merhaba iyi günler, Sağ koldan engelliyim. Yeni almış olduğum raporda '' Sadece Hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir'' ibaresi yer alıyor.
    2016 yılında almış olduğum B Engelli ehliyetimde 40.11- 10.02- 78- 102 ve 47 kodları mevcut.

Daha önce 2016 yılında almış olduğum ötv istisnalı aracımda vites kolu bir aparatla sağdan sola alındı, sinyal kolu sağdan sola alındı ve direksiyona topuz takıldı. Ama ehliyetimde vitesle ile ilgili bir kod yok.

Kod ekletmem gerekir mi? bayiler ekletirsen garanti olur diyorlar.

Eğer kod ekletmek istesem nasıl bir yol izlemeliyim.

teşekkür ederim.

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12