TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
Toplam 24 mesajın 16-24 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    bimci Avatarı

Gerçek Adı
    ismail arısoy
    Son Giriş
    28.02-2023
    Saat
    12:16
    Yaşadığı Yer
    denizli
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    34

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Bu adamlar sanırım bizlerle dalga geçiyor.ötv indiriminden kimlerin yararlanacağının tesbiti doktorları değil maliyecileri ilgilendirir.doktorun yapacağı sadece sakatlığı ve sakatlık oranını belirlemek olmalı.orana görede maliye karar vermeli.bu yönetmelik adam gibi yeniden yayınlanırsa sanırım birçok sorun düzelir.

Üye
    orsensin Avatarı

Gerçek Adı
    Müştebey Baran
    Son Giriş
    12.01-2017
    Saat
    11:52
    Yaşadığı Yer
    antalya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

http://i.hizliresim.com/9oOWdZ.jpg
    http://i.hizliresim.com/qMrQWZ.jpg

Siz raporu bence defterdarlığa göstermeniz uygun olur. Size en doğru bilgiyi defterdarlık verir.

Üye
    fth5757 Avatarı

Son Giriş
    26.06-2018
    Saat
    01:07
    Yaşadığı Yer
    Sinop
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

[IMG][/IMG]

bayiler bu rapora olmaz dedi sakatlığın sürekli olduğunun işaretli olduğu kutucuk ve otomatik videsli araç kullanır ibaresinin olması lazımmış ne yapmam lazım yardımcı olurmusnuz

Üye
    Ufukalp Avatarı

Gerçek Adı
    Ufuk
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    13:22
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    1.219
    Verilen Beğeniler
    543

@orsensin
    Bu raporla tek başına ötv muafiyeti verileceğini sanmıyorum ama il sağlık müdürlüğü komisyonundan kod eklettiğiniz sürücü olur rapoıruyla birlikte birbirini tamamlayarak ötv muafiyeti sağlayabilir bir ihtimal.

@fth5757
    Raporda ben kutucuk falan görmedim, ama karar kısmında süreklidir yazıyor zaten o sorun olmamalı.
    Ancak ötv muafiyeti için raporda engel durumuna göre otomatik vitesli araç ya da özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi gerekmektedir.
    Siz otomatik vitesli araçtan bahsediyorsunuz ama raporda her iki alt ekstremite de ileus ameliyatlı görünüyor. Sağda da kısıt varsa tertibat olmak zorunda.

Üye
    orsensin Avatarı

Gerçek Adı
    Müştebey Baran
    Son Giriş
    12.01-2017
    Saat
    11:52
    Yaşadığı Yer
    antalya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@Ufukalp raporu defterdarlıktaki şube müdürüne gösterdik. Raporu inceledi ve bu raporda hiçbir engel yok. Engelli ehliyeti ve raporla başvurduğunuz ÖTV indiriminden faydalanabilirsiniz dedi.

Üye
    ilkerGRLR Avatarı

Gerçek Adı
    ilker
    Son Giriş
    16.03-2018
    Saat
    10:32
    Yaşadığı Yer
    afyonkarahisar
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@Ufukalp Bey annemde sol ayak kısalık oran %40 üstü rapora otomatik araç kullanabilir ibaresini ekletmeyi düşünüyoruz.ama ehliyeti yok budan sonrası için nasıl bir süreç izlememiz gerekiyor.
    Konu ilkerGRLR tarafından değiştirilmiştir (29.04-2016 Saat 11:37 ). Gerekçe: düzenleme

Üye
    Ufukalp Avatarı

Gerçek Adı
    Ufuk
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    1.219
    Verilen Beğeniler
    543

@ilkerGRLR
    %90 altı engellilerde ehliyet olmadan ötv muafiyeti mümkün değil.
    Ya otomatik vitesli araç kodu bulunan B engelli ehliyeti alacaksınız ya da rapor oranı %90 ve üzerinde olacak. Başka yolu yok malesef.

Üye
    adnanmadnan Avatarı

Gerçek Adı
    Bekir
    Son Giriş
    22.05-2017
    Saat
    11:27
    Yaşadığı Yer
    Manisa
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@Ufukalp

Bütün hafta bu işle uğraştım.Heyet raporu çıkarttım.sağlık komisyonuna başvurdum.
    Manisa maliyesi heyet raporunda "otomatik vitesli araç kullanır" ibaresi mutlaka olacak yoksa raporu kabul edemeyiz dedi.
    Manisa'daki Hastaneler ise biz rapora sadece "ötv - mtv indiriminden faydalanır" yazarız başka bir ibare yazamayız diyorlar.
    444 0 189 Gelirler idaresi bşk.lığını aradım.Durumu anlattım epey bekledikten sonra cevap olarak il maliye müdürlüklerinin bu konuda şu anki mevzuatla "otomatik vitesli araç kullanır" ibaresi istemekte haklı ve yetkili olduklarını söyledi. Genelge maddelerini okudu.Durumu mükellef geri dönüş sisteminden mail atın dedi.
    Bugün maili gönderdim.Fakat hastanelerle vergi dairesi arasında ihtilaf var.Ne yaparız bilmiyorum.
    Sonuçta bu durum sadece şahsımı değil hepimizi ilgilendiriyor.Delirecem...

Üye
    Ufukalp Avatarı

Gerçek Adı
    Ufuk
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    1.219
    Verilen Beğeniler
    543

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @adnanmadnan
    Raporda otomatik vitesli araç ya da özel tertibatlı araç kullanır ibaresi olmak zorunda evet. Her ne kadar yeni sürücü olur raporundan zaten bu ibare yer alıyorsa da maliye ötv muafiyetini sürücü olur raporuna değil hastaneden alınan engelli sağlık kurulu raporuna istinaden vermektedir. Hastaneye bu konuda ısrarcı olun derim.
    İstisnai bir durum olabilir ama, hastane raporunda ötv indiriminden faydalanır, tertibat için il sağlık müdürlüğüne sevki uygundur yazılı rapor ile il sağlık komisyonunda tertibat yazılmış raporun ikisini birlikte kabul eden vergi dairesi de gördüm.
    Uygulama bir türlü standart bir şekil alamadı hala.
    Anlaşılan o ki maliye yeni karayolları ve trafik yönetmeliğine uygun yeni bir yönetmelik yayınlamadıkca da sorunlar hep olacak.

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12