TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Ufukalp Avatarı

Gerçek Adı
    Ufuk
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    13:22
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    1.219
    Verilen Beğeniler
    543

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    @captain1983
    Hayırlısı olsun inşaallah.
    Aslında tmk 408 e göre vasi gerekir raporu ile hakimden vasiliğe gerek yoktur kararı çıkarabilirdiniz.
    408. madde yaşlılık gibi sebeplerle isteğe bağlı kısıtlamayı düzenliyor, bu durumdakiler istemedikten sonra kısıtlanamazlar.
    Rapor ve vasilik gerekmez kararı birlikte olunca kimse birşey diyemezdi.
    Eleştirilerinizde haklısınız. İstismar konusunu forumda birçok yerde işledim, ama inanın olumsuz tepki bile aldım. Adam engelli, 3 kuruş için kendini kullandırıp başkasına ötv muafiyetli araç alıyor.
    Bu tür istismarların yaygınlaşması ister istemez devleti sert ve katı önleyici tedbirler almaya zorluyor.
    Böylece de bazen sizler gibi gerçek hak sahipleri mağdur olabiliyor.
    Her şey gönlünüzce olur inşaallah.

Üye
    Hakanist Avatarı

Gerçek Adı
    Hakan
    Son Giriş
    25.04-2019
    Saat
    13:27
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Bugün bende sizin gibi isyan edip araç almaktan vazgeçtim. Zaten devletin yapmak istediğide bu. Güya özürlülere haklar verip, memurlarına ise kimsenin işini yapmamak için emir veriyorlar. Bu güruh karşısında yapacağınız hiç bir şey yok. Yarın bayiden araç için ödediğim parayı geri isteyeceğim. Umarım makaslamazlar. Geçmiş olsun.

Benim süreç bu linkte;
    http://www.engelliler.biz/forum/ozel...iyorum-12.html
    Konu Hakanist tarafından değiştirilmiştir (11.04-2016 Saat 22:50 ). Gerekçe: ekleme

Üye
    captain1983 Avatarı

Son Giriş
    21.05-2016
    Saat
    15:06
    Yaşadığı Yer
    adana
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@Ufukalp

Ufuk bey,
    Eşimi avukat bir arkadaşı sanırım biraz korkutmuş yada evhamlandırmış!davayı vasi atanması için açmışsınız rapordada tmk 408 göre vasi gerekir yazması nedeni ile hakim direk seni vasi atar demiş! Oda vasilik zor olacak diyerekten vazgeçelim dedi...aslında bende sizle aynı görüşteyim, dava öncesi hakime bir danışalım dedim ama zamanımızda daraldı 20 si duruşma günümüz gelişme olursa sizinle paylaşacağım.
    insanlara yol gösterdiğiniz için allah razı olsun tekrar teşekkürler!
    Hakanist dostum dediğiniz gibi memurların tavrını özel sektörde biz yapsak dayaktan evimizin yolunu bulamazdık...

Üye
    Ufukalp Avatarı

Gerçek Adı
    Ufuk
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    1.219
    Verilen Beğeniler
    543

@Captain
    Kesinlikle o avukata katılmıyorum.
    408. madde; yaşlılık, deneyimsizlik, hastalık gibi sebeplerle kendi işlerini gerektiği gibi yönetemediğini düşünen birinin kendi isteği ile vasi atanmasını istemesini düzenler.
    Zorunlu vasilik ise çok farklı bir uygulamadır.

Aşağıyı inceleyin bir. Hem diğerlerine hem de 408. maddeye bir göz atın, demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

B. Kısıtlama
    I. Akıl hastalığı veya akıl zayıflığı
    Madde 405.- Akıl hastalığı veya akıl zayıflığı sebebiyle işlerini göremeyen veya korunması ve bakımı için kendisine sürekli yardım gereken ya da başkalarının güvenliğini tehlikeye sokan her ergin kısıtlanır.
    Görevlerini yaparlarken vesayet altına alınmayı gerekli kılan bir durumun varlığını öğrenen idari makamlar, noterler ve mahkemeler, bu durumu hemen yetkili vesayet makamına bildirmek zorundadırlar.

II. Savurganlık, alkol veya uyuşturucu madde bağımlılığı, kötü yaşama tarzı, kötü yönetim
    Madde 406.- Savurganlığı, alkol veya uyuşturucu madde bağımlılığı, kötü yaşama tarzı veya malvarlığını kötü yönetmesi sebebiyle kendisini veya ailesini darlık veya yoksulluğa düşürme tehlikesine yol açan ve bu yüzden devamlı korunmaya ve bakıma muhtaç olan ya da başkalarının güvenliğini tehdit eden her ergin kısıtlanır.

III. Özgürlüğü bağlayıcı ceza
    Madde 407.- Bir yıl veya daha uzun süreli özgürlüğü bağlayıcı bir cezaya mahkum olan her ergin kısıtlanır.
    Cezayı yerine getirmekle görevli makam, böyle bir hükümlünün cezasını çekmeye başladığını, kendisine vasi atanmak üzere hemen yetkili vesayet makamına bildirmekle yükümlüdür.

IV. İstek üzerine
    Madde 408.- Yaşlılığı, sakatlığı, deneyimsizliği veya ağır hastalığı sebebiyle işlerini gerektiği gibi yönetemediğini ispat eden her ergin kısıtlanmasını isteyebilir.

Üye
    captain1983 Avatarı

Son Giriş
    21.05-2016
    Saat
    Yaşadığı Yer
    adana
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@Ufukalp

Ufuk bey tekrar merhaba,
    Son bir sorum olacak izninizle.raporumuza itiraz etmeden başka bir devlet hastanesini saglık kurulundan rapor almamız durumunda bir sorun olurmu?

Üye
    Ufukalp Avatarı

Gerçek Adı
    Ufuk
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    1.219
    Verilen Beğeniler
    543

@captain1983
    Alabilirseniz sorun olmaz diye düşünüyorum.
    Hakim sizi belli bir hastaneye sevk etmedi, sadece rapor getirin dediyse, ve size o raporu veren hastane sisteme işlemediyse ya ni sonradan başvuracağınız hastanede sistemde o rapor görünmezse olabilir.
    Belli bir hastaneye sevk edilmemişseniz deneyebilirsiniz.

Üye
    captain1983 Avatarı

Son Giriş
    21.05-2016
    Saat
    Yaşadığı Yer
    adana
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Ufuk abicim vasilik raporu için rapor yenilemicem!yüzde %90 yazan raporumuzu farklı bir hastaneye gidip zihinzel kısmınnda oran yazmadan daha dogrusu bu raporum yokmuş gibi sıfırdan ötvsiz araç alımı için başvuru yapsam!rapor alsam hukuksal anlamda sorun olurmu?

Üye
    salih mehmet Avatarı

Gerçek Adı
    salih mehmet
    Son Giriş
    30.04-2016
    Saat
    09:14
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@captain1983 vasi olarak atandın ise ek kararı hakim bazen imzalamıyor ondan sonra mahkeme açılması şartdır.Ben açmadım uğraşmak istemedim geçenlerde celp geldi mart ayında mahkeme varmış gitmemişiz otomatik dava açılmış şimdi hazirana atmışlar çalışan katip arkaşıma sordum ilk celsede alırsın dedi ek kararı bir kaç komşu getir yeter dedi olay bundan ibaret

Üye
    captain1983 Avatarı

Son Giriş
    21.05-2016
    Saat
    Yaşadığı Yer
    adana
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@salih mehmet

Yok vasilikten vazgeçtik biz!babamızın akli dengesi yerinde biz yeni rapor almaya çalışacağız!ufuk beye onu sormak istedim...
    İlk raporumuza itiraz etmeden başka bir hastaneden rapor almamız mümkünmüdür diye?

Üye
    Ufukalp Avatarı

Gerçek Adı
    Ufuk
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    1.219
    Verilen Beğeniler
    543

@captain1983
    Eski rapor üzerinden tekrar rapor talebi için yeterli süre (en az 6 ay) geçmişse elbette tekrar rapor için başvurabilirsiniz.
    Zihinsel kısmı işaretli olmayan bir raporla sorunsuz araç alabileceğinizi düşünüyorum.
    Mümkünse ruhsal duygusal bölümünde de işaret olmasın, son zamanlarda ona da kafayı takanlar oldu.

Üye
    captain1983 Avatarı

Son Giriş
    21.05-2016
    Saat
    Yaşadığı Yer
    adana
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@Ufukalp

İyi o zaman ilk raporumuzu alalı 5 yılı geçti deneyip bilgi veririm abicim

Üye
    Hakanist Avatarı

Gerçek Adı
    Hakan
    Son Giriş
    25.04-2019
    Saat
    13:27
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Babamın raporunda görme özürü %90. Sinir ve kas sistemi ise Parkinson %40. Ruhsal ve zihinsel alanı boş. Raporun arkasındaki ruhsal ve zihinsel kutucuklarıda işaretli değil. Buna rağmen izmir karşıyaka emniyeti akli denge raporu istedi. Elimde noter vekâletnamesi (sağlık ocağından alınmış akli denge raporuda ekindeydi ) olduğu halde. MEMURa Parkinson un zihinsel engel hastalığı olmadığını, kas sinir sistemi hastalığı olduğunu anlattım . Dedi ki: Ben nerden bileyim. Dedim ki: Işte senin gibi bilmeyenler için bu raporun üzerinde kutucuklar var, bak zihinsel veya ruhsal kutucuğu işaretli değil, dedim. " Yoh kardeşim, biz istiozz " dedi.

Hayır herşeyi geçtim, eğer arabayı ÖTV ödeyerek normal bir tescil işlemi yaptırsaydım, hiç bir rapor istemeden elimdeki vekâletname ile babamın üstüne arabayı çoktan almıştım. Demek ki bütün bu kepazelik, ucuz araba almamız yüzünden! Belli bölgelerde sana bu fırsatı tanımak istemeyişleri ve belli kişilere bu fırsatı vermeleri. Herkes fişlenmiş bu ülkede. Aleviyseniz aleviyle, türkseniz türkle, yobazsanız yobazla, kürtseniz kürtle işinizin denk gelmesi lazım. Yoksa bi boku başaramazsınız. Bitmiş bu devlet

Üye
    captain1983 Avatarı

Son Giriş
    21.05-2016
    Saat
    Yaşadığı Yer
    adana
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@Ufukalp

Ufuk bey tekrar merhaba,
    Teyit için İl saglık müdürlüğünü aradım hukuka aykırı bir şey yapmamak için, ordaki memur sistem görmezse yeni rapor alabilirsiniz dedi!sanırım bu konuda bir boşluk var?gerçi ilk raporumuzda %90 ama ikincisindede farklı hastalıklarla %90 oranı yakalayarak araç almamız durumunda hukuksal bir suç işlemiş olmayız degilmi?

Üye
    Ufukalp Avatarı

Gerçek Adı
    Ufuk
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    1.219
    Verilen Beğeniler
    543

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @captain1983
    Devlet sürekli raporu olanlara tekrar rapor vermemek adına böyle bir şey çıkardı. Raporu veren kurum sisteme işliyor, tekrar rapor talep ettiğiniz kurum sistemden eski raporu görünce olmaz diyor, il sağlık müdürlüğü vasıtasıyla eski rapora itiraz süreci başlatmaya yönlendiriliyorsunuz, ihtiyaçlara cevap vermeyen saçma bir uygulama.
    Tabi bizim ülkemizde bu da dört dörtlük çalışmıyor, raporu kimi işliyor kimi işlemiyor sisteme.
    Görevlinin sistemde görünmezse dediği durum bu.
    Tekrar %90 rapor alabilirseniz ve bu raporda zihinsel değerlendirme olmazsa vesayete gerek kalmaksızın araç alabilirsiniz, hiç bir hukuki sorun da doğurmaz. Tabi siz mahkeme sürecini sonlandırdınız, mahkeme şu anda sizden rapor beklemiyor değil mi?

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12