TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    soner07 Avatarı

Gerçek Adı
    soner
    Son Giriş
    19.04-2017
    Saat
    20:48
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    selam arkadaşlar 5 yıl önce kardeşim adına ötv indirimli araç almıştık mart ayında bu süre bitiyor araç zihinsel engelli adına alındı vasisi annem bu aracı devir etmek istiyoruz acaba nasıl bir yoldan gidiliyor yardımlarınız için teşekkürler.

Üye
    Ufukalp Avatarı

Gerçek Adı
    Ufuk
    Son Giriş
    21.03-2023
    Saat
    13:22
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    1.219
    Verilen Beğeniler
    543

Önce vesayet makamı olan sulh hukuk hakimliğinden araç satış izni içeren ek karar çıkartmanız gerekmektedir.
    Daha sonra Vergi dairesinden aracın engelli aracı kaydını düşürerek normal araç statüsü kazandırmalısınız. Tertibat olmadığı için proje, muayene gibi başkaca işleminiz yok.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    18:32
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.873
    Verilen Beğeniler
    4.127

@soner07

Ufuk abinin dediği gibi, alırken mahkeme kararı çıkartılmışsa satarken de mahkemeden izin alınması gerek

Üye
    soner07 Avatarı

Gerçek Adı
    soner
    Son Giriş
    19.04-2017
    Saat
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Selam arkadaşlar 5 yıl önce zihinsel engelli kardeşim adına almış olduğum aracı satmak için bugün mahkemeye başvurduk annemle birlikte hakim bize aracı sattirdigim taktirde para engellinin hesabında blokla kalır sadece onun ihtiyaçlarını karşılamak için kullanabilirsiniz dedi bende ihtiyaçlarını biz karşılıyorum dedik bu araç kullanilmiyor dedim evimizde başka araç var dedim kesinlikle hayır dedi o zaman aracı satıp tekrar engelli üzerine araç alalım dedim zaten araç almissin iz onada izinvermem dedi bilakis başvuru yapmadan ciktik odasından sizce nasıl bir yoldan gitmemiş gerekiyor bir daha araç almak istemiyorum otv muhafiyetsiz

Üye
    Ufukalp Avatarı

Gerçek Adı
    Ufuk
    Son Giriş
    21.03-2023
    Saat
    13:22
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    1.219
    Verilen Beğeniler
    543

@soner07
    Malesef durum böyle.
    Parasını siz de vermiş olsanız araç yasal olarak kısıtlınındır. Satışından elde edilecek para da kısıtlı adına açılacak bir banka hesabında bloke edilir ve kullanımı vesayet makamı olan hakimin iznine bağlıdır.
    Keşke evde zaten araç var buna ihtiyacımız yok demeseydiniz, en azından diğerini satar ötv muafiyetli yeniden araç alırdınız.
    Malesef hakim yok dedi mi başka çare kalmıyor., üst mahkemeye de itiraz etseniz sonuç çıkmıyor çünkü bu konuda insiyatif tamamen hakime bırakılmış.

Üye
    soner07 Avatarı

Gerçek Adı
    soner
    Son Giriş
    19.04-2017
    Saat
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Böyle saçma bir şey görmedim lafta engelliye yardım ama resmen engel koyuyorlar benim ikametgahı aynı evde değil 2 aracım var ikiside benim Üstüneydi zaten resmi olarak durum boyle