TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Red_Night Avatarı

Gerçek Adı
    Turgut
    Son Giriş
    16.03-2023
    Saat
    14:24
    Yaşadığı Yer
    Konya
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    8

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Merhaba arkadaşlar, ben 2002 yılında H sınıfı ehliyet aldım. Ehliyetimin üzerinde hiç bir ibare yok. Ben özürüm, sol kolumda kısalık var ve 2 parmak eksik. Şu an kullandığım otomobil düz vitesli. Forumda gördüğüm kadarıyla ehliyete otomatik vites yazdırıp tüm otomatik vitesli araçları kullanabileceğim.
    Şimdi ben ehliyete bunu yazdırmak için nasıl bir yol izlemem lazım? Arabayı değiştirip otomatik vitesli bi araç almak istiyorum ve aileminde aracı kullanmasını istiyorum. Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

Teşekkürler

Üye
    Red_Night Avatarı

Gerçek Adı
    Turgut
    Son Giriş
    16.03-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Konya
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    8

Nasıl yani hocam :S ben şimdi otomatik vitesli herhangi bi araca binsem hiç bir sakıncası yokmu? Trafik sıkıntı çıkartmaz mı ?

Üye
    hayati_islam Avatarı

Son Giriş
    27.06-2016
    Saat
    15:53
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Gerek yok bence onuda elinden alırlar hiç kurcalama..
    benim ehliyette sadece h yazıyor başka birşey yazmıyor...
    o na bakılırsa bende özel tertibatlı arak kullana bilir yazdırmam lazım..

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    17:32
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.875
    Verilen Beğeniler
    4.128

Yazdırman şart. Aksi halde araç kullanman sorunlu hale gelir.

Devlet hastanesine gidip şöyle bir rapor alacaksın: "Direksiyonda topuzu bulunan otomatik vitesli otomobil kullanması uygundur"

Bu raporu aldıktan sonra trafik müdürlüğüne gidip bu ibareyi dosyana işlettireceksin. Ve o aşamadan sonra hem -direksiyonunda topuz olması şartıyla- otomatik vitesli tüm araçları kullanabileceksin, hem de ailen senin üzerine olan aracı hiç bir sınır olmaksızın kullanabilecek.

Not: Emniyet Müdürlüğü'nün yazısını da yanına al bence. Zira memurlar çoğu zaman ne yapacaklarını bilmiyor: http://www.engelliler.biz/forum/ozel...lir-bilgi.html
    Not: Bu ibare olursa vergi muafiyetli otomobil alamayacağını hatırlatmak isterim.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    17:32
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.875
    Verilen Beğeniler
    4.128

Ehliyete işlenemiyor. Ama o rapora karşılık trafikteki dosyaya işleniyor. Bu da olası denetleme ya da hukuki konularda sorun çıkmamasını sağlıyor.

ExOrienteLux, sen özel donanımlı araç kullandığın için, sende otomatik vites ibaresi zaten olmaz. Arkadaşın sorusu, özel donanım bulunmayan araçlar için geçerli...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    Red_Night Avatarı

Gerçek Adı
    Turgut
    Son Giriş
    16.03-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Konya
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    8

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Teşekkür ederim abilerim şimdi anladım ehliyette yazmıyacak ama dosyaya işlenecek olası kontrolde sorun çıkması önlenecek. Çok teşekkürler