TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    anestezi18 Avatarı

Gerçek Adı
    alihan
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    KAYSERİ
    Alınan Beğeniler
    15
    Verilen Beğeniler
    6

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    2007 yilinda yurt disindan arac aldim.8 yil oldu.bu araci satmadan turkiyeden otv siz arac almak icin gib den yazi aldim.onlar izin veriyor.bu konuda bilgisi olanlardan yardim bekliyorum

Forum Moderatörü
    BuTcHeR Avatarı

Gerçek Adı
    Eyüp
    Son Giriş
    12.12-2022
    Saat
    11:45
    Yaşadığı Yer
    Klikya
    Alınan Beğeniler
    130
    Verilen Beğeniler
    0

Üye
    cahit gönen Avatarı

Son Giriş
    01.02-2023
    Saat
    09:18
    Yaşadığı Yer
    malatya
    Alınan Beğeniler
    7
    Verilen Beğeniler
    0

alabilirsin bende aynı durumdayım 2013 yılında 2.aracımı aldım.

arkadaşlar gümrükler müdürlüğüne sordum gelen cevap.5 yıl doluncaaraç almanızda bizce sakınca yok.maliye bakanlığına sorun diyor.zaten onlar genelge yayınladılar.eski aracı satmadan yenisini alabilirsiniz.diye.ancak mtv'de birini seçeceğiz.
    T.C.
    GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI
    Gümrükler Genel Müdürlüğü
    Tarih :25/09/2013
    Sayı :17226
    İlgi : 23/09/2013 tarihli başvurunuz.

Sayın Cahit GÖNEN,
    Mezkur dilekçeniz incelenmiştir.
    2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki "4458 Sayılı Gümrük Kanunu'nun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Karar"ın 107 nci maddesi uyarınca malul ve sakatların kullanımına mahsus araçların fiiliithal tarihinden itibaren üç yıl geçmedikçe başka bir malul ve sakat olan bir kişiye; on yıl geçmedikçe malul ve sakat olmayan kişilere gümrük vergileri tahsil edilmeden satışı, hibesi veya devri yapılamamaktadır. On yıl sonrasında ise söz konusu araçların satışı veya devrinde gümrük vergileri (ÖTV dahil) aranmamaktadır.
    Dilekçenizde bahsettiğiniz üzere yurt içinden tekrar araç iktisap etmenize gümrük mevzuatı açısından bir engel bulunmamakla birlikte bu konuda ÖTV Kanununun uygulayıcısı olan Maliye Bakanlığı'na başvurmanız yararınıza olacaktır.

Üye
    anestezi18 Avatarı

Gerçek Adı
    alihan
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    KAYSERİ
    Alınan Beğeniler
    15
    Verilen Beğeniler
    6

Yurtdışından alınan araç 5 yılı doldurunca aracı satmadan yurtiçinden sıfır ÖTV siz araç alınabiliyormus.yazım geldi. Gelir idaresinden gelen yaziyi isteyenlere mail atabilirim.TSK

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    23:03
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.952
    Verilen Beğeniler
    4.222

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Arkadaşlar, bilgilendirme için teşekkürler. @anestezi18 yazıyı bilgi@engelliler.biz adresine gönderirsen buraya ekleyebilirim...

Not: Unutmayın, aynı anda iki araç olduğunda içlerinden sadece biri için MTV istisnası uygulanır.