TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Sevimsiz-_ Avatarı

Son Giriş
    31.07-2015
    Saat
    11:42
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Merhaba arkadaşlar. Benim bir sorunum var. Ben 2012 Ocak ayında bütün sınavlardan geçmiş ehliyetimi almaya hak kazanmıştım. 2012 haziran ayında B sınıfı ehliyetimi aldım. Fakat sonradan farkettim. Benim ehliyetimde işitme engelli olduğuma dair bir bilgi yok. Ben işitme cihazı kullandığı gittiğim kursta söylemiştim fakat bana şöyle bir bilgi vermişlerdi;

İşitme cihazı kullananlar ehliyet alabir mi?

İşitme cihazı kullananlar sadece B sınıfı ehliyet alabilirler ve hiçbir şekilde ticari taşıt kullanamazlar.. Aldıkları ehliyetin üstünde , kullanılan cihaz ve protezler kısmında işitme cihazı ibaresi yazılır.

İşitme cihazı olupta B sınıfı ehliyet almak isteyenler için gerekli şartlar ;

· 18 yaşını doldurmuş olmak ,
    · en az ilköğretim ( ilkokul – ikinci kademe okuryazarlık belgesi ) mezunu olmak ,
    · sağlık kurumlarından B sınıf sürücü olabilir raporu alabiliyor olmak ,
    · sürücü belgesi alabilmek için gerekli sabıka kaydına sahip olmak ,

Söz konusu şartları yerine getirebilen adaylar Trafik ve Çevre Bilgisi , İlkyardım , Motor ve Araç Tekniği derslerini kapsayan merkezi sistem yazılı sınavda başarılı olurlarsa , Türkan Polat Sürücü Kurslarına ait otomobillerden biriyle yapılacak uygulama sınavına girmeye hak kazanırlar.

Uygulama sınavında da başarılı olan adaylara hangi sınıfı için başvurmuşlarsa , o sınıf sürücü sertifikası düzenlenir ve adaylar bu sertifika ile trafik tescil şube ve bürolarına başvurup ehliyetlerini çıkartırlar.

Tamamen işitme ve konuşma engellisi olanlar, sadece otomobil kullanmalarına yönelik olarak H sınıfı ehliyet alabilirler ve hiçbir şekilde ticari taşıt kullanamazlar. Kullandıkları araçların arka camının sol ve sağ üst köşelerine işitme ve konuşma engelli olduklarını belirleyen işaretler konulur.
    Ben işitme engelliyim. %57 lik raporum var. İşitme cihazı ile iyi duyuyor ve konuşabiliyorum. Sağlık kurulu raporumu 2012 Ağustos ayında almıştım. Eğer bu durumu bildirirsem ehliyetim elimden alınır mı? Ne yapmam gerekiyor? Lütfen beni bilgilendirin.

Üye
    Mr.No Avatarı

Gerçek Adı
    Erol Taş
    Son Giriş
    27.09-2022
    Saat
    09:07
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    55
    Verilen Beğeniler
    17

ek olarak : doktor raporu yazılırken şu bilgiler işlenir.

sadece bir kulak en az 50 desibel ve altı duyuyor ise B sınıfı ehliyet verilir ve altına not düşülür: Ticari araç kullanamaz...
    %50 desiel ve üstü çıkarsa o zaman H sınıfı ehliyet verilir.

Bildiğim kadarı ile kaos var. İşitme engellilere H sınıf yazılırken özel donanım şartı yazılıyor gereksiz yere, ve uğraştırılıyor. Demem Şu ki bu yazılmamalı, yazılırsa emniyetten ehliyete sadece işime cihazı ibresi ehliyete konulmalı, yoksa trafikte özel donanım yok diye bağlanmasın.

Üye
    Sevimsiz-_ Avatarı

Son Giriş
    31.07-2015
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Mr.No;

Cevap için teşekkür ederim. Fakat anlamadığım nokta şu; Benim B sınıfı ehliyetim var ehliyetimde durumuma ilişkin hiçbir ibare bulunmuyor ve iki kulağımda 50 desibel üstü. Şimdi ehliyetim elimden alınır mı? Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum?

Üye
    Mr.No Avatarı

Gerçek Adı
    Erol Taş
    Son Giriş
    27.09-2022
    Saat
    09:07
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    55
    Verilen Beğeniler
    17

Blmezler ise alınmaz veya haber verilirse alınır...

nedenine gelince...

Emniyet sizin raporunuza ulaşırsa ehliyetinize el koyar...
    Kaldıki raporunuza ulaşacaklar mı ki? Sizin gibi hiç bir ibre olmadn B olup a 75 desibel ile araç süren arkdaşım var

duymada sıkıntı yoksa araç güle güle kullan..
    sıkıntı varsa o zaman ehliyet değiştir...

Üye
    Ufukalp Avatarı

Gerçek Adı
    Ufuk
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    13:22
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    1.219
    Verilen Beğeniler
    543

İki kulağınızda da ileri derece işitme kaybı varsa bence uygun zamanınız olduğunda ehliyetinizi H sınıfına çevirtin, ya da rapor sonucu H sınıfına gerek görülmezse ''Ticar Araç Kullanamaz'' ibaresi ekletin.
    Her hangi bir çevirmede polisle ufak bir iletişim eksikliğinde sorununuz anlaşılır, hiç uygun olmadığınız bir zamanda ehliyetinize el konarak hastaneye sevk edilebilirsiniz. Bu durumun prosedürü bu, ehliyete el konur ve hastaneye sevk edilir.
    Allah göstermesin hele bir de kazaya karışırsanız %100 haklı da olsanız haksız duruma düşersiniz.
    Benim işitme kaybım var, ehliyetim B ve ticari araç kullanamaz ibaresi mevcut.
    Kursta kendi doktorlarından beni de direkt geçirdiler, kurs bitti direksiyon sınavı zamanı benim aklım başıma geldi sınav alanını terk ettim girmedim ve hastaneye sevk alıp raporumu alarak uıygun şekilde ehliyetimi almayı tecih ettim.

Üye
    Sevimsiz-_ Avatarı

Son Giriş
    31.07-2015
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Ufukalp;

Evet doğru söylüyorsunuz. Ben araç kullanmadığım için çok geç farkettim. Peki H sınıfına geçmek istesem ne gibi olumsuzluklarla karşılaşırım? Yeniden sınava mı tabii tutulurum?

Üye
    Ufukalp Avatarı

Gerçek Adı
    Ufuk
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    13:22
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    1.219
    Verilen Beğeniler
    543

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Sürücü kursuna kayıt ve sadece direksiyon sınavı.
    Bir de H sınıfı ile ruhsatta otomobil olarak tescil edilmiş araçların dışında araç kullanılmaz.
    Belli olmaz belki mevcut B ye ticari araç kullanamaz ibaresi ve işitme cihazınız eklenir öyle olursa hem minibüs kamyonet gibi araçları da kullanırsınız hem tekrtar sürücü kursu sınav falan uğraşmazsınız.
    Trafik tescil şube müdürlüğüne giderek durumunuzu anlatırsanız onlar yönlendirirler.