@stiloking Pratikte araç kullanmak ve yeni satın almak için rapor çıkartabilirsiniz ama size ehliyette sorun çıkartırlar ve sonuç olumsuz olur , en güzeli elinizdeki rapor ile ötv muafiyeti ile bir araç alın şoför olarak birileri size yardımcı olsun
Daha önceden yazıldı ve cevaplandıysa kusura bakmayın bulamadım kafama takılınca da sabredemedim.
Benim sorunum şu;
İş kazası geçirdim t10-11 kırığım var 2001 yılından beri engelliyim.İş kazası olduğu için dava işleri oldu sgk özür oranımı belirtir rapor istedi üniversite hastanesi %100 bakıma muhtaç raporu verdi dava dosyasına elimde rapor yok ama sgk sistemde %100 bakıma muhtaç raporum var ve sgk bu rapora dayanarak malulen emekli etti
Kafama takılan soru şu;%100 bakıma muhtaç raporu ile h sınıfı ehliyet alamaz mıyım?
Ehliyet için yeni rapor şart galiba yeni raporda oran düşerse davama etkisi olur mu acaba?
Engelim kısaca bel kırık bacakları kullanamıyorum tekerlekli sandalye kullanıyorum acaba ortopedik engel ehliyet almaya izin verir mi acaba?
Bilgisi olan abilerim yardım edin ehliyet için davayı yakmayalım.
@stiloking Pratikte araç kullanmak ve yeni satın almak için rapor çıkartabilirsiniz ama size ehliyette sorun çıkartırlar ve sonuç olumsuz olur , en güzeli elinizdeki rapor ile ötv muafiyeti ile bir araç alın şoför olarak birileri size yardımcı olsun
@stiloking
Ellerini kullanabildiğin sürece H sınıfı sürücü belgesi de ötv-mtv istisnalı araç alımı da mümkün. Bunun için yeni rapor almalısın.
Alacağın yeni raporun davana etkisi olacağını sanmam. İşgücü kaybı ile sürücü olabilirlik iki ayrı konudur zira.
Önce H sınıfı sürücü belgesi alman lazım. Sonra da araç...