TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    mehmet-41 Avatarı

Gerçek Adı
    Muhammet
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    zonguldak
    Alınan Beğeniler
    155
    Verilen Beğeniler
    28

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    bende 2008 yılında kocaelide özel bir kuruluştan h sınıfı otomatik vitesli araç kullanabilir raporu ile ehliyetimi aldım ve aynı şekilde ehliyetime işlendi ancak gittiğim sağlık kuruluşunda ortopedi uzmanı yoktu kendi anlaştığı özel ortopedi doktorunun muaynesi sonucu sağlık raporu aldım

Üye
    Mr.Şahbaz Avatarı

Gerçek Adı
    Deniz Şahbaz
    Son Giriş
    15.02-2019
    Saat
    00:42
    Yaşadığı Yer
    denizli
    Alınan Beğeniler
    13
    Verilen Beğeniler
    1

@mehmet-41

bildiğim kadarı ile ehliyet alabiliyorsun lakin araç almak istediğinde raporunun heyet raporu vermekle yetkilendirilmiş tam teşeküllü devlet hastanesinden almış olman gerekiyor. sen araç aldın mı peki ?

Üye
    çikoletta Avatarı

Son Giriş
    03.04-2016
    Saat
    13:01
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Merhabalar arkadaşlar, geçenlerde forumdan da paylaştığım gibi B sınıfı ehliyetimi H sınıfına çevirmek için harekete geçtim. Ankara ve Numune Hastaneleri bu konuda yardımcı olmadılar, tam teşekküllü özel bir hastaneyle görüştüm, onlar bu raporu verebileceklerini söylediler. Özel hastaneden rapor alıp (80 lira) ehliyet kursuna gittim. Ehliyet kursu güncel raporumla (Arabayla ilgili bir şey yazmıyor) özel hastaneden aldığım raporu bir arada kullanıp olayı halledebileceklerini öne sürdüler, sınava da kayıt yaptırdım, sınav ücreti olarak 500, direksiyon kursu için de 120 lira ödedim. Sürücü kursu özel hastaneden gelen raporun kabul edilmediğini söyledi.

- Temmuz'daki sınavı kaçırdım.
    - Özel hastaneye boşuna 80 lira ödedim. (Hukuki işlem başlatacağım)
    - Hastaneden tekrar rapor çıkarttırmak zorunda kalacağım.

Kısacası arkadaşlar, aldığınız raporun arabayla ilgili olması gerekiyor (Otomatik vitesli araç kullanır veya özel tertibatlı araç kullanır) ve mutlaka heyet raporu olması gerekiyor. Başıma gelenleri anlattım ki siz de aynı şeylere maruz kalmayın.

Üye
    Mr.No Avatarı

Gerçek Adı
    Erol Taş
    Son Giriş
    27.09-2022
    Saat
    09:07
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    55
    Verilen Beğeniler
    17

Bunu günlerdir sitemizde anlatmışız. Galiba siz atlatmışsınız..
    İsterseniz arşivleri araştırın göreceksiniz; Diğer arkadaşlar düşüncelerini yazmışlar..

Üye
    3T3N1TY Avatarı

Gerçek Adı
    Cenk YİĞİT
    Son Giriş
    16.05-2016
    Saat
    14:58
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

@çikoletta Özel Hastanelerin verdiği H sınıfı ehliyet raporu kabul görüyor ama işin içine kapsam girdiğinde sıkıntı çıkıyor. Sizin mevcut özrünüz araç kullanırken bir tertibat gerektiriyor ise bütün her aşamayı geçseniz bile trafik nezdinde kabul görmez .

Üye
    çikoletta Avatarı

Son Giriş
    03.04-2016
    Saat
    13:01
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bence bu da dahil birçok konuda kararsızlık hakim. Birileri özel hastane olur diyor başkaları olmaz. Ben sonucu gördüğüm için paylaştım.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    23:23
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.866
    Verilen Beğeniler
    4.124

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @çikoletta

H sınıfı ehliyet için özel hastane raporunun kabul edilmemesi gibi bir kural yok. Yani teorik olarak özel hastanenin verdiği raporla H sınıfı ehliyet alınabilir. Ama pratikte ne ıoluyor derseniz:

1-Her şeyden önce uygulamada emniyet'Teki memur belirleyici bir rol oynuyor. O "yok" dedi mi mecburen sevk ettiği bir hastaneden rapor alınmak zorunda.

2- Emniyet'teki görevli baktığında araç kullanmak konusunda bir tereddüte yol açacak kısıtlılık olmamalı. Bu kısıtlılığın ne olduğuna dair sürücü yönetmeliği var aslında, ama uygulamada her şey kişilere bırakıldığı için, o yönetmelik kimsenin umurunda değil! Kendi aklı/uufku neyle sınırlıysa, değerlendirmeyi de o seviyede yapıyor...

Onun için, ben olsam her zaman Yetkili hastaneler'den almaya çalışırdım. Sonradan zaman kaybı ve sinir krizi geçirmektense...

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12