@mehmet-41
bildiğim kadarı ile ehliyet alabiliyorsun lakin araç almak istediğinde raporunun heyet raporu vermekle yetkilendirilmiş tam teşeküllü devlet hastanesinden almış olman gerekiyor. sen araç aldın mı peki ?
@mehmet-41
bildiğim kadarı ile ehliyet alabiliyorsun lakin araç almak istediğinde raporunun heyet raporu vermekle yetkilendirilmiş tam teşeküllü devlet hastanesinden almış olman gerekiyor. sen araç aldın mı peki ?
Merhabalar arkadaşlar, geçenlerde forumdan da paylaştığım gibi B sınıfı ehliyetimi H sınıfına çevirmek için harekete geçtim. Ankara ve Numune Hastaneleri bu konuda yardımcı olmadılar, tam teşekküllü özel bir hastaneyle görüştüm, onlar bu raporu verebileceklerini söylediler. Özel hastaneden rapor alıp (80 lira) ehliyet kursuna gittim. Ehliyet kursu güncel raporumla (Arabayla ilgili bir şey yazmıyor) özel hastaneden aldığım raporu bir arada kullanıp olayı halledebileceklerini öne sürdüler, sınava da kayıt yaptırdım, sınav ücreti olarak 500, direksiyon kursu için de 120 lira ödedim. Sürücü kursu özel hastaneden gelen raporun kabul edilmediğini söyledi.
- Temmuz'daki sınavı kaçırdım.
- Özel hastaneye boşuna 80 lira ödedim. (Hukuki işlem başlatacağım)
- Hastaneden tekrar rapor çıkarttırmak zorunda kalacağım.
Kısacası arkadaşlar, aldığınız raporun arabayla ilgili olması gerekiyor (Otomatik vitesli araç kullanır veya özel tertibatlı araç kullanır) ve mutlaka heyet raporu olması gerekiyor. Başıma gelenleri anlattım ki siz de aynı şeylere maruz kalmayın.
Bunu günlerdir sitemizde anlatmışız. Galiba siz atlatmışsınız..
İsterseniz arşivleri araştırın göreceksiniz; Diğer arkadaşlar düşüncelerini yazmışlar..
@çikoletta Özel Hastanelerin verdiği H sınıfı ehliyet raporu kabul görüyor ama işin içine kapsam girdiğinde sıkıntı çıkıyor. Sizin mevcut özrünüz araç kullanırken bir tertibat gerektiriyor ise bütün her aşamayı geçseniz bile trafik nezdinde kabul görmez .
Bence bu da dahil birçok konuda kararsızlık hakim. Birileri özel hastane olur diyor başkaları olmaz. Ben sonucu gördüğüm için paylaştım.
@çikoletta
H sınıfı ehliyet için özel hastane raporunun kabul edilmemesi gibi bir kural yok. Yani teorik olarak özel hastanenin verdiği raporla H sınıfı ehliyet alınabilir. Ama pratikte ne ıoluyor derseniz:
1-Her şeyden önce uygulamada emniyet'Teki memur belirleyici bir rol oynuyor. O "yok" dedi mi mecburen sevk ettiği bir hastaneden rapor alınmak zorunda.
2- Emniyet'teki görevli baktığında araç kullanmak konusunda bir tereddüte yol açacak kısıtlılık olmamalı. Bu kısıtlılığın ne olduğuna dair sürücü yönetmeliği var aslında, ama uygulamada her şey kişilere bırakıldığı için, o yönetmelik kimsenin umurunda değil! Kendi aklı/uufku neyle sınırlıysa, değerlendirmeyi de o seviyede yapıyor...
Onun için, ben olsam her zaman Yetkili hastaneler'den almaya çalışırdım. Sonradan zaman kaybı ve sinir krizi geçirmektense...