Arkadaşlar hayırlı akşamlar,
Biz de gectigimiz günlerde anneannemizi kaybettik uzerine kayıtlı engelli aracımız vardi. Bu yazılanları okuduktan sonra en iyisi vergi dairesine gidip sormak diye düşündüm çünkü birçok şey söyleniyor konuyla ilgili. Orada bana söylenen şu; araç varislere geçecekse 5 yıl icinde satmadiginiz surece ötv odemezsiniz, ancak tek kisiye gececekse ve aracin degerine esdeger baska da bir miras yoksa, feragat edenlerin payi oranında otv odersiniz. Hatta oradaki arkadas hesaplamasini da yapti, geçtiğimiz mayıs ayinda almis oldugum arac icin 86bin TL ötv çıktı, 2 varis oldugundan dayimin payi olan 43bin tl yi odersem sadece annemin üzerine yapabilirmisiz.
Yalniz bir konuyu merak ettim, sormak da aklima gelmedi; MTV konusunu nasıl yapicaz? Yani biliyorum ki bundan sonra MTV odenecek ama mesela bizim rahmetli 2 hafta once vefat etti şubat sonunda, Ocak ayi MTV si görünmüyordu simdi odeyecek miyiz?
Edit: Bankadan kontrol ettigimde, daha önce borç görünmüyorken simdi Ocak ayi taksidi de borc olarak eklenmis. Bu sacma degil mi? Sonuçta son ödeme tarihi olan 31 ocak ta rahmetli hayattaydi ve vergiden muaftık.