TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 7 / 10 İlkİlk ... 345678910 SonSon
Toplam 139 mesajın 91-105 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    absfr Avatarı

Son Giriş
    04.02-2022
    Saat
    01:56
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Merhaba arkadaşlar, ÖTV istisnası ile dedem adına araç almıştık, dedem vefat ettiğinden dolayı miras paylaşımında yasaya göre çocukları arabadan annem adına feragat edecekler, burada lehine feragat edilen annem ÖTV çıkmaması için diğer mallardaki miras hakkından faydalanamayacak mı, birde gayrimenkullerin belediyeden aldığımız rayiç bedelleri toplamı araçtan 15-20 bin TL kadar düşük yasa da yer alan mütenasip olması kuralı aracın muhakkak diğer mallara eşit ve düşük bedelde olması mıdır yoksa az olan bu fark ÖTV çıkmasına sebep olur mu çünkü kanun burada net bir durum belirtmemis. Ayrıca bildiğimiz uzere gayrimenkul gerçek değerleri belediye rayicinden daha yüksekte biz veraset bildiriminde gayrimenkul bedellerini daha yüksek gösteremez mıyız sonuçta aslolan emlak rayicinden daha aşağıda gösterilmemesi yani kanunda o kadar boşluk var ki kimse cevap veremedi ne yapacağımızı şaşırdık başına böyle birşey gelen var mıdır destek rica ederim.

Üye
    onur onur Avatarı

Son Giriş
    04.02-2020
    Saat
    00:01
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    1

@absfr

-anneniz adına feragat edilmesi diğer mallardan faydalanmayacağınız anlamına gelmiyor, diğer mallarda hakkınız var,
    -mütenasiplik şartı hakkında ben de sorun yaşadım 01.05.2015 öncesi mütenasiplik şartı olmamasına rağmen , 01.05.2015 öncesi yapılan işlem için mütenasiplik muhabbetinden ceza kesildi, derdimi anlatana kadar 1 sene geçti en son dilekçeyle durumu çözdüm. sizin mütenasiplik şartı konusunda bende net bilgi alamadım, aracın değeri oranında malın olması grektiğini yazıyor kanun, vergi dairelerilerine bu konuyu sorduğumda bende net bilgi alamadım vergi daireleri ne bakarsanız aracın değeri oranında, diğer varislerede mal kalacak diyor(örnek araç 50 binse, anne haricinde 3 varis varsa 50*3=150binlik mal olması gerekiyor diyorlar), kimisi aracın değeri kadar mal olsa yeter diyor.
    -emlak rayiç bedeli konusundada benim bildiğim en az belediye rayici kadar girmek zorundasınınz, ama esas olan beyanınız ki vergi dairesi benim işlemlerimde rayiç bedel girildiği için rayiçden işlem yaptı. siz veraset ve intikal beyanında yüksek değer yazarsanız ona göre işlem yapmaları gerek diye düşünüyorum.
    --bana sorarsanız diğer varislerden sorun yaşamayacaksanız eğer 5 yıl bekleyin derim en temizi bu, eğer beklemek istemiyorum derseniz gelir idaresi başkanlığından ÖZELGE isteyebilirsiniz, derdinizi, kafanıza takılan en küçük ayrıntıya kadar Özelgeye yazın ve cevap bekleyin gerçi biraz uzun sürebilir, iyice araştırın sonra burnunuzdan getirmesinler, vergi dairesi ben cezayı yazarım git mahkemede uğraş diyor.

Üye
    Captain40 Avatarı

Gerçek Adı
    TARIK
    Son Giriş
    15.10-2020
    Saat
    09:24
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    1

Öncelikle herkese merhaba. İşyeri arkadaşım hasta olan babasına yıllardır bakıyordu. Babasının raporu ile ötv indirimli araç aldı. 1 yıl sonra amca vefat etti. kardeşlerin hepsi araç parasının arkadaşım tarafından ödenip alındığını biliyor. fakat 1 tane kardeş sıkıntı çıkarıyor. Hakkım neyse aracı satın bana verin diye zorluk çıkarıyor. Nasıl bir yol izlenmeli. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Üye
    shostkovich Avatarı

Gerçek Adı
    ÇAĞATAY ÇAVDAR
    Son Giriş
    16.11-2022
    Saat
    16:05
    Yaşadığı Yer
    MERSİN
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Merhaba

2019 ekim ayında babamın üzerine sıfır araç almıştım.Babam vefat etti.şimdi aracı üzerime almak istiyorum 3 muris daha var.polis memuru 1.derece akraba isen ve diğer murisler araç ile ilgili haklarından feragat ederse olur dedi.vergi dairesi ve noter olmaz diyor net süreç nedir acaba?

Üye
    Ufukalp Avatarı

Gerçek Adı
    Ufuk
    Son Giriş
    21.03-2023
    Saat
    13:22
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    1.219
    Verilen Beğeniler
    543

@shostkovich
    Dediğiniz şekilde feragatla tek kişiye devir için, terekede araç değeri kadar başka bir taşınır, taşınmaz miras daha olmalıdır.
    Aksi verasetle intikal değil hibe olur, o da ÖTV gerektirir.

Üye
    Bard Avatarı

Gerçek Adı
    Bard
    Son Giriş
    17.09-2020
    Saat
    15:34
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Merhabalar,
    Çeşitli bilgiler okudum, okuyorum. Avukat arkadaşlarıma da danışıyorum ama kesin bir bilgiye ulaşmakta zorlanıyorum. Benim durumumda aslında herkes gibi aile ferdi üzerine alınan aracın vefat sonrası durumu. Babaannem üzerine ÖTV indirimli bir araç alacağım. Aracın bütün ücretini ben ödeyeceğim. Babaannem'in 3 çocuğu var ve bir kardeş ile görüşülmüyor. 20 25 yıldır kendisi ile aileden kimsenin alakası yok. Ama kanunen kendisi mirasçıdır. Olası vefat durumunda ruhsatın diğer iki kardeş üzerine çıkmasında hiç bir sıkıntı yok. Babaannem üzerine de başka kayıtlı hiç bir mal yok. Akli dengesi yerindedir. Zihinsel bir problemi yok, rahatlıkla rapor alabilir. Vasiyet yazdırarak, aracı 2 kardeş ve bana olacak şekilde 3 kişiye bırakması gibi bir durum olur mu? Görüşülmeyen kardeşle iletişim kurmak zorunda kalmadan bu işi nasıl halledebilirim. 5 yıl boyunca aracı satmak gibi bir niyet yok, beş yıl boyunca araç ruhsatı 2 kardeş ve 1 torun üzerine çıkarak kullanılabilir sorun yok.
    Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Üye
    aerokutan Avatarı

Son Giriş
    11.01-2021
    Saat
    21:15
    Yaşadığı Yer
    Antalya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@absfr @onur onur

Engelli Vefatı Sonrası ÖTV ' siz Araç Devrinde Yaşadığım Soru İşareti

Merhaba arkadaşlar, ÖTV istisnası ile dedem adına araç almıştık, dedem vefat ettiğinden dolayı miras paylaşımında yasaya göre çocukları arabadan annem adına feragat edecekler, burada lehine feragat edilen annem ÖTV çıkmaması için diğer mallardaki miras hakkından faydalanması için araç fiyatının vefat eden kişinin kalan malvarlığından düşük olması gerekiyor bu bilinen bir durum lakin şöyle bir durum var.

aldığımız araç kasko bedeli 290 Bin TL ,

vefat eden yakınımın 1 adet evi dairesi var piyasa bedeli 500 Bin TL ama belediyeden alınan emlak rayiç belgesinde 78 Bin TL yazıyor ,
    bu durumda araçdan düşük mü olmuş oluyor ?

Eğer öyle olursa tek kişi üzerine ötvsiz intikal ettiremiyoruz sanırım.

Yada veraset beyanı verirken evin gerçek bedelini mi yazıcaz oda belli olmaz kimi 400 satıyor kimi 500 e satıyor .

Yasada eksiklik var resmen.

Napcağımı bilemedim.

Konu ile ilgili bilisi olan varmı ?

Üye
    aerokutan Avatarı

Son Giriş
    11.01-2021
    Saat
    21:15
    Yaşadığı Yer
    Antalya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

emlak rayiç bedeli düşük gözüktüğü icin ve değişmediği icin ,

sorunu cözemedim.

Üye
    yazma3 Avatarı

Son Giriş
    17.03-2021
    Saat
    09:04
    Yaşadığı Yer
    ordu
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Merhaba arkadaşlar
    Şimdi şöyle bir sorunum var. 2013 yılında engelli olarak araç aldım. 2017 yılında da dayimlar dedemin adına engelli aracı aldılar.Dedem 2019 da vefat etti. Araçtan bana 48 de 1 hisse düştü ve halan üzerimde. Şimdi ben kendi engelli aracımı satıp yeni araç aldığımda bu engel olur mu

Üye
    Jackal35124 Avatarı

Gerçek Adı
    Emre
    Son Giriş
    04.01-2022
    Saat
    09:33
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    1

Ben bi şey sorucağım bilgisi olan arakadaşlar cevaplarsa sevinirim
    Benim teyzem %92 engelli annemle kalıyor ve vasisi annem.
    ötv'siz araç alımından yararlanıp araç almak istiyoruz ama aklımızda şu var teyzem biraz yaşlı
    olurda biz arabayı aldıktan sonra teyzeme bir şey olursa araç kimin oluyor.
    teyzemin 10 -12 yeğeni var araca bu sefer onlarda ortak oluyormu.
    yani Allah korusun teyzem vefat ederse 10-12 yeğeni mirasçı olarak arabaya ortak olurmu ?
    Bilgisi olanlar acil cevap verirse sevinirim araç alıcağım.

Editör
    hozgul Avatarı

Gerçek Adı
    Hakan Özgül
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    23:21
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.236
    Verilen Beğeniler
    752

@Jackal35124

Teyzenizin vefat etmesi ile mal varlığı mirasçılara bölünür elbette.

Üye
    Jackal35124 Avatarı

Gerçek Adı
    Emre
    Son Giriş
    04.01-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    1

@hozgul

cevabınız için teşekkürler
    Çok saçma bir uygulama değilmi sonuçta para ödemesini biz yapacağız.
    Hiç bir yolu yokmudur bunun sonuçta vasisi kredi çekicek ve taksitlerini vasisi ödeyecek.

Editör
    hozgul Avatarı

Gerçek Adı
    Hakan Özgül
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    23:21
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.236
    Verilen Beğeniler
    752

@Jackal35124

Feragat/hibe yoluyla size devrederlerse ne ala, aksi halde hepsi hak sahibi. Araç alırken bunu gözetmeniz lazım. Bu arada diyelim ki arabayı aldınız ve 5 sene sonra da satmak istediniz. O parada da sizin hesabınıza yatmıyor. O parayı mevzuata uygun olarak teyzenizin yararına harcamanız ve bunu da kanıtlamanız lazım

Üye
    Jackal35124 Avatarı

Gerçek Adı
    Emre
    Son Giriş
    04.01-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    1

@hozgul

Teşekkürler Tam bir Türkiye Klasiği hak var ama kullandırmamak için her şey hazırlanmış.
    her yeri sıkıntı ...

Üye
    abdullahoz Avatarı

Son Giriş
    23.04-2021
    Saat
    23:55
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Merhaba arkadaşlar geçen sene babam vefat ettiği için ÖTV muafiyetli aracımızı 4 kardeş üzerine tescil ettirdik ÖTV ödemedik. 5 yıllık sürenin dolmasına 1 yıl var aracı abimin kızı var 90 engelli onun üzerine devredip tekrar muafiyetli yapabilirmiyiz teşekkürler

Sayfa 7 / 10 İlkİlk ... 345678910 SonSon