@mb06
Öncelikle başınız sağolsun allah kalanlara uzun ömürler versin. Sonralıkla geçmiş olsun neden derseniz vergi dairelerine emliyete düştüyseniz yolunuz kayıp herkes mevzuattan bi haber. 6 ay önce bende babamı kaybettim araç almıştım üzerine 1.5 ayda 3 kişi ile yoğun mücadelemiz sonrasında ruhsat işlemlerini hallettik allah bir daha vergi dairesine düşürmesin. Vergi dairesine gidiyorsun git ölen kişinin vukaatlı nufus kayıt örneğini getir diyor adam ölmüş ne yapacaksın vukaatı git nufusa mirasçıların nufus kayıt örneklerini getir diyor sen koskoca vergi dairesisin bir bankaya gidiyorsun adam kimlik ver diyor veriyorsun ana adın şu mu baba adın şu mu burda mı oturyorsun diyor iş bitiyor. Bizde a vergi dairesine gidiyon yok burada olmaz diyor b vergi dairesine git şu evrakları al emniyete git şunları al . Hani bilişim çağındaydık neden kullanmıyorsun emniyetle aranda bi program olsun iste evrakları yollasın oradaki memur. Olmaz iki vasıta değiştitip 5 tl benzin ya da otobüs parası harcıyacaksın. Bunların tüm sebebi Yukardaki kanun koyucu sahayı bilmediğinden bu sıkıntılar doğuyor. Mesela önceki ibarede diyorduki murisin başkaca bir malı var ve bu mal araç ile aynı değerde yada daha yüksek ise mirasçılardan biri o maldan feragat ettiğini gösteren bir belgenin ibrazı şartı ile araç bir kişi üzerine olabilir .Mal yoksa herkesin üstüne pay olmak zorunda aksi tahtirde ötv ödenir.(( Sanane ister bir mirasçı alsın ister hepsi pay etsin hadi bunu anladık diyelim anlamadım da diğer kalan malın araç değerinden yüksek olması da neyin nesidir??? ))Ben şöyle yorumluyorum zengin ise istediği istediğinin üzerine alabilir fakrise herkese pay olsun zaten bunları ileride kavga eder 5 yıl dolmadan arabayı satar ötv yi de geri alırım.
Şimdiki mevzuatta ise böyle birşey yok ''kalan malların araç değerinden fazla olur ibaersi '' ama diğerleri aynen olduğu gibi . . Özelge: Mirasçılara intikal eden özürlü aracı ile ilgili olarak ÖTV-MTV-VİV mükellefiyeti hk. | Gelir İdaresi Başkanlığı Buradan bakablirsiniz. Kusura bakmayın konuyu biraz dağıttım malum 1.5 ayın her günü kabustu.