TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 10 İlkİlk 123456 ... SonSon
Toplam 142 mesajın 16-30 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    mb06 Avatarı

Son Giriş
    01.06-2023
    Saat
    19:29
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    merhaba arkadaşlar;
    getigimiz haftalarda dedemi kaybettik. forumdan edindiğim bilgilere istinaden işlemlere başladım. fakat forumdada pek bahsedilmeyen önemli bir konu var bu konu hakkında bilgisi olan varmı.

1 - veraset ilamı çıkartıldı. (noterden)
    2- mirasçıların tamamından babam adına feragatname alındı.(noterden)
    3- beklediyeden dedemin uzerine olan arsanın rayiç bedeli ilçe belediyesinden alındı.
    4- veraset ve intikal beyannamesi için ankara - çankırı caddesi ne vergi dairesine evraklar teslim edildi. (arac ruhsatı,arac faturası,arsa tapu fotokopisi,belediye rayiç belgesinin aslı,veraset ilamı). 1 hafta sonra sonuc alınacak.
    *** arcın uzerine mtv borcu gozukdugunden ve bilmediğim için yeğenbey vergi dairesine öğrenmek için gittim. MTV birim şefi ile görüşmemde MTV nin 6 aylık dönemlerde intikal ettiğinde odenecek dedi.yani dedeniz temmuz ayında vefat etseydi ocaktaki MTV den mua olurdunuz dedi. buraya kadar sorun yok. sonra feragatnam ile aracın ruhsatı değişikliğinden bahsettiğimde kalan diğer mirasın bedelinin aracın kasko değerinden fazla olması gerektiğini bildirdi. fakat tam oranı bilmediğinden MTV-KDV birimine yonlendirdi. KDV - MTV müdürlüğüne çıktım başka bir mirasın olması gerektiğini ve yuksek olması gerektiğini doğruladı ama arac bedeli ile aynımı yoksa 2 katımı emniyete gidin sorun dedi. emniyete gittim. danısma gorevlisi oyle birşey yok dedi. devir birimine gittim evet var ama oranı yegenbey vergi dairesi bilir oraya gidin dedi. ordan geliyorum dedim biz onlara gondeririz onlar donus yapar dedi.
    mesai bitti ve hafta sonu araya girdiğinden bu sekilde kaldı.

şimdi pazartesi yeğenbey vergi dairesine Mükteza (özelge) talebinde bulunayım diyorum.

bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

mükteza talebi doldurulması için yardımcı olurmusunuz.

teşekkürler

Üye
    navim Avatarı

Gerçek Adı
    hüseyin ulus
    Son Giriş
    06.10-2017
    Saat
    16:38
    Yaşadığı Yer
    mersin
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    3

@mb06

Öncelikle başınız sağolsun allah kalanlara uzun ömürler versin. Sonralıkla geçmiş olsun neden derseniz vergi dairelerine emliyete düştüyseniz yolunuz kayıp herkes mevzuattan bi haber. 6 ay önce bende babamı kaybettim araç almıştım üzerine 1.5 ayda 3 kişi ile yoğun mücadelemiz sonrasında ruhsat işlemlerini hallettik allah bir daha vergi dairesine düşürmesin. Vergi dairesine gidiyorsun git ölen kişinin vukaatlı nufus kayıt örneğini getir diyor adam ölmüş ne yapacaksın vukaatı git nufusa mirasçıların nufus kayıt örneklerini getir diyor sen koskoca vergi dairesisin bir bankaya gidiyorsun adam kimlik ver diyor veriyorsun ana adın şu mu baba adın şu mu burda mı oturyorsun diyor iş bitiyor. Bizde a vergi dairesine gidiyon yok burada olmaz diyor b vergi dairesine git şu evrakları al emniyete git şunları al . Hani bilişim çağındaydık neden kullanmıyorsun emniyetle aranda bi program olsun iste evrakları yollasın oradaki memur. Olmaz iki vasıta değiştitip 5 tl benzin ya da otobüs parası harcıyacaksın. Bunların tüm sebebi Yukardaki kanun koyucu sahayı bilmediğinden bu sıkıntılar doğuyor. Mesela önceki ibarede diyorduki murisin başkaca bir malı var ve bu mal araç ile aynı değerde yada daha yüksek ise mirasçılardan biri o maldan feragat ettiğini gösteren bir belgenin ibrazı şartı ile araç bir kişi üzerine olabilir .Mal yoksa herkesin üstüne pay olmak zorunda aksi tahtirde ötv ödenir.(( Sanane ister bir mirasçı alsın ister hepsi pay etsin hadi bunu anladık diyelim anlamadım da diğer kalan malın araç değerinden yüksek olması da neyin nesidir??? ))Ben şöyle yorumluyorum zengin ise istediği istediğinin üzerine alabilir fakrise herkese pay olsun zaten bunları ileride kavga eder 5 yıl dolmadan arabayı satar ötv yi de geri alırım.

Şimdiki mevzuatta ise böyle birşey yok ''kalan malların araç değerinden fazla olur ibaersi '' ama diğerleri aynen olduğu gibi . . Özelge: Mirasçılara intikal eden özürlü aracı ile ilgili olarak ÖTV-MTV-VİV mükellefiyeti hk. | Gelir İdaresi Başkanlığı Buradan bakablirsiniz. Kusura bakmayın konuyu biraz dağıttım malum 1.5 ayın her günü kabustu.

Üye
    mb06 Avatarı

Son Giriş
    01.06-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@navim

merhaba;

öncelikle teşekkür ederim. Allah razı olsun.
    yarın telefonla soracağım ve özelge ile başvuru yapacağım.

fakat anlamadığım suan bahsediğim durum varmı. var ise aracın kasko değirimi yoksa fatura fiyatınınmı aynısı veya fazlası olması gerekiyor

Üye
    navim Avatarı

Gerçek Adı
    hüseyin ulus
    Son Giriş
    06.10-2017
    Saat
    Yaşadığı Yer
    mersin
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    3

Şu an o ibare yazmiyor 'muristen kalan terekenin araç ile eş değer ya da daha fazla olmasi gerektiği' fakat varsa da sizin trafiğe vermiş olduğunuz fatura geçerli .Kendilerinde de var zaten .Bizim aracın fiyatını belirlerken önce emniyete gidin araba alırken verdiginiz faturayi getirin dediler sonra gerek kalmadi bizde varmis dediler. 42 bin tl idi ayni rakami yazdilar.

Üye
    mb06 Avatarı

Son Giriş
    01.06-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

tekrardan teşekkürler;
    bugun ankara yeğenbey vergi dairesi ile görüştüm. aracın fatura değeri ile aynı veya fazlası olması lazımmış.
    kesin ve net bilgi oldugunu ilettiler.

Üye
    navim Avatarı

Gerçek Adı
    hüseyin ulus
    Son Giriş
    06.10-2017
    Saat
    Yaşadığı Yer
    mersin
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    3

Dediğim gibi ben daha once baktigimda o ibare vardi ayni degerde yada daha fazla ama simdi yok hatta size link gönderdim. Umarim doğru bilgi veriyorlardir. Keşke sorsaydiniz hangi madde de yaziyor diye bu ibare.

Üye
    ilker04 Avatarı

Son Giriş
    13.09-2016
    Saat
    12:34
    Yaşadığı Yer
    mersin
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

İyi Günler ,

Babamı kaybettik üzerine %90 üzeri engelli araç vardı . Bunun yanında bir iki küçük arsa ve bir ev bulunmakta. Biz 3 kardeşiz ve birde annem var . Diğer kardeşlerim ve annem kendileri hiç birşey istemiyorlar bütün mal varlıkları ve arabayı bana bırakmak istiyorlar . Hepsi oğluna bir vekalet bırakalım oğlun herşeyi senin üzerine yapsın diyorlar . Bu durumda araba ve diğer taşınmazları üzerime aldığımda araç için ÖTV ödemem gerekir mi ? Mevzuatları falan okudum hiç birşey anlamadım yardımlarınızı beklemekteyim.

Üye
    ilkeralb Avatarı

Gerçek Adı
    İLKER
    Son Giriş
    27.10-2016
    Saat
    14:12
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

öncelikli olarak çok araştırma yaptım ancak en güzel bilgiler forumumuzda var bu bağlamda yine en iyi cevapları burda alacağımı düşünerek yazıyorum...
    Babannem yatalak geçirdiği felç akabinde biz bakıyoruz bu ay kardeşim çalıştığı devlet hastanesinden heyet raporu çıkıcak %90 üzeri olması yüksek.
    şimdi babannem üerine araç alımı için vasi atanması lazım bunun için istanbulda sulh mahkesi nerdedir ve nasıl başvuru yapılıcak babannem üzerine olacağı için vasi atanma sürecinde amcamlar a ihtiyac var mı babamlar 3 kardeş üçüde istanbul da ve sorun yok arada...
    Bir avukat ile çözmek daha hızlımı olur maliyeti ne olur acaba..?
    Vasi atanma sürecinde raporu bizmi ulaştıracağız yoksa hastahane mi mahkemeye göndericek..?
    Sagılarımla...

Üye
    Qwertylion Avatarı

Son Giriş
    11.09-2023
    Saat
    16:13
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    4

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Baştan sona okudum ama ben hiç bir şey anlamadım, açık açık anlatacak olan var mı?
    %90 engelli araç sahibinin vefatı üzerine varisler Ötv ödüyor mu ödemiyor mu? (Belli şartlar varsa nelerdir.)

Üye
    adam79 Avatarı

Gerçek Adı
    mali kaya
    Son Giriş
    26.07-2017
    Saat
    19:09
    Yaşadığı Yer
    Kilis
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Merhaba foruma yeni üye oldum.paylaşımlarınız ve bilgilendirmeleriniz için tşk ederim.
    Yalnız ötv siz alınan araçla ilğili aşamadığım bir sorun var.
    2 yıl önce %98 raporla dedemin adına bir araç aldım.dedem yakın zamanda vefat etti.
    Araç dışında dedemden kalan 5 parça gayrimenkul daha var ve annemle beraber iki mirasçı var. diğer mirasçılar teyzem ve dayım araçtan feraget etmeye hazırlar.
    Fakat vergi dairesindeki memurlar gayri menkullerin emlak değerinin aracın kasko değerinden yüksek çıkması gerektiğini söylüyorlar.aksi taktirde annemin arabanın devri durumunda ötv farkı vereceğini söylüyorlar.

Bulunduğum ilin belediyesinden gayri menkullerin emlak değerlerini hesaplattırdım ve 50 bin tl gibi bir rakam çıktı.Aracın ise kasko değeri yaklaşık 73 bin tl.
    Bu durumda ne yapmam lazım.gayri menkullerin güncel fiyatları aracın 10 katı fakat emlak değerleri düşük. Ötv kanununun hangi maddesinde diğer malların aracın değerinden yüksek olması gerektiği vurgulanıyor.yardımcı olursanız sevinirim...

saygılar...

Üye
    pirali88 Avatarı

Son Giriş
    06.07-2017
    Saat
    20:27
    Yaşadığı Yer
    tunceli
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Merhabalar benim soyle bir sorum olacakti ben annemin teyzesi adina bir arac aldim 2013 aralik ayinda ve teyze 2014 un ekim ayinda vefat etti ve araci vasiyetname ile bana birakti tek mirascilari kardesleriydi mahkemeye basvurduk ve mahkemede benim adima tescil edilmesine karar verdi ancak maliye ve trafike gittigimde bir turlu ruhsat cikaramiyorum araci alali 3.5 sene oldu.Otv alinip alinmayacagi konusunda onlarda kararsizlar annemin teyzesinin baska bir malvarligi yok ve ben onun kardesleriyle de konusmuyoruz.toparlamam gerekirse ben bu araci ötv odemeden ustume almak istiyorum sonucta mahkeme bana verdi arabayi ne yapabilirim bilgisi olanlar yardimci olursa sevinirim.simdiden tesekkurler

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    17:54
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.054
    Verilen Beğeniler
    4.326

@pirali88 @Qwertylion

Başka bir varlık bırakmamışsa, vergiyi ödemeden araç üstünüze devredilmez diyor kural:

- https://www.engelliler.biz/forum/oze...ml#post1319719

- https://www.engelliler.biz/forum/oze...il-olur-3.html

Üye
    ufukagrbs Avatarı

Son Giriş
    06.09-2019
    Saat
    07:40
    Yaşadığı Yer
    ANTALYA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

İyigünler
    2 yıl önce dedemin üzerine %90 engel oranı ile ötv siz aldığımız araçta dedemin vefaati sonrası ne yapmamız konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

1.sorum: 7 varisin hepsi farklı illerde cenaze dolayısıyla şuan burdalar ama gitmeden hepsinden noterde 1 kişive olacak şekilde vekaletname verdirsek daha sonra diğer varislerin yeniden notere yüzyüze gelmeleri için gelmeleri gerekirmi yada uzak ilde olanların oldukları ilde araçla ilgili feragat yazısı göndermeleri yeterli olurmu ?

2.sorum: Dedemin üzerinde arabaya eş değerde ev var bu şekilde araç varislerden tekbir kişiye bırakılmasında sorun yaşarmıyız ?

Üye
    Chemist-Kimyager Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    21
    Verilen Beğeniler
    34

@ufukagrbs

Dedeniz vefat ettiği için tüm varisler arabada eşit hakka sahip. İsteseler aracı paylaşırlar. Başınız sağolsun, Allah dedenize rahmet eylesin. Varisler aracın parasını sizin verdiğinizi bilerek insaflı davranıp haklarini size devrederlerse sorun kalmaz

Üye
    AKIN35 Avatarı

Gerçek Adı
    Necmiye AKIN
    Son Giriş
    12.05-2017
    Saat
    16:43
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    %90 üzeri raporlu annem adına, 2015 yılında araç aldık. Annemi geçen hafta kaybettik. varisleri olarak babam, ablam ve ben varız. annemin araçtan başka bir malı mülkü de yok. forumda okuduğum kadarı ile,bu durumda varislerden tek bir kişi üzerine feragat verilirse ÖTV ödemek zorunda kalıyoruz. babam ile yıllardır görüşmüyoruz ve annem ile de sadece kağıt üzerinde evlilikleri devam ediyordu. babam mirası reddetmeyi kabul etti ve bu durumda ablam ile ben varis olarak kalacağız. bu durumda da ÖTV ödemek zorunda kalır mıyız? sonuçta kalan mal tek bir kişi üzerinde değil iki çocuk üzerine miras kalıyor. bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim.

Sayfa 2 / 10 İlkİlk 123456 ... SonSon