evet. sadecesol ayagımda problem var . bu dogrultuda h sınıfı otomatık vıtes kullanabılır dıye aldım ehlıyetımı . tertıbatsız kullanabılıyoruz
NİSAN 2015 GÜNCEL:
Taşıtın otomatik vitesli olması, engelliliğe uygun hareket ettirici özel tertibat yaptırılması şartının aranmasına engel değildir. Dolayısıyla otomatik vitesli taşıtların hareket ettirici aksamında da kişinin engelliliğine uygun olarak sabitlenmiş özel tertibat yaptırılması gerekmektedir. Örneğin, sağ ayağı ampute olan bir engellinin, fren ve gaz pedalında özel tertibat yaptırmadan otomatik vitesli taşıtı kullanması mümkün olmadığından, ancak anılan tertibatın yaptırılması halinde otomatik vitesli bir taşıt bakımından istisnadan faydalanılabilir.
Öte yandan, manuel vitesli bir taşıtı vites kolunda ve/veya debriyaj pedalında sabitlenmiş özel tertibat yaptırmadan kullanamayacak durumda olan engelliler bakımından, otomatik vitesli taşıtlar, özel tertibatlı taşıt olarak kabul edilir.
Engellilik durumunun tevsikinde ibrazı zorunlu olan engelli sağlık kurulu raporu, maluliyeti veya engelliliği ile sadece özel tertibat yaptırılan taşıtların (veya engelliliği ile başkaca hareket ettirici özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli taşıtların) kullanılabileceğine dair değerlendirmeyi içermeli ya da bu hususun anlaşılabilmesini sağlayacak şekilde açık olmalıdır.
Gittim B sınıfı ehliyetimi aldım tüm arabaları kullanabiliyorum
![]()
evet yada hayır değil
dogru yada yanlış değil
kimine göre evet kimine göre hayır . işte bu cevap oldu .
maliye göre : sol ayak engelliler için tertibat sayılır . bakın burdaki kilit kelime sayılır . kıssaca tertibat değil ama ben bunu sayarım der . ama bu maliyeyi bağlar
kara yolları trafik kanununa göre : tertibat sayılmaz . kıssa ve net .
siz kime göre soruyorsanız cevap yukarıda
saygılar
@DADAŞ06: Peki ya doktorlara göre?ben 2 farklı hastaneden hemen hemen aynı raporu aldım
![]()
@birkan01 doktor mühendis değildir . o hayat kurtarır . doktorun hayat kurtarma dışındaki görevlerinde : doktora ne yapması gerektiğini anlatan yazılı talimatlar vardır . bu talimatları yazan mühendisler vardır örneğin araç tertibatları için makina mühendisleri . doktorlar muayene sonucunda mühendislerin yazdığı talimatlara göre hastanın ne şekilde araç kullanabileceğine karar verir . kıssaca kafalarına göre karar veremez dolayısıyla doktorlara göre diye bir soru olmaz . doktorlar kameranın önünde oldukları için sanki bütün suçlular onlarmış gibi bir algı oluşur ve asıl suçlular hiç bilinmez .
hocam durum şu % 99 oranlı raporla ÖTV siz araç alıcaz işallah da otomatik vites olcak bu araç ruhsatta tertibatlımı gözükcek bu durumda ?
arkadaslar 199 ozurluye alınan aracın otomatık vıtes ve tertıbatlı olmasına gerek yok
2 ay once nıssan kaskayı aldık duz vıtes ole tertıbat fılan yazmıyo ruhsatta abılerı ve babası kullnıyo su anda
otomatık vıtes alıcaksan ruhsatta tertıbatlı yazmaz o senın zewkın ıster duz al ıster otomatık ruhsatta tertıbatlı yazmaz zaten o arac tasıma aracıdırr
araç üzerinde gelen şeye tertibat yazmaları saçma olurdu zaten