TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    sazrak Avatarı

Son Giriş
    24.02-2017
    Saat
    11:02
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Herkese merhabalar;
    Ben Polinöropati (CMT 1A Charcot Marie Tooth) hastasıyım. Askerliğim esnasında farkedildi ve çürüğe ayırdılar. Görünümde çok bir şey yok. Ancak ayaklarım düşük ayak ve kaslarım normal insana göre çok güçsüz.Yoğun trafikte manuel araba kullanırsam sol ayağıma devamlı kramp giriyor ve kramp sonunda sol bacağım acılı bir şekilde kasılıp kalıyor açması çok zor oluyor. Otomatik arabada hiç bir sorun olmuyor. Otomatik arabaya geçiş yapacağım. Raporla ÖTV'siz-KDV'siz araba alabilirmiyim. Bu arabayı eşim kullanabilir mi? Bilgi veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Üye
    Ümito Avatarı

Gerçek Adı
    Ümit
    Son Giriş
    26.05-2022
    Saat
    21:46
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    75
    Verilen Beğeniler
    3

H Sınıfı ehliyetle Alabilirsin , Ayrıca Düşük ayak için Tendon Transferi Hakkında Bilgi Araştırabilirsin en azından yaşam kaliten artabilir

Editör
    KKELEBEKK Avatarı

Gerçek Adı
    Kısmet
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    00:09
    Yaşadığı Yer
    Aydın
    Alınan Beğeniler
    653
    Verilen Beğeniler
    293

Verilecek rapora bağlı. Tabii bu raporda yazan ibare % 100 güvenilir demek değil. Ama H sınıfı ehliyet almanızda sakınca görülmezse ve yalnızca sol ayak değerlendirilip "otomatik vites araç/ H sınıfı ehliyet" ibareleri olursa alabilirsiniz. Sol ayak engeliyle alacağınız otomatik vites aracı herkes kullanabilir.

Üye
    sazrak Avatarı

Son Giriş
    24.02-2017
    Saat
    11:02
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Doğuştan polinöropati hastasıyım. Kas sistemimde zayıflık var. Askerliğimin 1. ayında çürüğe sevk ettiler. Görünüşte anlaşılması zor ancak nörologlar baktığında hemen anlıyor. Manuel araba kullanırken sıkışık trafikte sol ayağımda devamlı kramp sorunu yaşıyorum. Arabam otomatik. Otomatik arabada sorun yaşamıyorum.Rapor almamın bana bir faydası olurmu? İthalattaki vergi muafiyetlerinden faydalanabilirmiyim? Meşakkatli bir iş olduğu belli. sizce denemelimiyim? Saygılar...

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    10:19
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.056
    Verilen Beğeniler
    4.329

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @sazrak

Sol bacaktaki kısıtlılığın manuel vitesli araç kullanmanıza mani olduğuna dair doktor değerlendirmesi olursa, evet, otomatik vites kullanmaya dair B-engelli ehliyet alabilir ve sonrasında da ötv-mtv istisnalı araç satın alabilirsiniz.

araç için: aile hekimi -> uzman hekim -> il sağlık müdürlüğü komisyonu -> emniyet

araba için: Yetkili hastaneler'den birinden alınan, üzerinde oran yazan ve ötv'ye dair değerlendirme içeren bir engelli sağlık kurulu raporu. Raporda sol alt ekstremitede kısıtlılık olduğu tanı olarak yazmalı, ayrıca "otomatik vitesli araç kullanır" gibi bir değerlendirme olmalı.

Süre. henüz çok yeni. O nedenle ben 3-5 ay beklemenizi öneririrm. Maliye araç alımına dair yeni duruma uygun düzenleme yapacak...