TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Set0nAs Avatarı

Gerçek Adı
    Ömer Öztan
    Son Giriş
    03.03-2021
    Saat
    00:37
    Yaşadığı Yer
    Antalya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Merhabalar ilk önce durumumdan bahsedeyim. Bebekken geçirdiğim ameliyat yüzünden sol ayağımda gelişme bozukluğu var. Yani sol ayağım numara en boy olarak daha küçük.
    En olarak gözle görülür derece ayak boyu olarak 2 numara boydan çok fark olmaksızın 1-1.5 cm kadar. Ve ayak bileğim sağa sola oynamıyor sadece aşağı yukarı olarak 2 max 3 cm oynatabiliyordum.
    Yaklaşık 7-8 ay öncesine kadar normal yürüyüp haraket edebiliyordum. Fakat ayak bileğimdeki kıkırdak komple ezildiği için (ayağım güçsüz ve çok çabuk inciliyor.) yaklaşık 4-5 aydırda baston kullanıyorum.
    Danışmak istediğim konu şu. A2 ve B tipi ehliyet almıştım sağlık raporu çıkartırken doktoru normal olduğuma ikna etmek zor oldu ama bir sıkıntı çıkmadan almıştım. Şimdi farklı bir durumda olduğum için bu şekilde araba kullanmak ve herhangi bir trafik kontrolünde dikkat çekersem normal araba kullandığım için sorun yaşayabilirim.
    Bir çok yazı okudum kesin bir şey bulamadım.Biraz uzunca bir yazı oldu ama fikirlerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var. Not: Yaşım 20 Aksayarak yürüyorum fakat sıkıntısız manuel motosiklet ve araba kullanabiliyorum. Herhangi bir engel belgem bulunmuyor. Yardımlarınız ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Editör
    KKELEBEKK Avatarı

Gerçek Adı
    Kısmet
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    00:32
    Yaşadığı Yer
    Aydın
    Alınan Beğeniler
    643
    Verilen Beğeniler
    292

H alman daha iyi olur. Bunun için Yetkili hastaneler 'den birinden rapor alman gerekiyor. Eğer raporda sadece sol ayağından engelinin olduğu belirtilip 'otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibaresi olursa tüm otomatik vitesli araçları kullanabilirsin. Öncelikle sürücü kursuna kayıt olup sadece direksiyon sınavından geçerek B'yi verip H sınıfı ehliyet almak gerekiyor. böylelikle bu araçları vergilerden muaf alabilirsin.

Eğer rapora otomatik vitesli araç ibaresinin yanında 'motor kullanır' yazısını da beraber ekletirsen, ikisi olduğunda hem araç hem motor kullanmanda sakınca olmaz. H +a2 ehliyeti almış olursun.

Üye
    Set0nAs Avatarı

Gerçek Adı
    Ömer Öztan
    Son Giriş
    03.03-2021
    Saat
    00:37
    Yaşadığı Yer
    Antalya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

A2+B ehliyetim olduğu için yazılı sınava girmeden sadece tekrar direksiyon sınavına giricem hem a2 hem b için bunu anladım. Motor içinde sadece otomatik mi kullanabilirim yoksa vitesli motosiklet kullanabilir miyim bi konu hakkında bilginiz var mı acaba?

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    00:29
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.943
    Verilen Beğeniler
    4.211

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Eğer raporda özel donanım ibaresi olursa, kullanılacak otomobilde de motorda da özel donanım olması lazım