Sadece otomatik vitesli aracı yalnızca sol ayağından engeli olanlar alabilirler. Sizin sağ ayağınızdan da engeliniz olduğu için özel donanımlı olmak zorunda.
Ben H sınıfı için heyete girdim ilk kez rapor aldım.
Raporda şöyle yazıyor: Çocuk felci geçirmiş.Yürüme güçlüğü desteksiz mobilize.Bilinç açık koopere oryante.
Sag alt ext sola oranla hafif atrofik ve kısa.
Sağ alt ext 4/5 kac gücü var.
Sağ alt ext sola göre 1-2 cm kısalık mevcut.
hafif derecede polio sekeli.
oran yuzde 20...
H TİPİ EHLİYET( ÖZEL TERİBATLI ARAÇ VEYA OTOMATİK VİTES ARAÇ KULLANMASI UYGUNDUR. yazıyor...
şimdi benm sorum şu benm için özel tertibatlı araç ve ya otomatik vites demiş ya ben hangisini kullanmalym tertibat kesin takmalImıyım.otomatik biDe kullanyrm rahatlıkla...
Sadece otomatik vitesli aracı yalnızca sol ayağından engeli olanlar alabilirler. Sizin sağ ayağınızdan da engeliniz olduğu için özel donanımlı olmak zorunda.
Yani hocam yarın ehliyet için başvuracagm orda özel tertibatlı yazamam lazım .bu iki ibarenin birlikte yazılması ilerde bnm için sorun teşkil eder mi acaba
Raporda ne yazıyorsa onu yazın. Otomatik vitesli aracın gaz pedalını sol ayağınızda kullanacağınız şekilde aldırılır sorun yaşamazsınız.
selamın aleyküm kardeş senin raporda yazdığı gibi benimkisinde aynısı yazıyor ehliyetimi aldım H grubu otomatik özel tertibatlı araç kullanıoyrum sağ ve ya sol ayağın sağlamsa tertibata gerek duymazsın selam ve dua ile