işitme kayıp oranların kaçtır ?
işitme kayıp oranların kaçtır ?
Ticari araç kullanamazsınız, camlara sticker yapıştırmalısınız işitme engelli olduğunuza dair ve yeterince dikiz aynası olması ile donatmalısınız.
90 95 db kayıplarla % 45 oranında raporum var ve B sınıf ehliyet aldım kayıp oranlarınızı bundan dolayı sordum mümkünse sizde B sınıfı almaya çalışın ancak yinede ticari araç kullanamaz notu düşürülmüştür.
B sınıfı almamın nedenine gelirsek yarın öbür gün başkaların araçlarını rahatlıkla kullanabilme amacıyla istedim, H sınıfında sadece kendi adına olan aracını kullanabilirsin, özel donanım şartı ve camlara işitme stickker yapıştırma zorunluluğu, ehliyetimi alacağım zamanlarda plakalarda engelli işareti amblemi koyulma zorunluluğu vardı şimdi basılmıyor yasa kalktı , neredeyse aracın her köşesinde engelli işareti vardı duyduğum halde kendimi engelli olarak saymadığım halde bunlardan rahatsız olmuştum, en önemlisi ise başkasının aracının kullandığın zaman çevirmelerde H sınıfı ehliyet geçerli olmadığından dolayı ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza kesme olasılığı yüksektir![]()
Engel oranım %49 bende H sınıfı almak istemedim ama sağlık kurulu buna karar kıldı. 10 ocaktaki ehliyet sınavında H sınıflarına ayrı bir sınav mı uygulanacak ve manuel kullanabilir miyim?
%49 Caner
Bu haksızlık değil mi ama neden H sınıfı sadece kendine ait araçları kullanabilir ötv ödemeden araba alabildiği için mi böyle bir ayrımcılık söz konusu?
İşitme engelliler tıpkı B sınıfı gibi her aracı kullanabilir. Sadece, işitme engelli olduğunu belli edecek bir stikır yaptırıp kullandığınız aracın görünür bir yerine iliştirmeniz yeterli.
Ve bir de ticari araç kullanamazsınız.
ilginiz için teşekkür ederim
caner_1616;
Yok arkadaş H sınıfı ile başkasının araç kullanabiliyorsunuz..
Amaç seni kızdırmak değil; başkasının araç kullanamaz diye bir madde yok...
H sınıfı için ortopedik engelli şartı yokmu göz neden alamıyor ben anlamıyorum bu nasıl bir adalet