Ya gaz-fren elden kumandalı olmalı, ya da gaz pedalı sola alınmış olmalı. Sağ ayaktan engel ile başka donanımı kabul etmezler.
Sağ kalça tutukluğu var indirimli araç almak istiyorum.şu an b ehliyetim var h ehliyeti olarak değiştireceğim.sağ ayak kullanabiliyorum ama raporda sağ ayak yazdığı için mecburen bir tertibat yaptırmam lazım gaz pedalını değiştirmeden bir şey yapabilirmiyim veya sağ ayaktan rahatsızlığı olup araç alan varmı
Ya gaz-fren elden kumandalı olmalı, ya da gaz pedalı sola alınmış olmalı. Sağ ayaktan engel ile başka donanımı kabul etmezler.
Sağ ayaktan rahatsızım ama araç kullanabiliyorum h ehliyeti alacağım raporuma ne gibi bir ifade işletmem gerekiyor. Tertibatsız olarak alabilirmiyim daha önce bu şekilde alan arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum
illa tertibatmi gerek otomotik vites ibaresi yetmezmi bendede total kalca protezi var alamiyoruzmu? Sag ayak hakkinda bilgisi olan yokmu
Sağ ayak engelli olan , tertibat takılmadan Ötv muaf arac alamaz. Sağ ayak engelli için gaz ve fren elden veya gaz pedalı sola alma tertibatı takılması gerekli. Biz BAYRAK ŞENSOY Makina engelli tertibatı ve proje (TSE) onaylı hizmet vermekteyiz. Araç orjinal durumu bozulmadan ve normal kullanımı engellemiyecek şekilde 5 yıl garantili tertibat yapmaktayiz. Bizi 0532 724 20 01 den arayabilirsiniz.
Merhaba, benim de sağ ayağımdan rahatsızlığım ama güç olmadığı için özel tertibatlı araçla ÖTV den muaf oldum. Sol tarafa gaz pedalı ilave edildi, Sol ayağımla araç kullanıyorum....
Hocam benim de sağ ayağım polio
1.h sınıfı ehliyetin olacak
2.%40 veya üzeri engelli raporun olacak
3.Her hangi bir heyet olan hastaneden nasıl tertibatlı araç kullanacağını belirtir ayrı bir raporun olacak
yeni rapor alıyorsan ikinci maddedeki engelli raporunun arka kısmına nasıl tertibat olduğunu belirtire bilirsin
tertibat olarak en kolay doktor otomatik araç kullanabilir gaz pedali sol tarafta olacak yazdığı an çok basit bir tertibat var istediğin zaman indir kaldır bir basit aparat 320TL o kadar rahat ki anlatamam hocam
Bende sağ ayaktan H ehliyeti aldım rapora göre otomatik vites, gazı ve freni el tertibatlı olarak yaptılar ama sürücü adayı iken ehliyeti alabilmek için normal vitesli ayaktan gazlı debriyajlı araba kullandırdılar. Made in Turkiye.
raporda tertıbatlı arac , soldan pedallı arac vs gıbı ıbare ve ıbareler yazılmalı , sızın kullanacagınız arac soldan gazlı olacak , illede yuzde 40 rapor veya ustu olmak zorunda degıl , sonuc olarak sağ çalışmıyorsa raporunuzda yuzde 20 ıse gene sorun yok , hem otv den hemde mtv den muafsınız . ben honda 2007 cıty var hem soldan gazlı hemde sagdan , orjınalını bozmadım , tamırcıye verdımgımde sol bedalı havaya kaldırılıyor. h sınıfı ehlıyet olmalı
@ilhanyalcin
%40 üzeri rapor diye bir şart yok.
Engelin net olarak belirtildiği raporda oranın önemi yok ama oran az da olsa raporda yazmalı.