TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    server_ Avatarı

Son Giriş
    09.06-2020
    Saat
    20:17
    Yaşadığı Yer
    Kayseri
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım. Doğuştan ayağım içe doğru eğriymiş sonra ciddi bir ameliyatla düzelmiş elhamdülillah. Ama yine de sağ ayak bileğimde hareket güçlüğü var. Sorularım şunlar

1- Bu raporla H sınıfı ehliyet alabilir miyim (Direk H sınıfı alabilir yazmıyor ama ima ediyor)
    2- Bu raporla ÖTV siz KDV siz MTVsiz araç alabilir miyim?
    3- Raporumda süresiz yazıyor lakin ÖTVsiz araç almada her hangi bir süre var mı (mesela rapor tarihinden şu kadar zaman sonra aracı almalıdır diye) yani ben bir yıl sonra da bu raporu kullanarak ÖTV siz araç alabilir miyim?
    4- Yeni bir yasa ola ki çıkarsa ÖTVsiz KDVsiz araç alabilieceksem bu haklarım elimden alınabilir mi?

Heyet kurulunun verdiği raporda aynen şöyle yazıyor.
    Diğer açıklayınız ENGEL DURUMUNU BİLDİRİR HAYIR+ ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ İÇİN : H SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ KULLANMAK KAYDIYLA GAZ VE FREN SOL AYAK BASACAK ŞEKİLDE DÜZENLENEN OTOMATİK VİTESLİ ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANABİLİR.

Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Üye
    banderas Avatarı

Son Giriş
    02.10-2019
    Saat
    16:43
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    6
    Verilen Beğeniler
    0

Raporunuz özel tertibatlı araç ve ehliyet almak için ben sizin yerinizde olsam erken emekli olabilmek için gereken rapor ve işlemler için uğraşırdım bir çok arkadaşım engelli olduğu halde erken emekli olamıyor .
    H SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ KULLANMAK KAYDIYLA GAZ VE FREN SOL AYAK BASACAK ŞEKİLDE DÜZENLENEN OTOMATİK VİTESLİ ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANABİLİR.

Üye
    Raman72 Avatarı

Son Giriş
    04.02-2022
    Saat
    16:21
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    0

1)Raporunuzda H sınıfı ehliyet alabilir ibaresi versa H sınıfı ehliyet alabilirsiniz.
    2)Raporunuzda özel tertibatlı araç veya otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi varsa ÖTV ve MTV siz araç alabilirsiniz.KDV siz alamazsınız.Çünkü araçlarda KDV muafiyeti yoktur.
    3)Süresiz rapor veya süreli rapor kalıcı veya geçici hastalıklara göre verilmektedir.Raporunuz süresiz olduğu için süresiz geçerlidir.
    4)Çıkacak Kanuna bağlı

Üye
    server_ Avatarı

Son Giriş
    09.06-2020
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Kayseri
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Hocam cok teşekkür ederim. Fakat biraz once vergi dairesine gittim. Sag extremite mi neyse o yazmadigi icin otv den yararlanamayabilirsiniz. Red edebilir vergi dairesi sag ext. Yazmadigi icin dedi. Cok şaşırdım. Mumkun mu böyle bir sey

Hocam nasıl oluyor forumlarda sadece özel tertibatlı araç alabilir ibaresi varsa ÖTV muaf olur yazıyor. Vergi dairesi bana raporumda extremite ifadesi geçmediği için vergi ödemek zorunda olabileceğimi söyledi. Ne yapmalıyım?

Üye
    UZAKLAR Avatarı

Son Giriş
    28.03-2023
    Saat
    10:09
    Yaşadığı Yer
    Türkiye
    Alınan Beğeniler
    131
    Verilen Beğeniler
    60

bu rapar olmuş arkadaş herhangi bir sıkıntı çıkmaz.

Üye
    server_ Avatarı

Son Giriş
    09.06-2020
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Kayseri
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Peki hocam neden vergi dairesinden Sağ ekstremite ifadesi yok. ÖTV den muaf olamayabilirsiniz dediler?? bilginiz var mı?

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    15:38
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.873
    Verilen Beğeniler
    4.127

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Raporda bir sakatlık oranı yazılı mı? Kaç olduğu önemli değil ama ille de bir oran yazması lazım. Oran yazıyorsa, rapor geçerlidir. Vergi dairesindeki memur zorluk çıkarıyorsa, müdürüne çıkın. O da sorun yapıyorsa, Özelge talebinde bulunun. Onlar Ankara gelirler idaresi başkanlığı'Na yazılı olurak sorsun ve cevabı alsın!