Hareket kısıtlılığın hangi uzvunda?
evet her şey hak kazandığım ehliyetimi trafik bürosundan almaya gidene kadar normaldi çünkü trafik bürosundan ehliyeti alabilmem için sağlık kurulu raporumda yada raporlarımızda ( OTOMATİK VİTESLİ OTOMOBİL KULLANABİLİR ) ibaresi olmak durumundaymış aksi halde ehliyet almak mümkün değilmiş bu bağlamda bilgisi olanlar rica etsem aydınlatabilir mi.
Hareket kısıtlılığın hangi uzvunda?
sol bacağımda
Engeliniz sol alt ektremiteden olduğu için dedikleri ibarenin olduğu raporunuzun olması şart.. Sol bacağınızdan sakatlığınızın olduğunu belirten 'otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibareli rapor aldığınız da, otomatik vitesli araçları ÖTV-MTV'siz alırsınız, bu aracı herkes kullanabilir, siz de tüm otomatik vitesli araçları kullanabilirsiniz.
http://www.engelliler.biz/forum/ozel...bi-burada.html
anladım engelli raporuma atıfta bulunularak özel hastaneden OTOMATİK VİTESLİ otomobil kullanabilir raporu alınabilirmi?
Benim ehliyetimde özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor.
Ama benim sadece sol ayağımda güçsüzlük var otomatik vitesli araç kullanamaz mıyım?
Gizem: Doktorlardan tekrar geçerek otomatik vites araç kullanabilir ibareli rapor almalısınız. Doktorlar o kadar cahil ki nasıl rapor vereceklerini bilmiyorlar. Bende aynı şekilde sol ayağımda güçsüzlük var diye heyetten geçtim bana da B sınıfı ehliyet alır, otomatik vites araç kullanabilir ibareli rapor verdilerBu rapor ile hiçbir şekilde ehliyet alınamıyormuş.
ÖZel hastaneden alınan raporların kabul edildiğini de gördüm, ama bu tamamen şansa bağlı! Ve unutmayın, araç alımı için Yetkili hastaneler'den alınmış rapor olması şart.