Araç alırken aracı alıcağımız yere
1-H sınıfı ehliyetimizi
2- Doktor raporunda ötv indriminden yararlanır . İbaresi ya işaretli olmalı yada yazı ile belirtilmeli. Yüzde oranı önemli degil.
Ben böyle aldım aracı . saygılar.
RAporumun açıklamasına aşağıdaki bilgiler yazıyor. Buna göre ÖTV indirimi alabilir miyim.Raporumu %20 verdiler ama özel tertibatlı olan ÖTV indirimi alamıyormuyum.
Ayrıca %52 raporum var.Aydınlatan olursa sevinirim.
2022 SAYILI KANUN GEREĞİNCE DÜZENLENMİŞTİR.H SINIFI EHLİYET ALABİLİR. ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ
KULLABİLİR. ALT EKSTRAMİTESİNİ KULLANMAYACAK ŞEKİLDE ARAÇ KULLANMASI UYGUNDUR.
Araç alırken aracı alıcağımız yere
1-H sınıfı ehliyetimizi
2- Doktor raporunda ötv indriminden yararlanır . İbaresi ya işaretli olmalı yada yazı ile belirtilmeli. Yüzde oranı önemli degil.
Ben böyle aldım aracı . saygılar.
raporda ötv indirimden yararlanı yazması mı gerek?
buna vergi dairesi karar vermesi gerkli değil mi
Vergi dairesinin öyle bir yetkisi yok.. Doktor ve heyetin yetkisi var.
Nasıl yani raporda ötv indiriminde yararlanır yazması mı gerek? Doktorun vergi ile ne işi olabilir? 'H sınıfı ehliyet alabilir', 'özel tertibatlı araç kullanabilir' ibareleri yeterli değil midir?
Bilen bilgilendirirse sevinirim..
alamıyorum derken ayrıntıları az yazarmısınız, ne denildi size bayii tarafından
loks raporda ötv indirimden faydalanır yazması gerekmiyor
Çok teşekkür ederim..
H sınıfı ehliyetin ve tertibatlı araç kullanabilir raporun varsa alırsın başka bişey gerekmiyor
Bende geçen hafta ehliyet raporu aldım % 20
Raporda ötv den bahsedilmiyor ancak sosyal yardım diye bir ibare var onun yanındaki kutucuk işaretlenmiş.
ts61 size alamazsınız diyen maliye mi yoksa otomobil bayisimi?
Benim otomotivci bir arkadaşım var alamazsın dedi mevzuatın ilgili maddesini kopyalayıp atınca alabilirsin dedi.
Konu hakkında daha fazla ayrıntı verirsen iyi olur.
rahatsızlığınız tam olarak nedir? ötv indiriminde oranın bir önemi yoktur.h sınıfı ehliyet alır özel tertibatlı araç kullanır ifadesi,ötv indirimli araç almanız için yeterlidir.
merhaba arkadaşlar benimde h sınıfı elden aparatlı raporum var fakar özürlü derecesini belirtmemişler ötv indiriminden faydalanır yazmıyor fakat benım daha önceki geçmişten iş yerinden vergiden muaf için aldıgım raporum var:%89 ankaradan onaylanip geldi ben her ik
i raporumuda arac alırkene kulanabilirmiyim..
degerlı arkadslarımm ehlıyet raporu farklıdır arac almak ıcın tekrardan yeni rapor ıstenıyor doktor ehlıyet alırken ehlıyet alabılır dıye verıyo arac almak ıcınde arac alabılır dıye rapor verıyo saygılarrr
birde zaten sol koldaysa engeliniz benimki gibi turkıyeden sıfır indirimli arac alamıyosunuz almnyadan ıse 3 yasını doldurmamıs bı arac ala bılırsınızz
ts61;
kişinin sorusunu tamamını okumadan bi sürü cevap yazılmış soran arkadaşda hem yanlış başlık yazmış hemde yanlış anlaşılacak şekilde sormuş
H SINIFI ÖZEL TERTİBATLI EHLİYETİME ÖTV İNDİRİMİ VERMİYORLAR DİYOR verirlermi diye soracağına
zaten tamamını okuduğunuda ortaya çıkıyor
bız zaten verilip verılmeyecegı hakkında yorum yaptıkk ıkısı ıcınde yaniii![]()