Memur yanlış değerlendirme yapmış. Bu konudaki düzenleme çok nettir: yurt dışından alınan sürücü belgeleri Türkiye'de geçici süre bulunan kişiler tarafından kullanılmaya devam olunur. Özel hiç bir şey yapmalarına gerek yok: T.C. Dışişleri Bakanlığı
Arkadaslar ben dogustan cerebral (spastik) hastasiyim. Almanyadan B Sinifi ehliyetim var. Gecen gün izine geldigimde Erzincanda polis cevirdi, radara yakalandim. Arabaya kadar gelmemi istedi (ceza kesmek icin.. Bu arada yürüme bozuklugumu konusma bozuklugumu farketti. Araba tertibatsiz, memur bu halinle tertibatsiz araba kullanamazsin dedi. Elindeki ehliyet avrupa icin gecerli dedi.. Buranin kkanunlarina göre bu hastaalikta olanlarin farkli tertibat lazim dedi. Sasirdim kaldim. Gercekten böyle bisey sözkonusu mu.
Memur yanlış değerlendirme yapmış. Bu konudaki düzenleme çok nettir: yurt dışından alınan sürücü belgeleri Türkiye'de geçici süre bulunan kişiler tarafından kullanılmaya devam olunur. Özel hiç bir şey yapmalarına gerek yok: T.C. Dışişleri Bakanlığı
Aslinda memur engelimle ilgili sorun cikardi, bu halinle türkiye sinirlari icersinde ancak h sinífi (özel teribatli arac) kullanabilirsin dedi.
Yurt dışından alınan sürücü belgeleri kesin dönüş tarihinden itibaren 1 yıl süre ile kullanılabilir. Mütekabiliyet ilkesine göre yurt dışından aldiğiniz sürücü belgesinin ülkemiz ehliyeti karşılığını alabilirsiniz. Bulundugunuz yer trafik tescil birimine müracaat etmeniz gerekiyor
arkadaslar ben sanirim derdimi anlatamadm
ben alman vatandasiyim
Dogustan %100 engelliyim Cerebral parese (Serebal palsi) (el ayak konusma fonksiyonlari bozuk)
uluslararasi B Sinifi ehliyetine sahibim
türkiye kanunlari cercevesinde bu tür hastalik da birisinin normal sartlarda tertibatli bir araca ihtiyaci varmidir yokmudur??
eger ki varsa, benim durumumda biri almanyadan getirecegim kendi aracimi türkiyede kullanabilirmiyim.
Kimden hangi kurumdan bilgi alabilirim??
@Aciya_Gülmek
Ehliyette nasıl bir araç kullanmak gerektiğine dair detaylar varsa, onlar Türkiye'de de geçerli olur. Eğer o detaylar yoksa, konu Türkiye'deki mevzuata göre belirlenecekse, bu durumda kullanıcının hareket yetileri önemli. CP'lilere Türkiye'de ehliyet vermemek için elinden geleni yapar doktorlar/hastaneler...