TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    panta1907 Avatarı

Gerçek Adı
    aslı erdener
    Son Giriş
    16.09-2014
    Saat
    18:52
    Yaşadığı Yer
    tekirdağ
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Herkeze merhaba.

Nerede yanlış yaptım bilmiyorum . Malülen emekliyim ehliyet alabilmek için devlet hastahanesinde sağlık raporu için kurula girdim . Karar da : opere meme ca.sağ kolda kuvvet ve hareket kaybı (+) "H" sınıfı ehliyet alabilir. Otomatik vites araç kullanabilir. Yazıyor .

Bu raporla ehliyet alabiliyorum galiba ama araç bayii sorduğumda bu rapor la ötvsiz araç alamazsın denildi .
    Raporda özel tertibatlı araç kullanabilir yazması gerekiyormuş . Ben yanlış kurulamı girdim özürlü oranıda belirtilmiyor raporda. Tekrar kurulamı girmem gerekiyor napıcağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Üye
    kimbilir Avatarı

Gerçek Adı
    salih
    Son Giriş
    16.02-2022
    Saat
    12:24
    Yaşadığı Yer
    bursa /yıldırım
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

ben de sağ kol dan %50 engelim vardı.ehliyet almak için kurula girdim.kurul bana hiç bir sınıf ehliyet alamaz diye araç kullanamaz diye rapor vermiş.raporu görünce şok oldum.sonra düşündüm acaba bu h sınıfı ehliyeti kime veriyorlar diye sonra biraz internetten araştırdım. bu siteden hazır forumlardan oturan boğa Allah ondan razı olsun gerekli kanun ve benim gibi hatta daha kötü durumda olanların bile ehliyet alabilir raporlarını koymuş forumlara bende bunların çıktısını alarak il salık müdürlüğüne itiraz ettim.hakem hastanede durumu gören 3 uzman ortopedi doktoru inceledi ve ilk raporu veren hastanenin haklı olduğunu beyan etti.ve benim ehliyet alamaya cağımı söylediler.bende kanunlar öyle demiyor ama dedim.hangi kanunmuş göster dediler.kanun maddesini gösterince bu seferde iyi ama bu şekilde ehliyet alan yoktur dediler.bende netten çıktılarını aldığım raporların fotokopilerini gösterdim.ve haklı olduğumu anladılar ve raporumu h sınıfı ehliyet ala bilir özel donanımlı araç diye verdiler.ehliyetimi aldım.ehliyette de özel donanım yazıyordu ama ehliyetimi kaybettim tekrar çıkartım ama bunda özel donanım ibaresi yoktu.sordum kanunlar değişti artık ehliyetlerde içerik yazmıyordu. doktorlara şunu söyledim eğer ben size güvenip kanunları biliyorsunuz diye güvenip hazırlıksız gelseydim benim hakkımı gasp edecektiniz öyle değil mi ömür boyu beni bu haktan mahrum edecektiniz dimi dedim.evet öyle dediler.kısacası biraz araştırıp rapora il sağlık müdürlüğüne itiraz edip özel donanımlı araç kullanabilir diye değiş titre bilirsin diye düşünüyorum rapor değişince tüm problemler de ortadan kalkar.sağlıcakla kal...

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    17:09
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.873
    Verilen Beğeniler
    4.127

Yukarıdaki raporu H sınıfı sürücü belgesi almak için kullanabilirsiniz. Ama vergi avantajlı araç alımı için kullanacaksanız, yeni bir rapor almanız lazım.

Not: Yukarıdaki raporla otomatik vitesli tüm araçları kullanabilirsiniz, ama "özel donanım" ibareli H sınıfı sürücü belgesi alırsanız, o zaman özel donanım olmayan hiç bir aracı kullanamazsınız

Rapor Özürlü Sağlık Kurulu Raporu olmalı. "Vites kolu yükseltilmiş" ya da "vites düzeneği sol ele aktarılmış" ibareli "özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ifadeli rapor almalısınız. O hastaneye yeniden başvurup bu raporu talep edebilirsiniz.

Üye
    panta1907 Avatarı

Gerçek Adı
    aslı erdener
    Son Giriş
    16.09-2014
    Saat
    Yaşadığı Yer
    tekirdağ
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Anladım bülent bey. O zaman 200 tl aybeye verdik bu rapor için 

bugün tekrar hastaneye balvurdum derdimi anlattım ama artık h sınıfı ehliyet için bu rapor veriliyor dediler. Dersahaneye bu raporu gösterdim h sınıfı ehliyet alaniliceğimi söylediler problem yok dediler heyet raporu olduğu için zaten b sınıfı rhliyetim var h sınıfı için sadece 1 kere dreksiyon sınavına girip sertifika vericeklerini döylediler 1100 tl fiyat verdiler.
    Peki engin bey yeni alacağım raporda sadece özel donanımlı araç kullanır ibaresi yeterli olmuyor mu . Doktorlarda bilmiyor gecen seferde kitaba baktı ne yazıyorsa onu yazdı.
    Vites düzeneği hakkında yazılacak yazıyı kendimizmi söylicez yazabilir misiniz diye? Yoksa onlar kendiliğinden mi yazıyorlar?

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.873
    Verilen Beğeniler
    4.127

Evet, doktorlar bilmediğinden, o ibarelerden birini yazmasını rica etmelisiniz. Ama en olmadı "özel donanım" ifadesi mutlaka geçsin.

Üye
    panta1907 Avatarı

Gerçek Adı
    aslı erdener
    Son Giriş
    16.09-2014
    Saat
    Yaşadığı Yer
    tekirdağ
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Teşekkürler bülent bey..

Üye
    panta1907 Avatarı

Gerçek Adı
    aslı erdener
    Son Giriş
    16.09-2014
    Saat
    Yaşadığı Yer
    tekirdağ
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Merhaba arkadaşlar nihayet bugün raporumu aldım. Raporu özetliyorum meme ca olduğum için onkolojiden yüzde 80 verdi fakat 6 aydan sonra kontrolü uygundur diye yazdı . Ortopedi yüzde 19 verdi . Tüm vücut fonksyon kaybı yüzde 84 yazıyor. Ve ortopedinin açıllamasını yazoyorum: H sınıfı ehliyet ile sağ el kumandaları sola göre ayarlanmış otomatik özel tertibatlı araç kullanmasu uygundur. Yazıyor . Bu onkolojinin verdiği 6 ay sonra kontrolu uygundur olayı nedir onu anlayamadım ben şimdi ötv den yararlanabilicekmiyim yoksa yararlanımacakmıyım anlamadım bu rapor 6 ay içinmi geçerli sadece onkolojide 6 ay yazıyor. Ortopedide öylebir şey yazmıyor . Napmam lazım yardımlarınızı bekliyorum.

Üye
    emrah1986 Avatarı

Gerçek Adı
    emrah
    Son Giriş
    05.12-2019
    Saat
    00:38
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    19
    Verilen Beğeniler
    3

benim raporda sadece sağlık kurulu raporu yazıyor.elimdeki rapor olmuyor mu şimdi?

Üye
    emrah1986 Avatarı

Gerçek Adı
    emrah
    Son Giriş
    05.12-2019
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    19
    Verilen Beğeniler
    3

arkadaşlar haftaya izne ayrılıyorum.h sınıfı ehliyet için tekrar şansımı deneyeceğim.geçen sefer sadece "h sınıfı ehliyet alabilir" ibaresini eklemişlerdi otomatik vites için tekrardan gelmemi ama gittiğimde de zamanla ilgili sorunlarımın olduğunu belirtmiştim.kartal devlet hastanesinden aldığım raporda sadece sağlık kurulu raporu yazıyor.ve önlü arkalı olmak üzere tek nüsha.ötv indiriminden bu şekilde bir raporla faydalanamıyor muyum? özürlü sağlık kurulu raporu mu yazması gerekiyor? sakatlığım sol alt ekstremiteden.
    Konu emrah1986 tarafından değiştirilmiştir (22.08-2014 Saat 17:25 ).

Üye
    panta1907 Avatarı

Gerçek Adı
    aslı erdener
    Son Giriş
    16.09-2014
    Saat
    Yaşadığı Yer
    tekirdağ
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Yorumlarınızı bekliyorum ötv den yararlanabiliyormuyum acaba tşk.

Üye
    emrah1986 Avatarı

Gerçek Adı
    emrah
    Son Giriş
    05.12-2019
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    19
    Verilen Beğeniler
    3

İlginiz için teşekkür ederim.Bu konuda hastanelerin uygulamış olduğu bir standart yok sanırım.Her hastanenin kendisine has bir uygulaması var sanırım.Mesela hastanelerin ilgili web sayfalarında ümraniye devlet hastanesi h sürücü sınıfı ehliyeti raporunu özürlü raporu kategorisine almışken bazıları rastgele diğer sağlık kurulu raporlarıyla beraber alt alta sıralamış.Rapor verme konusunda bahsettiğim hastane diğerlerine göre daha kötü sanırım.Bazı arkadaşlar sağolsunlar gittikleri hastaneler hakkında yorumlarını bırakmışlar ama katılım oranı yetersiz gibi duruyor.Ya da ben forumda bulamadım.Aslında herkes gittiği hastaneyle ilgili yorumlarını bırakıp bir bilgi havuzu oluşturulsa rapor alacak arkadaşlar için çok çok aydınlatıcı olur.Bu benim nacizane fikrim tabii.Ben daha önce özür belirten bir rapor almadım.Sadece istanbul adli tibbin vermiş olduğu %21 lik meslekten kazanma gücü kaybı raporu var.Şu an ötv'siz araç alımıyla ilgili bir rapor almaya çalışıyorum.Hangi hastaneyi tercih etmeliyim bilmiyorum fakat web sitelerine göre değerlendirdiğimde ümraniye devlet hastanesi bu konuda daha ağır basıyor.Bakalım

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.873
    Verilen Beğeniler
    4.127

Evet Aslı, sağ elindeki kısıtlığıa istinaden bu raporla araç alabilirsin.

Yalnız, raporun süresi 6 ay olduğu için mtv konusunda 6 ay sonra yeniden rapor alıp vergi dairesine vermen lazım (ötv için buna gerek yok. araç alırken geçerli rapor olması yeterlidir)

Üye
    selo46 Avatarı

Son Giriş
    27.03-2023
    Saat
    11:55
    Yaşadığı Yer
    Yalova
    Alınan Beğeniler
    28
    Verilen Beğeniler
    37

sayın aslı sağ kolunuzdaki engel durumu tam olaarak nedir? bende sağ koldan engelliyim. ve kolumu hiç kullanamıyorum. h sınıfı ehliyetim var otomatık vites kullanabilir ibaresi var. acaba banada mı özel donanım isterler. vites kolunu sola aktarma felan

Üye
    emrah1986 Avatarı

Gerçek Adı
    emrah
    Son Giriş
    05.12-2019
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    19
    Verilen Beğeniler
    3

valla benim kafa basmıyor artık.özür oranı yazmayan raporla ötv muafiyetinden yararlanamıyorsam neden hastaneler h sınıfı/özel tertibatlı/oto.vites kullanabilir raporları veriyorlar? burada yazılanlara bakılırsa yetkili hastanelere gidip hazır dilekçelere h sınıfı ehliyet ve oto.vites ibaresini yazmamız yeterli ama o tür alınan raporların üzerine oran yazan bir hastane bulamadım.Ya da hastanede çalışan arkadaşlar telefondaki konuşmalarıyla beni yanlış yönlendiriyor.Ben daha önce hiç özürlü raporu almadım.Zaten alsam da %40ı geçemeyeceğim için herhangi bir kategoriye koymuyorlar.O zaman ötv muafiyetinde de engel oranı istemeyeceksin! Özür oranı %90'nın altındadır ibaresi yeterli olur de.Niye işi bu kadar yokuşa sürüyorsun.özürlü sağlık kurulu raporu diyorsun ama vatandaşını belli bir oranın altında o statüye koymuyorsun sen önce kendinle çelişiyorsun dostum.
    hayır biraz düşünseler kendi teorilerini kendileri çürütecekler

Üye
    panta1907 Avatarı

Gerçek Adı
    aslı erdener
    Son Giriş
    16.09-2014
    Saat
    Yaşadığı Yer
    tekirdağ
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    selo46;
    aynen benim raporumu örnek olarak ortopedinin özel tertibat yazması şart bildiğim kadarıyla. Sağdan sol tarafa tertibat olması lazım