elinizde geçerli bir raporunuz varsa tabiiki yapabilirsiniz, elinizdeki raporu bulunduğunuz yerdeki vergi dairesine göstererek bu konuda kesin bilgi alabilirsin.
dikkatimi çekti foruma 2009 yılında üye olmuşsun ama şimdiye kadar hiç yazmamışsın,
elinizde geçerli bir raporunuz varsa tabiiki yapabilirsiniz, elinizdeki raporu bulunduğunuz yerdeki vergi dairesine göstererek bu konuda kesin bilgi alabilirsin.
dikkatimi çekti foruma 2009 yılında üye olmuşsun ama şimdiye kadar hiç yazmamışsın,
doğru söylüyorsunuz, arada bir giriyorum benim hatam...
geçerli rapor derken ben sol ayağımdan engelliyim, nasıl bir rapor almam gerekli devlet hastanesinden.
Daha önce elinizde engelinizin sol ayağınızdan olduğunu belirten otomatik vitesli araç kullanır ibareli raporunuz varsa bu raporu kullanabilirsiniz rapor tarihi önemli değil.
Ama bu ibareler yoksa almalısınız. ehliyette otomatik vites ibaresi yoksa bunu işlettirirsiniz.
Bu şekilde tüm otomatik vitesli araçları vergisiz alabilirsiniz, ve kullanabilirsiniz.
yani şöyle diyeyim, ben daha önce sıfır araba aldım. proje mühendisi bana otomatik vites alayorsun diye sorun olablir dedi. sağ ayağınla ilgili ufakta olsa birşeyler yazdır dedi. bende yazdırdım sağ ayağıma var mı yoksa bilmiyorum gerçekten. o yüzden kararsız kaldım. şimdi yeniden rapor çıkartmam gerekiyor sanırım öyle biliyorum çok karmaşık geldi bana)=))))
Rapordaki ibareler önemli, siz elinizdeki raporla almak isterseniz özel donanımlı olur ve başka araçlarıda kullanamazsınız. Başkalarıda sizin aracınızı kullanamaz. Ama siz sadece sol ayak yazan otomatik vites ibareli rapor alırsanız hiçbi sorun olmadan bütün otomatik vitesli araçları kullanırsınız, sizin aracınızıda herkes kullanabilir.
kısmet hanım, şimdi ben normal bir aracı engelli araca çevirmem için tabi bu otomatik vites olacak, nasıl bir rapor almam gerekli yada ne yazdırmalıyım. paylaşım için teşekkür ederim
Sadece sol ayaktan engelinizin olduğunu belirten 'otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibaresi olmalı. Raporu aldıktan sonra bunu emniyetten ehliyetinize işlettirirsiniz.