Merhaba,
Abim %70 zihinsel engelli.Ben bu olaydan faydalanabiliyor muyum veya annem babam ?
Merhaba,
Abim %70 zihinsel engelli.Ben bu olaydan faydalanabiliyor muyum veya annem babam ?
Bu konuda oturanboğa arkadaşımızın bir yazısını okudum
% 90 ve üzeri raporu olan kişi adına yurt içinden alınan aracı herkes kullanabilir. Bu konuda "3. derece yakınlar" vb. hiç bir kısıtlama kalmadı.
Gibi bir ibare gördüm.
Şu anki durum nedir acaba o yazı eski tarihli bir yazı. Şu an için böyle bir kısıtlama varmıdır bilgisi olan var mı ?
arkadaşlar özellikle %90 özüürlü üstü olanlara söylüyorum .sakın araç almayın satışı zor mahkeme problem çıkarıyor aracı satsanız bile parayı bankadan alamıyorsunuz
teşekkürler bende şunu eklemek istiyorum ispark içinde sadece plaka yetmiyor kayıt yaptırmanız gerek
Engeliniz bedenselse oran önemli değil fakat engeliniz kronik yada farklı rahatsızlıklardansa % 90 ve üzeri olması gerekiyor araç alabilmek için
valla arkadaşlar öyle%45 otv felan anlamadım uzun bir araştırmadan sonra ortalama aracın satış fiyatının %28 veya bazı bayilerde değişebiliyor %30 net indirim şöle yazayım
100 binlik araba ya 72000 bin yada 70000 bin oluyor
Araç alış süreci çok güzel açıklanmış. Siz de satışta yaşanan problemleri aynı güzellikte açıklarsanız tam bir referans olacak bizler için.
Konu merkan tarafından değiştirilmiştir (14.11-2014 Saat 08:42 ).
gercekten açıklayıcı olmuş cok tşk ederim size sağolun..
selam arkadasım sen %90 demişsiniz benim kardeşimin %51 zihinsel engelli raporu var ve devamlılığı olan devlet hastanesinden...araba almak için tekrar rapor almam gerekiyormu bilgi verirseniz sevinirim..
%51 oran ile ÖTV den indirim alamazsınız kardeşiniz en az % 90 oranında rapor alması gerekli..
peki arkadaşlar %90 ve üzeri raporu olanlar için yurt dışı 2, el araç alım işlemleri nasıl oluyor araç yaşı önemli mi yardımcı olursanız sevinirim
arkadaşlar benim % 92 raporum var çeşitli rahatsızlıklarımın toplamı 92 yaptı zihinsel engelli değilim günlük yaşamımı rahatlıkla sürdürebiliyorum ve B sınıfı ehliyetim var şuan normal araç kullanıyorum ötv siz araç almak istiyorum renatoturk arkadaşımız gibi vasi atamak için mahkemeye başvurup vasimi atamam gerekiyor. Ben ötv siz araç alıp kendim kullanamazmıyım. yardımcı olursanız sevinirim.
Kandiliniz mubarek olsun .yakininiz kullanmasi icin kesin Rapor orani % 90 olmalidir. % 88 raporumuz vardi. itiraz icin il saglik mudurlugune gidip itiraz ettik baska hastanede bize % 89 verdi itiraz ettik yine ve hakem hastane heyeti sonucu bekliyoruz. Sonuc geldimi adim adim paylasim yapacagim. Iyi gunler.burokrasi isleri cok zor oluyor.ozellikle hastayla bir oraya bir buraya cok zorr . allah yardimcimiz olsun hayirli gunler
Toprak bey zihinsel sikintiniz yokmus mahkeme ye gitmeye gerek yokki.zihinsel engeli olan mecburen mahkeme karari gerekiyor.sizin elinizde rapor suan varmi ? %92 Alirsaniz derlerki agir ozurlu bu seferde arac kullanamaz derse heyet sikinti olabilir. Siz kullanamazsaniz diyelim yakininiz kullansinmi sizce aracinizi. arastirin cok iyi bir bilen varsa daha iyi olur..
Mahkemenin ek kararini kim istiyor ? Arkadaslar trafik tescil subesinde "DAYINIZ" varsa ek karara falan gerek yok bu yolla yani %99 rapor ve vasi atayip mahkemenin ek kararini almadan isi kilifina uydurup araba alanlarida gorduk biz
2012 yılında aldığım oran 92 değil %94 raporum var. Ağır özürlü: Hayır yazıyor. Raporun geçerlilik süresi Sürekli yazıyor. Şuan B sınıfı ehliyetimle normal araç kullanıyorum. eyvah-emin arkadaşım heyetten bahsetmişin heyet olayını açıklarsan sevinirim aldığımız rapor araç aldıktan sonra incelemeyemi gidiyor. Raporun sonuç bölümünde Taşınması için Araç(ÖTV)indirimi yazıyor.