TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 17 / 20 İlkİlk ... 71314151617181920 SonSon
Toplam 294 mesajın 241-255 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Yakupbag Avatarı

Son Giriş
    27.03-2020
    Saat
    16:40
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Teşekkür ediyorum. Eğer bulabilirsem yüksek mahkeme kararını tekrar başvuracağım. Başka bir yol yordam ya da bilgi verebilecek olan varsa lütfen m.yakup.bagriyanik@gmail.com a yazabilirse mutlu olurum.

Üye
    Ufukalp Avatarı

Gerçek Adı
    Ufuk
    Son Giriş
    15.04-2023
    Saat
    17:17
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    1.223
    Verilen Beğeniler
    543

@Yakupbag
    Aşağıdaki linkte bu kararın Anayasa Mahkemesi basın duyurusu var. Başka hiç bir şeye ihtiyacınız yoktur.
    https://www.anayasa.gov.tr/tr/haberl...hlal-edilmesi/

Üye
    mserdar Avatarı

Gerçek Adı
    Mehmet Serdar
    Son Giriş
    19.10-2019
    Saat
    05:00
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

%90 zihinsel engelli 40 yaşındaki abimin vasisi annem. Izmir sulh hukuktan verilen 1997 yılındaki ilk vasi kararında velayet altında olduğu yazıyor. 2014 yılında da aynı mahkeme velayet kararı uzatılamaz süresizdir ek karar almanıza gerek yoktur dıye ek karar çıkarmış. Biz de o kararı aslı gibidir okul banka işlerinde vs yapıp kullanıyorduk.

2018 yılında izmirden ankaraya taşındık ve izmir mahkemesine dosyamızın ankaraya naklini talep ettik. 2018 in sonunda ankara sulh hukuk mahkemesi karar çıkartarak, izmirin kararını artık ikamet değişikliği sebebiyle hükümsüz olduğu ve bundan sonraki sürecin ankara batı adliyesindeki sulh hukuktan takip edileceği kararını vermiş. Ancak kararın hüküm kısmında annemin adına olan velayet olmuş vesayet. Izmirin kararını ilgi tutup, vesayetin devamına diye karar vermiş.

Araç satışı için ugraştımızda bu karşımıza çıktı. Bugun sulh hukuk katibine gittiğimizde dilekçe yazın hakim değerlendirsin diyor. Yanlış bilmiyorsam velayet kararını vesayete sadece aile mahkemesi çeviriyor. O da geçerli bir sebep varsa velayeti alıp başkasına vesayet atıyor. Buradaki hata ankara sulh hukuk mahkemesinden kaynaklanmıyor mu? Dilekçemizi nasıl sağlamlaştırabilirim? Yardımcı olursanız çek memnun olurum.

Üye
    mserdar Avatarı

Gerçek Adı
    Mehmet Serdar
    Son Giriş
    19.10-2019
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bugun notere gittim. Dun yazdigim gibi basimiza velayet vesayet olarak geldigi icin. Hazir itiraz edicem. Esktra birsey istiyormu diye.
    Noterin bana soyledigi velayeti altinda olduguna dair kesin karar satmaya da almaya da yeterli diye.. vesayet karari ile isin rengi cok degisiyormus. Ekstra karar alinmasi gerekiyormus sirf satmak icin. Vs vs...
    Ben de hatanin duzeltilmesi icin mahkemenin yolunu tuttum. Sadece bir dilekce ile annem adina velayetim altinda olan ogluma su karar ile vesayet kararinin devam etmesi karari verilmis olup, ek olarak suresiz velayet kararinin da verilmesini talep ediyorm dedim.
    Kalem olur dedi. Haftaya arayin ek karariniz cikar dedi.
    Bakalim... Surec nasil isleyecek. Haberdar ederim.

Üye
    mserdar Avatarı

Gerçek Adı
    Mehmet Serdar
    Son Giriş
    19.10-2019
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Engelli abim anemin velayeti altinda olarak ek karar.aldik ve noterin yolunu tuttuk. İlk noter alim satim izni olmadan islem yapmam diyince dönduk sulh hukuk mahkemesine, mahkeme kalemi bize basvurursaniz gorevsizlik verir aile mahkemesine sevk ederiz. Boşa zaman kaybedersinz dedi.
    Aile mahkemesi kalemine gittim, durumu izah ettim. Yok illa sulh hukuka basvuracaksinz onlar gorevsizlik verse bile dedi.
    Yargitayin emsal kararindan bahsettim. Bunun uzerine neyse tamam bize hitaben yazin zaten red olcak dedi. O red karariyla da satip.alabileceksinz dediler. Ne kdr surer diye sordugmda en az 2 ay.. hayda dedim..
    Anlasilan her turlu zorluk bizi bekliyor.
    Konu mserdar tarafından değiştirilmiştir (19.10-2019 Saat 05:00 ).

Üye
    karasay Avatarı

Gerçek Adı
    Sertan
    Son Giriş
    04.03-2020
    Saat
    12:24
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Merhaba,
    Bize de araç alımı için ek karar çıkartılması gerektiği belirtildi. fakat bir de şartname verildi. Bu şartnamede alabileceğimiz 3-4 araba marka modeli var, ve 90 bin TL'ye kadar (ÖTVsiz) alabileceğimiz belirtilmiş. Bu şartnameye itiraz hakkımız yok mu? Ben kısıtlının parasıyla değil vasi parasıyla araç alacağım, verdikleri tutar benzinli en düşük modelleri kapsıyor. Devletin verdiği hak ile lüks araç alabilirken ben orta sınıf bir araç bile alamıyorum.

Üye
    Hüseyin KÜÇÜK Avatarı

Son Giriş
    20.12-2020
    Saat
    10:24
    Yaşadığı Yer
    ANKARA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

%90 engeli azraim hastası akli dengesi yerinde değil bakıma muhtac fakat yürüye biliyor vasisi bizim üstümüze engelli araba alabiliyormuyuz? BİLGİ VERIRMİSİNİZ

Üye
    Ufukalp Avatarı

Gerçek Adı
    Ufuk
    Son Giriş
    15.04-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    1.223
    Verilen Beğeniler
    543

@Hüseyin KÜÇÜK
    Evet alabilirsiniz. Ancak engelli vesayetle kısıtlı olduğu için vesayeti tesis eden sulh hukuk hakimliğinden araç alım izni içeren ek karar almalısınız.

Üye
    ömer yıldız Avatarı

Gerçek Adı
    ömer yıldız
    Son Giriş
    18.02-2020
    Saat
    21:42
    Yaşadığı Yer
    mersin
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    1

Tesekkürler paylaşım için kardeşim

Üye
    EmirBey14 Avatarı

Son Giriş
    03.02-2020
    Saat
    14:08
    Yaşadığı Yer
    Gaziantep
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Merhaba, raporu almak için ne şekilde kime başvuruyoruz?

Üye
    Yakupbag Avatarı

Son Giriş
    27.03-2020
    Saat
    16:40
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Ek karar için bugün tekrar başvurdum ilk başvurumda sadece dilekçe verip araç için ek karar talep etmiştim ve mahkeme reddetmişti. Bunun sebebi mahkemenin sadece dilekçe değil engelli kişinin mirasçılarından alınacak vasiye araç alma izni veren muvafakatname olmaması ve vasinin taahhütname (aracı alırken engelliye hiç bir şekilde zarar verilmemesine dair borçlandırmak vs.) verilmemesiymiş. Yani kısacası sadece dilekçe verilince reddedilmiştim bu kez muvafakatname ve taahhütname ile başvurdum bakalım bu kez ne olacak 2 haftada ek karar çıkar dediler beklemedeyim sonucu burada paylaşıcam. Daha önce ek karar çıkaran varsa benle iletişime geçerse sevinirim..

Üye
    labrador Avatarı

Son Giriş
    07.04-2020
    Saat
    10:21
    Yaşadığı Yer
    ankara/gölbaşı
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Ortopedik.işitme hastalığı olan arkadaşlar % lik oranına bakmadan araç alabilir.
    Kronik hastalığı olan arkadaşlar %90 ve üzeri olursa araç alabilir.
    Araç aldıktan sonra vergi dairesine aracın ruhsatıyla başvurup beş yıl boyunca MTV den de muaf olursunuz.

Üye
    ceycey34 Avatarı

Son Giriş
    31.05-2020
    Saat
    13:18
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

MErhaba . 5 yaşında En son 2018 20 aralıkta aldığımız engelli raporumuz var. Ötv siz araç almak istiyorum şuanda bayilerde fazla araç yok temmuzda gelir dediler. ama bira kaç sorum olacak; belki daha öncede sorulmuş olabilir bazıları;

--- Şuan engelli bakım maaşı alıyorum . Eğer araç alırsak maaş kesilir diyenler var. Doğru mu?

-- Bayii son 6 da rapor geçerli olmaz yeni rapor çıkarmanız gerekli dedi. Yeni raporlarda da sanırım oran dedğilde Özel koşul gerekir ibaresi olması gerekiyormuş. Henüz 6 ay a 20 gün var. araç bulabirsek rapor geçerli olur mu?

-- Aracı ikamet ettiğimiz ve rapor aldığımız şehirden alma şartı varmı? İstanbulda yaşıyoruz ve malum ulaşım zor. Eğer başka şehirde araç bulabilirsek prosedür aynı mı?

-- Yeni rapor gerekirse memleketten almayı düşünüyorum sorun olur mu? İstanbulda çok zaman sonra rapor çıkıyor. Bu sorun olmaz sanırım.

-- Araç almak için anne ve babanın da bayiiye gitmesi gerekir mi? Muvaffakatname noter onaylı olur mu?

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Üye
    mysteriousxyz Avatarı

Gerçek Adı
    Merve
    Son Giriş
    05.12-2023
    Saat
    11:30
    Yaşadığı Yer
    Sakarya
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    5

Benim de araç alımıyla ilgili sorularım var.
    1.Yüzde 90 üzeri fiziksel engelli aracı tertibat yaptırarak kullanabiliyor mu? Şu an rapor oranım 90 altı ama yeni rahatsızlıklarım eklendiği için 90 üzeri olduğunda arabayı kullanamam mı? (Halihazırda tertibatlı araba kullanıyorum, yeni araba için rapor alırsam diye soruyorum.)
    2. Yüzde 90 üzeri arabanın fiyatına göre vergi indirimi mı oluyor vergi muafiyeti mı? Yani yüzde 90 üzeri kişi ÖTV hiç mi ödemiyor yoksa fiyata göre yüzde 45, 50, 60 indirimden mı faydalanıyor?
    Cevaplarsanız çok sevinirim.

Üye
    Ufukalp Avatarı

Gerçek Adı
    Ufuk
    Son Giriş
    15.04-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    1.223
    Verilen Beğeniler
    543

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Ehliyet varsa araç da kullanılır, rapor oranı bir şey ifade etmez. Araç kullanamayacak durumda olan engellilerin ehliyeti iptal de edilebiliyor.
    Ehliyet varsa sorun yok.
    Hiç bir ÖTV muafiyeti kısmi değildir, ÖTV nin tamamı muaftır.

Sayfa 17 / 20 İlkİlk ... 71314151617181920 SonSon

LinkBacks (?)

1. 06.05-2015, 10:00
  2. 06.05-2015, 00:35

Başlığın Etiketleri