Iyi Aksamlar.
Diger durumlarinizi bilmem ama babam bypass oldu hic boyle bi durum olmadi hic duymadik.
Merhaba arkadaşlar, H ehliyetim var sol bacak polio sekeli engelliyim özel tertibatlı araç kullanabilir raporumla 5 yıldır aracımı kullanıyorum. Bypass ameliyatı oldum 2 damar yenilendi gayet sağlıklıyım. Yeniden özürlü raporu Otomatik vitesli araç kullanabilir raporu için hast. Başvurdum, fizik dr u engelim için +7+7+8 yazdı, kardiyoloji dr u +30+10+10 yazdı, haziran ortasında heyete gireceğim.
Bypass ameliyatı geçirmiş olmamdan dolayı sürücü olamaz deyip ehliyetimi iptal edermiler, yoksa durumum ne olur? Bilgi verirseniz çok sevinirim. Şaşırdım kaldım
Iyi Aksamlar.
Diger durumlarinizi bilmem ama babam bypass oldu hic boyle bi durum olmadi hic duymadik.
Başka herhangi bir durumum yok
sürücü yönetmeliği'nde ilgili bölüm şu:
(2) Kalp-Damar Hastalıkları;
Grup 1: A ve B sınıfı sürücü belgesi verilecek sürücü adayları, Grup 2: A ve B sınıfı dışında kalan sürücü adayları olup bunlardan:
a) Anjinal yakınması olanlara, akut koroner sendrom (Stabil olmayan angina pektoris, ST yükselmeli miyokard infarktüsü ve ST yükselmesiz miyokard infarktüsü) tanısı almış olanlara ve koroner arter bypass cerrahisi uygulanan Grup1 ve Grup 2 deki sürücü adaylarına gerekli medikal tedavi ve/veya invaziv girişimleri tamamlandıktan 6 hafta sonra yapılacak olan egzersiz testinde, testi pozitif kılacak olan kriterler saptanmamış ise sürücü belgesi verilir.
b) Anjiyoplasti işlemi uygulanmış Grup 2 deki adaylara işlemden 6 hafta sonra yapılacak olan egzersiz testinde, testi pozitif kılacak kriterler saptanmamış ise sürücü belgesi verilir.
c) Kalp atım sayısı çok düşük (dakikada 40’ın altı), atrioventriküler bloklu ve hasta sinüs sendromu olanlardan kalıcı kalp pili takılmamış olanlara sürücü belgesi verilmez.
ç) Kalıcı pil implantasyonu ve başarılı kateter ablasyonu yapılan Grup 2 deki adaylara işlemden 6 hafta sonra sürücü belgesi verilir.
d) İmplante edilebilir katdiyoverter defibrilatör implantasyonu yapılmış olan Grup 1 ve Grup 2 deki adaylara sürücü belgesi verilmez.
e) Hipertansiyonu olan ve maksimal tedaviye rağmen istirahat TA: 200/120 mmHg nin üzerinde olan Grup 2 deki adaylara sürücü belgesi verilmez.
f) Hipertrofik kardiyomiyopati ve dilate kardiyomiyopati tanısı konmuş semptomatik olan Grup 1 ve Grup 2 deki adaylara sürücü belgesi verilmez.
g) Kalp yetersizliği ve kapak hastalığı tanısı konan ve ağır semptomatik (NewYork Kalp Cemiyeti Sınıf 3-4) olan Grup 1 ve 2’deki adaylara sürücü belgesi verilmez.
ğ) Konjenital kalp hastalığı tanısı konmuş olanlardan komplex veya ciddi kardiyak problemi olanlara sürücü belgesi verilmez. Diğer konjenital hastalığı olanlar ve başarılı cerrahi onarım yapılmış olanlara belirli aralıklarla kontrolden geçmek kaydıyla sürücü belgesi verilir.