normal olarak mirasçılara kalır. işlemleri yapılır ve yıllık trafik vergileri ödenir. ötv ile ilgili sorun olmaz.
Arkadaşlar bi çok kişiye faydalı olacak bi konu....sağlık raporu ile alınan ötv ındırımlı aracın rapor sahıbı vefat ettığınde aracın akibetı ne oluyor?
Bende dahıl en çok merak edılen sey araçı satmak zorunda kalıyor muyuz?
Araçı ötv si odenmeden kullanılıyor mu? Yapmamız gereken neler arkadaslar.bilgisi olan yada başına gelen var mi ??? Simdiden teşekkür ediyorum....
normal olarak mirasçılara kalır. işlemleri yapılır ve yıllık trafik vergileri ödenir. ötv ile ilgili sorun olmaz.
Hocam rapor sahibi anneannem suan yaşıyor ama almadan önce bilgi sahıbı olmak ıstedık.annemler 3 kardeş anneannem anneme kendi evinı vermek istiyor.dıger cocuklarının durumu ıyı.bu arada araç alırsak allah gostermesın kımsenınde başına vermesın ama vefat durumunda aracın akıbetı ne olur? Kullanabılır mıyız?biz rapor sahibinin baska bi mal varliginin olmasi lazimmis duyduk evi annemin ustune yapilirsa otv oducekmiyiz?yardım edersenız çok sevınırız teşekkürler. ..
Bizim komsuların basına geldi boyle bir durum.Ve vefat eden kişinin adına 1 taşınmaz mal oldugundan dolayı,geride kalanlar icin otv indirimi aynen devam ediyor.Sadece,MTV alınıyor.Yani 6ayda bir odenen vergiler alınıyor ve OTV alınmıyor.
Gorevlilerin dedigi,eger vefat eden kişinin adına herhangi bir taşınmaz olmasaydı,otv geri alıncaktı. Bu,komsularımızdan elde ettigim net bilgidir! İsmail Bey de yaklasık aynı bilgiyi verdi zaten.Umarım bilgiler yararlı olur.
Hmm anladim hocam peki vefat eden kisinin ustune mal varlığı yok ama annemde var . Annemin kardesleride aractan feragat etti o zmnda ötv verilmesi gerekiyor mu?
Kardesler feragat bile etse fark etmez otv sizden alınır.
Yani otv yi odememek icin mutlaka, vefat edenin adına bir ev yada arsa olması lazım.Annenizin adına olması onemli degil malesef.Gorevlilerin dedikleri bu sekilde.
Dedigim gibi,eger vefat edenin adına bir gayrımenkul olursa ve kardeslerde araba icin feragat ederlerse,araba annenin adına gecer.