ÖTV den yararlanasmazsın .yani sıfır aracı vergi muafiyeti ile indirimli alamazsın .MTV de sanırım ,vergi, yok tabii ki , özel araç için .Ticari araçda var biliyorum .
ÖTV den yararlanasmazsın .yani sıfır aracı vergi muafiyeti ile indirimli alamazsın .MTV de sanırım ,vergi, yok tabii ki , özel araç için .Ticari araçda var biliyorum .
cym arkadaşım bende % 52 kronik kanser hastasıyım..araç almak istiyorum kendi adıma B sınıf ehliyetim var H sınıfına çevirmek gerekiyor mu?
% 52 +agır engelli isem ötvden muaf tutulur muyum ? sayın oturan boğa cevaplarsanız çokk sevinirim..iyi çalışmalar
Bedensel engeli olmayan ve rapor oranı %90 dan aşığı olan engelli birey ÖTV den faydalanarak araç alamaz.
ÖTV den faydalanmak için ''...................tertibatlı araba kullanır H sınıfı sürücü belgesi alır'' rapor olması gerekli ve rapor oranının hiç bir etkisi yoktur. %20 de olabilir %80 de
ilker bey yani ben şimdi heyette raporuma 'tertibatlı araç kullanabililir ve H sınıf ehliyet alabilir' ibarelerini işaretletirsem araç satın aldığımda ötvden muaf
kalır mıyım ?
Ben işitme engelliyim ve raporumda 'tertibatlı araç kullanabililir ve H sınıf ehliyet alabilir' yazıyor ehliyeti aldım ama arabayı alamıyorum Maliye çok sıkı bu konularda hem engelliyi hem de arabaya yapılan tadilatı görmek istiyor..