Lpgli ise yada taktırmışsanız 2 yıl oluyor.
Arkadaslar ben dun itibariyle ozel tertibatlı sıfır aracımı aldım.
Yalnız merak ettigim,muayene bitis tarihi 2016 diyor.Burda bir yanlıslık yokmu? Yani sıfır araclarda muayene gecerlilik suresi 3 sene degilmi? Bu konuda yeni arac almıs arkadasların ruhsatında muayene bitis tarihi kac sene yazıyor acaba?
Lpgli ise yada taktırmışsanız 2 yıl oluyor.
Kelebek Hnm lpg yok ve arac daha sıfır.Sanırım muayene tarihinde bir yanlıslık var!
Cunku benim bildigim sıfır araclarda ilk 3 sene muayene yok.
Yani saglam bir vatandas sıfır arac aldıgında 3 sene sonra gider muayeneye.Acaba ozel tertibatlı,yani engelli arac oldugu icin midir?
Bakalım Yeni arac alan arkadaslar ne yazacaklar?
İlginizden dolayı sizede tesekkur ederim.
Muayene tarihinde bir yanlışlık yok, arıcınızı sıfır almışsınız ancak aracınıza özel tertibat takıldığı için araç tadilat ve tespit muayenesine giriyor ve dolayısı ile ilk muayenesi yapıldığı için sıfır araçlarda uygulanan 3 yıllık muayene tarihi bozulmuş oluyor iki yıla dönüyor
Aslında burda bile ayrımcılık yapılmıs oluyor.Yani bir engelli aracı nasıl olurda sıfır bir aracın teknik anlamda saglıgını bozabilirki?
Yani basit bir tertibatın aracı sıfır olmaktan cıkarması mantıklı gelmiyor.Ama demekki kanun boyle,yapılacak birsey yok.
Tesekkur ederim bilgi icin Completetime.
fero;
kesinlikle haklısın ayrıca aracı satarken tertibatı söktürdüğünde de muayeneye sokuyorsun uğraştırıyorlar
Bak birde bu problem varmıs,bilmiyordum! Ama her engelleme bizim iyiligimiz icin degilmi? hehehe
Terdibat taktırdığımız için muayeneye giriyor sürede 2 yıla iniyor malesef
Belki haksızlık, belki ayrımcılık, belki zorluk, adı her ne ise maalesef yasal prosedür böyle
Arkadaşlar şahsıma ait özürlü bir aracım var fakat ben minübüs türü bir araç almak istiyom 2. el otomatik fites fakat bana söylenen minübüslerin hususi olanları kalktı ve hepsi kamyonet statüsüne ğirdi diyorlar alamayacağımı söylediler. bu konuda yardımcı olursanız veya yardımcı bir kurum söylerseniz sevinirim.
Sıfır aldığımız aracımıza tertibat takıldığından dolayı muayene süresi 2 (iki) yıla düşüyor, her ne kadar saçma bir prosedör desek te yasa bu, elimiz kolumuz bağlı yapacak bir şey yok, sorunlarımızı ne kadar dile getirirsekte bizleri duyan yok....
Bizlerden para kapma taktiği, mantık olarak normalde 3 yıl olan şey tekrar gözden geçirildiği için 2 yıla düşermi.
Ama üstün zekalı insanlar toplulugu kararlarını işverenden yana kullanıyolar. Bahane olarak yukarda arkadaşın dediği gibi yeni muayene edilmiş muamelesi görüyor.
Sanki muayene yapıpda ne yapıyolar, zaten sıfır araba, sadece aparata bakıyolar o kadar.
Yazıklar olsun böyle memur zihniyetine.
ben sıgortacıyım arkadaslar mınıbus araclar otomobıle donustu
Vaybe saglamlara 3 yıl engellilere 2 yıl! Cok iyi ya! Her saglam insan bir engelli adayıdır diye simdiden kolaylık yapıyorlar herhalde onlara hehehe.
Herkese bilgilerindendolayı tesekkur ederim.
Arkadaslar bu arada benim aracım ozel tertibatlı ve ruhsatta da kesinlikle,sahibinden baskası kullanamaz,yazmıyor. Ruhsatta aynen soyle yazıyor.
ozurlu tertibatlı,ve diger bolumde de engelli aracıdır,altında da hususi,yazıyor.Bilginiz olsun istedim.