engelin sadece sol ayak veya sol bacaktaysa tertibatsız olarak otomatik vitesli arabayı kullanabilirsin ve ötv indiriminden faydalanabilirsin, başka bir engelin varsa özel tertibat olmak zorunda
Selam Arkadaslar şu Anda Kullandıqım bir Araç ver üzerime ikinci el altım sadece vergi dairesinden mtv indirimi yapdırdım. şu an üzerime ikinci bir araç alcam ilk aracımı mtv muafiyetinden düşürüp 0 Km Alacaqım ARacı ötv ve mtv indiriminden faydalanmasını istiyorum fakat H sınıfı ehliyetim var Raporum F Otomatik vites aRaç kullanabilir ibaresi mevcut Vergi Dairesi ile konuşdum Araç illa Tertibatlı olacakmıs yeni yasaymıs ilk aracımda tertibat yok mtv den faydalanıyor Yardım ederseniz şimdiden tskler ederm
engelin sadece sol ayak veya sol bacaktaysa tertibatsız olarak otomatik vitesli arabayı kullanabilirsin ve ötv indiriminden faydalanabilirsin, başka bir engelin varsa özel tertibat olmak zorunda
yok başka bir engel fakat vergi dairesi sorun cıkarıyo rapora olmaz diyo
Şurada belirtilen kapsama girmediği sürece olmaz: http://www.engelliler.biz/forum/ozel...bi-burada.html
arkadaşlar slm bende sağlık kurulundan rapor aldım raporun açıklama kısmında h sınıfı ehliyet alır özel tertibat gerekmez otomatik vitesli araç kullanabilir ticari araç kullanamaz yazıyo bu ötv indirimli araç almama yeterlimi engelim ise sol ayağım fakat özür oran kısmında %1 yazıyo yardımlarınızı bekliyorum
ilk arabanı sat.
oturanboga
Kimler araç alımında vergi avantajından yararlanabilir sorusunun cevabı bunları inceledim yalnız benim raporda paraparazi (Sol alt ekstremiteden) diye bir yazı yok bu yüzden kabl edmedi ler şimdi Sol alt ekstremiteden olan yeni raporuma eki oldu fakat % 40 ı garantiledim üzerine cıkarmı bilemem yeterlimi % 40?
Rapor oranı önemli değil.
Sol alt ekstremitede kısıtlılık olduğutanı olarak net bir şekilde yazmalı. Aksi halde vergi dairesi sorun çıkartıyor
ben boy kısalığını raporuma eklettirdim fren ve gaz pedallerine ekleme yaptılar indirim aldım arkadaşım.
Selam arkadasLar su an da ötv mtv indiriminden faydalandıqım sıfır aracım war ikinci aracımı almak istiyorum ötv indirimi ile alınmış bir aracı devir alabilirmiyim...alırsam mtv indiriminden faydalanmasını istemiorum kanun olarak nasıl uygun bu durum.. şartlarıma uygun araç olcacak otamatik H sınııfı ehliyetle kullancam aracım olduqu için ikinci aracı aldıqımda ötv indirimyle alındıqı için ikinci araç şartlar uyacakmı acaba acil yardım
5 Yıl içinde ötvsiz 1 tane araç sahibi olabilir 2.sinin mtv ve ÖTVsini ödersin. 5 yıl sonra ikinci aracını ÖTV siz alabilir ama elindeki araçlardan bir tanesinin MTV sinden muaf olursun varsa daha fazla araçların mtv sini ödemek zorundasın.
anladım ötv ve mtvden 1 araç 5 yıl faydalanabilirim ikinci araçı ötv indirimli alan kişiden dahi alsam ötv ve mtv indirimini ödeyip almak zorundayım !!